:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
isim salata MALZEMELER
Havuç
maydonoz
tuz
yağ
limon




HAZIRLANIŞI
Şimdi havuçlarla ismimizi yazıyoruz havuçlara şekil vererek sonra maydonozla tabağın boş yerlerini dolduruyoruz ve tuz yağı koyuyoruz.
Reyhanlı Tavuklu Salata MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 adet göbek salata
1 adet domates
1 bağ reyhan
1 -2 adet limon
Zeytinyağı
(veya)
Ayçiçek yağı
Tuz




HAZIRLANIŞI
Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın.

Beri yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavuk göğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın.

Ayri bir kâsede, zeytinyağı (veya, ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin; ve tekrar karıştırın.
İki Renkli Salata
MALZEMELER
2 adet kabak
2 adet havuç
Zeytinyağı
Yoğurt
Sarmısak




HAZIRLANIŞI
2 adet havucu ve kabağı ayrı rendeleyin. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile havuçları soteleyin. Ardından kabakları soteleyin.Bir yerde kabakları , havucu ve yoğurdu karıştırın.Dilerseniz 2 adet sarmısağıda rendeleyip ilave edin.Afiyet olsun.
Cipsli salata MALZEMELER
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 4-5 diş sarmısak
- 4-5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket tırtıklı patates cipsi
- Sıvı yağ




HAZIRLANIŞI
Kabaklarımızı ve havuçlarımızı boyuna uzun şeritler çıkacak gibi rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim ve bunları sıvı yağda sote edelim. Tuzunu da ekleyip ocağın altını kapatalım ve soğumasını beklerken sarmısakları ezerek yoğurtla çırpalım ve soğumuş olan kabak havuç karışımına ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra tırtıklı patates cipslerini ufalayarak salatamıza ekleyelim .
Domatesli Cevizli salata MALZEMELER
4 adet salçalık kırmızı biber
100 gr. ceviz
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 kaşık zeytnyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz




HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.Sap kısımlarını ve tohumlarını temizleyin.Maydanozu yaprak yaprak ayırın.Domatesin kabuğunu soyp dörde kesin.Biberleri 2-3 parçaya ayırın.Maydanoz yaprakları ve domates dilimlerini ilave edip parçalayın.Parçalanmış karışımı bir kaba alın.Ceviz içlerini blendırda parçalayıp biberli karışıma ekleyin.Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve pul biber ekleyip karıştırın.Salatanızı tabağa alıp maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
yumurtalı püre salatası
Malzeme:

6 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
3 orta domates
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
2 büyükçe yeşil biber
3/4 kahve fincanı limon suyu
1 miktar tuz
500 gr. sarı patates

yapilisi:

1) Önce patates salatası yapmalı sonra da bunu, yayvanca ve yuvarlak bir tabağa muntazam bir şekilde yaymalı ve bir tarafa bırakmalıdır, (bu patates salatasına soğan ve tereotu katmamalıdır).
2) Diğer taraftan da, bir tencere içinde kaynamakta olan suya 6 adet yumurta atarak bunları ancak 9 dakika kadar haşlamalı sonra da, haşlandıkları suyu dökerek, soğuk suya atmak suretile soğutmalı ve kabuklarını ayıklanmalıdır.
3) Yumurta kabuklarının ayıklanması sona erince, bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli, sonra da kesilmiş bu yumurtaları, yarılarına kadar, içine patates püresi yaymış olduğumuz tabağın kenarlarına, saat rakkamları şeklinde gömmeli, sonra da 1 büyük yeşil biberden, biri uzun, diğeri kısa olmak üzere, yelkovan ve akrep biçiminde iki parça kestikten sonra bunları tam salatanın ortasından, uçları yumurtalara gelmek üzere uzatmak suretile tabaktaki yumurtalara bir saat biçimi verdirmelidir.
4) Kalan biberleri de, kestikten sonra bunları yumurtaların üstlerine oturtmalı, hepsi ayni boyda olmak üzere 2 orta büyüklükteki domatesi de ortalarından ikiye kestikten sonra bunları yarım parmak eninde yarımşar dilimlere kesmeli sonra da bunları, tabağın etrafına sıralamak suretile bir çerçeve vücuda getirdikten sonra saat şeklindeki yumurtayı servis yapmalıdır.
ekşi narlı kış salatası
Kullanılacak malzeme:
Körpelerinden 2 büyük havuç,
orta irilikte 1 karnabahar,
10 adet Brüksellahanası,
4 tane pancar turşusu,
orta irilikte 4 patates,
10 kadar siyah zeytin,
1 çorba kaşığı sumak,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 limonun kabuğu,
2 kahve fincanı ekşi nar suyu,
1.5 kahve fincanı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kekik,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:
Havuçların üzerini kazıyıp akarsu-da yıkamalı. Patatesleri iyice yıkamalı. Karnabaharın çiçek kısmını iri parçalar hâlinde ayırıp bol suda yıkamalı. Derin bir tencereye iki kaşık tuzla limon kabuğu parçalarını koymalı. Bunların üzerine yıkanmış patatesleri, havuçları, Brüksel lahanalarını ve karnabahar çiçeklerini oturtmalı ve üzerlerini örtecek kadar su ilâve etmeli. Tencereyi ateşe koyup içindekileri haşlamalı. Sebzeler haşlanınca tencereyi ateşten almalı. Patatesleri sudan çıkarıp kabuklarını soymalı. Sebzeler soğuyunca karnabaharı salata servis kâsesine yerleştirmeli bunun üzerine dilim dilim kesilecek havucu yaymalı. Brüksel lahanalarını bunların üzerine serpiştirdikten sonra dilimlenmiş pancarları yaymalı. Yuvarlak dilimlere doğranmış patatesleri de düzenli bir şekilde koyduktan sonra zeytinleri ve somağı serpiştirmen. Çukur bir kâseye naneyi, kekiği, yeteri kadar tuzu ve ekşi nar suyuyla zeytinyağını koymalı. Bunları iyice çırpıp birbirlerine yedirdikten sonra salatanın üzerine gezdirerek dökmeli. Sonra kâseyi sofraya götürüp servis yapmalı.
eylerbeyi salatası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik) :
1/2 kilo körpe havuç, 1 kaşık hardal,
1 yumurta sarısı,
1 kaşık sirke,
1/2 fincan zeytinyağı,
yeteri kadar tuz,
2 kaşık süt.

Yapımı :
Havuçların üstünü kazıyıp bol akarsuda yıkadıktan sonra kurulamalı ve rendelemeli. Bir kâseye konmuş tuzu sirkede eritmeli. Buna hardalı ve yumurtayı katmalı. Zeytinyağını da döktükten sonra çırparak karışımı birbirine yedirmeli. Bir mayonez gibi kabaracak olan salçaya damla damla katarak sütü yedirmeli ve bu karışımı rendelenmiş havucun üstüne döküp havuçla harmanlamalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.
patatesli gravyer salatası
Kullanılacak malzeme (5 kişilik) :
Büyükçe 5 patates,
100 gram gravyer peyniri,
1 yumurtanın sarısı,
1 desilitre zeytinyağı,
1 limonun suyu,
1/8 litre krema,
2 damla üzüm sirkesi,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:
Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlamafı. Kabuklarını soymalı ve bir kenarda soğumaya bırakmalı. Gravyer peynirini tavla zarı iriliğinde ve biçiminde parçalara doğramalı. Patatesleri de aynı irilik ve biçimde doğradıktan sonra bunları salata servis kâsesine koyup iyice karıştırmalı. Porselen ve yayvan bir kâseye yumurta sanlarını koymalı. Bunların üstüne iki damla sirke damlattıktan sonra zeytinyağı ve limon suyu katarak bir mayonez hazırlamalı. Çiğ kremayı çırpmalı ve bunu azar azar mayoneze yedirmeli. Sonra bu salçanın yarısını patatesli peynir karışımına dökmeli ve harmanlayarak bunları birbirlerine karış-firmalı. Kalan yarım salçayı da salatanın üstüne yaydıktan sonra kâseyi sofraya götürüp servis yapmalı.
mayonezli kereviz salatası
Malzemeler
1 orta boy kereviz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapilisi:
Kerevizi iyice soyun, rendeleyin, bir limonu sıkın ve içine rendelenmiş kerevizleri koyun. Mayonezi, yoğurdu, sarımsağı, yağı, cevizi, tuzu karıştırın. Limonun içinden kerevizleri alın ve suyunu iyice sıkın, karışıma ekleyin. Üstünü maydanoz ile süsleyin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57