:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Elma Salatası
MALZEMELER
50 gr krem peynir
1/2 ince kıyılmış küçük soğan
2 yemek kaşığı mayonez
2 adet katı yumurta
2 küçük elma(kabuğu soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
1 adet marul
hardal
tuz
zeytinyağı
limon

HAZIRLANIŞI
Mayonez ve peyniri karıştırın. Soğanı, ince doğranmış bir yumurtayı ve elmayı ekleyin. Diğer tarafta hardal, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp marul yapraklarının üzerine serpin. Marul yapraklarını salata tabağının kenarlarına dizin ve ortaya da karışımı koyun. Geri kalan yumurta ve elmayı dilimleyerek üstünü süsleyin.
Fesleğenli İtalyan Salatası Tarifi
MALZEMELER
Domates
Salatalık
Marul
Yeşil Biber
100 gr makarna
Bir tutam fesleğen
Zeytinyağı
Limon
Tuz

HAZIRLANIŞI
Bildiğiniz mevsim salatasının ( domates, salatalık, marul, yeşil biber vs. gibi ) içerisine 100 gram burgu veya boru tipi az haşlanmış makarna ve bir tutam fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz ilave edilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Fajita Pirinç Salatası Tarifi
MALZEMELER
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6 yemek kaşığı Soya yağı
3 baş ince doğranmış sanmsak
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 çay kaşığı kimyon
1-1/2 çay kaşığı soğan tozu

HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın.
Fransız Salatası
MALZEMELER
3 adet domates
250 gr konserve ton balığı
3 adet tatlı kırmızı biber
1 adet salatalık
6 adet turp
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet yeşil zeytin
5-6 adet siyah zeytin
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
12 adet tuzlu sardalya
semiz otu
fesleğen
sirke
sıvı yağ
biber, tuz

HAZIRLANIŞI
Domatesleri küp küp , kırmızı biberleri ve salatalığı halka halka doğrayın. Turpları, soğanı rendeleyin, hepsini beraberce karıştırıp, semiz otunu, zeytini ve sarımsakları ilave edin. Bu karışıma ton balığını tuzlu sardalyaları ve küçük kesilmiş katı yumurtaları katın.
Diğer tarafta bir kasede, yağı, tuzu, biberi ve sirkeyi çırpıp bir sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine döküp servis yapın.
Gazpacho Salatası
MALZEMELER
125 gr. Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr. Taze mantar
1/4 ince kesilmiş yeşil biber
1/4 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın. Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Peynirli kırmızı biber salatası
Malzemeler:

* 8 adet kırmızıbiber
* 4-5 dal taze soğan
* 1,5 su bardağı sert beyaz peynir,rendelenmiş
* 1 su bardağı ceviz, irice doğranmış
* 1 çay kaşığı karabiber
* yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması:

1. Biberleri fırın telinin üzerinde altlarında bir tepsi ile diri kalacak şekilde közleyin. Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli iç hazırlayın.
2. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
3. Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp 3 parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin.
4. Yaprak sarması gibi sarın. Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin.
5. Biberleri taze soğanlarla bağlayın. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Kuzu Gevregi Salatasi

500gr kuzu gevregi(Feldsalat)
4-5 kuru domates, ince ince kesilmis
1 yemek kasigi fistik, kavrulmus
zeytin yagi
balsamik sirke
bal
tuz

Salata icin kuzu gevregini yika ve kök kismini temizle. Dogramadan diger malzemeleri ekle. Önemli olan ne balsamic sirkesinin ne de balin agir basmasi.
karakız köfteli karnabahar salatası
malzemeler:

* 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
* köfte malzemeleri:
* 2 su bardağı ince bulgur
* 1,5 su bardağı kaynar su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yumurta akı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* pul biber
* dereotu
* ayrıca:
* sarımsaklı yoğurt

hazırlanması:

1. Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın.
2. 20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.
3. Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
4. Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.
5. Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.
6. Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
nohut salatası:
malzemeler:

* 2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
* 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6-7 yemek kaşığı limon suyu
* 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
* tuz
* bir demet maydanoz
* 4-5 sap taze soğan

hazırlanması:

1. zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin. kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin. (ne kadar çok durursa o kadar iyi bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir)
2. servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın. nohutlarla karıştırın.
Ispanak Kökü Salatası
1 demet ispanak

Sos:
1 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
50 ml sizma zeytinyag
1 yk sirke veya 1/2 limonun suyu
1 cimdik kirmizi biber
Tuz
Karabiber

Ispanaklarin koklerini 4 parmak uzunlugunda kesin. Tuzlu suyun icine koyun, kumlari dibe cokunce, kokleri alip suyu yenileyin. Bu sekilde tasin dibinde hic kum kalmayana kadar yikayin. Kaynamakta olan tuzlu suyun icine kokleri atin, 5 dakika haslayin. Suzgecte iyice suzuldukten sonra servis tabagina gecirin.

Sos malzemelerini kucuk bir kasede karisitirip uzerine dokun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57