:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Makarna salatası
Malzemeler:
1/2 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet küçük salatalık turşusu
5 adet sosis
küçük kutu konserve havuç
küçük kutu konserve mısır
küçük kutu konserve bezelye
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 demet dere otu
100 gr. yeşil zeytin
tuz
karabiber

Yapılışı:
Makarnaları haşlayın. Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın.
Makarna Salatası-2-
Malzemeler:
500 gr kıvırcık makarna
1 kutu konserve mısır
300 gr janbon
1 orta boy konserve salatalık turşusu
250-300 gr mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Makarnaları haşlayın, soğuk suda yıkayıp, büyük bir kaba koyun. Ardından küp halinde kesilmiş janbonu, mısırlaru, ve ince kesilmiş salatalıklaru makarnaya ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta mayonezi, yoğurdu, ince kıyılmış sarmısağı, baharatları ve tuzu karıştırın. Sonra karışımdan biraz ayırarak makarnaya ekleyerek iyice karıştırın. Kalan bölümü üstüne sıvayın. Böylece makarna salatanız ertesi gün yavanlaşmaz.
Mayonezli salata
Malzemeler:
2 orta boy domates
1 yeşil salata
3 adet sivri biber
2 adet salatalık
1 diş sarımsak
1 bardak mayonez
½ bardak yoğurt
250 gr kuru soğan


Yapılışı:
Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın.
Meyve salatası
Malzemeler:
3 Adet armut
3 Adet elma
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane


Yapılışı:
Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Mısır Salatası
Malzemeler:
1/2 limon
1 demet dereotu
250 gr mayonez
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr ayşe kadın fasulye
5 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz

Yapılışı:
Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.
Isırganotu Salatası
Malzemeler:
1 demet ısırganotu
2 adet pırasanın beyaz kısmı
3 yemek kaşığı çökelek
pul biber
tuz
limon
zeytinyağı

Yapılışı:
Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır.
Ayıklanışı Tongueazarda satılan ısırganotundan mümkünse bol tohumlu olanlarından alınız.(Bunlar dişisi olarak bilinir ve yakıcılığı azdır.) Tek tek uca yakın taze yerlerinden kırarak ayıklayınız. Bol su ile yıkayın ve suyu süzdürün.

Isırganotu ve pırasalar ince ince kıyılarak derince bir kaba konur. Üzerine çökelek,tuz (mümkün olduğunca kontrollü ve az koyun ot, tuzu fazla almıyor), pul biber ve arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ilave edilir. 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra el ile avuç içinde sıkıştırılarak malzemeler karıştırılır. Zeytinyağı ile bu işlemi uygulamak otun yakıcılığını ortadan kaldırıyor. Arzuya göre lavaş veya yufka içerisinde dürüm yapılarak da yenilebilir
Ispanak Salatası
Malzemeler:
150 gr bacon
1 kg karnıbahar
1/2 kg taze ıspanak
150 gr gravyer peyniri
2 adet katı pişmiş yumurta
1 kg ince dilimlenmiş taze mantar

Yapılışı:
Ispanakları kökünden ve saplarından ayırıp, yapraklarını yıkayın, süzüp, servis tabağına alın. Küçük küçük doğranmış karnıbahar çiçekleri, mantar, tavada kızartıp, küçük parçalara böldüğünüz bacon, yumurtalar ve peyniri ilave edin. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.
Izgara piliç eti salatası
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak
250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve)
200 gr. Bezelye
1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos
1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı
Marul yaprakları

Yapılışı:
Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
İtalyan Salatası
Malzemeler:
250gr macar salamı
300gr salatalık turşu
1 küçük kavanoz kapari
1 büyükboy mayonez



Yapılışı:
Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarakta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor.
Kabak Salatası
Malzemeler:
1 kg körpe kabak
1/2 su bardağı zeytinyağı
6 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sirke
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Kabakların uçlarını kesip, yıkayın. Kabuklarını soymadan ve çiğ olarak, cips şeklinde rendeleyin. Yağ, sirke, limon, tuz ve şekeri iyice çırpın, kabaklarla kanştırıp, servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57