:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Baharatlı tuna salatası

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin
Barbunya fasülyeli salata

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi
1 demet kıvırcık salata
1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri
1 tutam kuru nane
1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş)
1 fincan soya yağı
1 yemek kaşığı top karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 fincan sirke
1 adet limon
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Fasülye, pirinç, ince kıyılmış kıvırcık salata, dilimlenmiş elma, nane, karabiber, kimyon, sarmısak ve taze soğanı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra limon, tuz ve sirkesini ekleyin. Pirinç ve barbunya fasülyesini de ekleyip üzerini bezelye, nar taneleri ve kuru nane ile süsleyin. Limon ve tuzunu da karıştırıp soğuk servis yapın.
Basit salata

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci ( ben böle amerikan amerikan yazıyorum ama siz buna baldo da diyebilirsiniz )
1 kutu garnitür konservesi
1 kutu mısır konservesi
½ demet maydanoz
9 adet kornişon turşu
½ demet dereotu
minik domates (süslemek için)

HAZIRLANIŞI
Küçük küçük doğranan kornişon, garnitür, mısır, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz büyük bir kapta iyice karıştırılır. Sonra mayonez, limon suyu ve tuzu eklenir. Servis tabağına alınıp küçük domateslerle süslenir.
Beyaz Kıvırcık

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 adet kıvırcık salata
6 adet taze soğan
2 adet badem salatası
10 adet kornişon salata
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
300 gram yoğurt
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı yağ
nane, maydanoz, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt, mayonez, yağ, tuz, nane, karabiber, limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Bezelye salatası

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet ufak salatalık turşusu
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın.
Biberli makarna salatasi

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 paket düdük makarna
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
150gr sucuk
2 çorba kaşık mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
1. Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın, biberler şerit şerit , şucuları dilim dilim kesin

2. Dereotu ve maydonozu ince kıyın, mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın

3. Makarnayı süzüp, hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis yapın

Not: Sucuğu, ister kızartıp, ister ciğ olarak kullanabilirsiniz
Bostan Salatası

Mutfak : Türk

MALZEMELER
2 adet iri domates
6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı pulbiber
1 kahve fincanı su

HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun, soğan ve maydanozu ile birlikte ince ince kıyın. Salça, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın.
Kanarya Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 8 kişi
MALZEMESİ
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet kıvırcık
1 adet kırmızı biber
16 adet brüksel lahanası
2 adet pancar
1 adet beyaz turp

SOSUN MALZEMESİ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Kıvırcığı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Brüksel lahanalarını tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tencerenin içine pancarları koyup üstünü kapatacak kadar su koyun. Sirke, tuz ve şeker ilave edip 10 dakika pancarları haşlayın. Beyaz turbu rendeleyin. Bütün malzemeleri doğrayıp salata kasesine alın.
Servis yapmadan önce sosu ilave edin. Kırmızı biberle süsleyip servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Zeytin ezmesini önce zeytinyağıyla karıştırın, sonra sirke, limon suyu, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın.
Enginarlı Göbek Salata
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
1 adet göbek salata
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
6 adet mısır
1 adet beyaz turp
2 adet haşlanmış enginar

SOSUN MALZEMESİ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz

TARİF
Göbek salatayı yıkayın, süzüp doğrayın. Enginarların birini rendeleyin, diğerini küp şeklinde doğrayın. Beyaz turbu soyup halka şeklinde doğrayın. Salata kasesine göbek salatayı, enginarları, turp, mısır ve dereotunu koyup karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.

SOSUN TARİFİ
Zeytinyağ, limon suyu, sirke ve tuzu iyice çırpın.
Narlı Zeytin Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
2 adet nar
4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


SOSUN MALZEMESİ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağ

TARİF
Közlenmiş biberleri ince ince doğrayın. Narları soyup tanelerini ayıklayın. Cam kaseye kıyılmış maydanoz, közlenmiş biber, nar ve yeşil zeytinleri koyun.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp salatayı karıştırın.

SOSUN TARİFİ
Limon suyu ve tuzu çatalla iyice çırpıp içine zeytinyağı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57