:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
beyaz peynirli patlıcan salatası
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo yağlı beyaz peynir,
1 kilo patlıcan,
1 demet maydanoz,
1/2 bardak zeytinyağı,
orta irilikle salatalık
2 domates,
dolmalık 2 biber,
1 limonun suyu.

Yapımı: Peyniri yıkayıp süzdükten sonra püre makinesinden geçirmeli ve porselen bir kâseye koymalı. Limon suyunun yarısıyla zeytinyağını da katarak çatalla çırparak bunları birbirlerine iyice yedirmeli. Beri yanda patlıcanları kabukları kavurulacak şekilde kömür ateşinde pişirmeli Saplarından tutarak bıçakla kabuklarım soyduktan sonra saplarını kesip atmalı Ayıklanmış patlıcanları kalan limon suyuyla ıslattıktan sonra ince ince doğramalı ve havanda ezerek macun durumuna getirmeli. Sonra,patlıcanı da peynirin içine dökmeli ve bir çatalla çırparak karışımı birbirine iyice yedirmeli.
Bu işlem tamamlanınca karışımı salata servis tabağına boşaltmalı; üstünü domates ve biber dilimleriyle süslemeli. Maydanozu da yaprak yaprak koparıp sağa-sola serpiştirdikten sonra tabağı sofraya götürmeli
kabaklı cevizli salata
Malzeme:

1 kilo kabak
Yarım kilo havuç
1 su bardağı kırık ceviz
3 çorba kaşığı mayonez
1.5 , 2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabakların dışını tum soymadan yeşil kalacak şekilde soyup rendeliyoruz. Havuçlarıda aynı şekilde rendeliyoruz.Kabak ve havuç rendesini sıvıyağ ile suyunu çekip pişine kadar tencerede pişiriyoruz. Soğuması için ocaktan alıyoruz. Diğer tarafta sarmısakları temizleyip eziyoruz. Sarmısakları yoğurt ve mayonezle karıştırıp, soğuyan karışıma ekliyoruz. İçine ince doğranmış dereotunu,cevizi ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Servis tabağına alıp süslüyoruz ve buzdolabında 1 2 saat soğumasına bekliyoruz, sonrasında muhteşem bi salatamız oluyor
mozaik salata
Malzemeler

1 Adet Göbek Salata
1 Adet Kırmızı Lahana
1 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
1,5 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
6 Adet Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Mantar
1 Su Bardağı Yerfıstığı
1 Adet Limon, Tuz





Hazırlanışı

Göbek salata ve kırmızılahanayı incecik doğrayınız.
Tavuk göğsünü de ince şeritler halinde doğrayınız.
Servis tabağına alınız.
Arpacık soğanların ve 1 su bardağı fıstığın kabuklarını soyun.
Soğanları ve bir su bardağı mantarı ikiye bölün.
Fıstıklarla zeytinyağında çevirin.
Salataya tuz ve limon katın.
Üzerine hazırladığınız fıstıklı sosu gezdirin.
Domates dilimleriyle süsleyip servis yapınız.
hardal soslu sosis salatası
Kullanılacak malzeme:
küçük sosislerden 100 gram,
2 kornişon,
1/2 tatlı kaşığı kapari,
1 çorba kaşığı tatlı hardal,
2 çay kaşığı keskin hardal,
1 limonun suyu veya 2 çorba kaşığı sirke,
1/2 fincan kadar zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.

Yapımı: Kaparileri yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayıp bir kâseye koymalı. Buna tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğranmış kornişonu katmalı. İki cins hardalı zeytinyağıyla birlikte sulandırıp kornişonla kaparinin üstüne dökmeli. Limon suyu veya sirkeyi azar azar dökerken kâsedekileri karıştırarak birbirlerine yedirmeli.
Bu işler olurken sosisleri tuzlu suda haşlamalı. Sosisler pişince bunları sudan çıkarıp küçük parçalara doğramalı ve servis kâsesine koymalı, üzerlerine maydanozu serpiştirmeli. Öbür kâsedeki sosu da döktükten sonra şöyle bir karıştırmalı ve sofraya çıkarıp servis yapmalı.
Ispanak Koku Salatasi
Ispanak Koku Salatasi



1 demet ispanak

Sos:
1 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
50 ml sizma zeytinyag
1 yk sirke veya 1/2 limonun suyu
1 cimdik kirmizi biber
Tuz
Karabiber

Ispanaklarin koklerini 4 parmak uzunlugunda kesin. Tuzlu suyun icine koyun, kumlari dibe cokunce, kokleri alip suyu yenileyin. Bu sekilde tasin dibinde hic kum kalmayana kadar yikayin. Kaynamakta olan tuzlu suyun icine kokleri atin, 5 dakika haslayin. Suzgecte iyice suzuldukten sonra servis tabagina gecirin.

Sos malzemelerini kucuk bir kasede karisitirip uzerine dokun.
Taze Börülce Salatası
GEREKLİ MALZEME 500 gram börülce
1 adet irice domates
1 fincan zeytinyağı
1 adet limon suyu veya 1 fincan sirke
Yeterince tuz.
YAPILIŞI
1. Çok taze yarım kilo yeşil börülce başlarından ayıklanır. Fazla uzun değillerse öylece, uzunlarsa ortalarından bölünür, yıkanır.
2. Bir tencereye domates bütün olarak ve fasulyelerin ortasına gelmek üzere konur. Üzerine basacak kadar su ve tuzu katılarak börülceler pişinceye kadar ateşte tutulur.
3. Ateşten indirilir, ılımaya bırakılır.
4. Börülceler tencereden alınır, yıkanır, servis tabağına yerleştirilir.
5. Domatesin kabuğu soyulur. Limon suyu veya sirke, zeytinyağı, biraz da tuz katılarak hepsi birlikte güzelce ezerek karıştırılır. Servis tabağındaki börülcenin üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
Beyin Salatası
GEREKLİ MALZEME 1 adet süt danası beyni veya iki koyun beyni
2 adet domates
1 küçük demet maydanoz
1 limon suyu veya bir fincan sirke
1 fincan zeytinyağı
Yeterince tuz.
YAPILIŞI 1. Beyin su içerisine konur. Üzerinin zarı, içi zedelenmeden çıkarılır. Güzelce yıkanır. Sirkeli, tuzlu, maydanozlu su içerisinde on dakika kadar pişirilir. Beyinlerin zarları az tazyikle açılan çeşmenin altında da çıkarılabilir.
2. Pişen beyin, haşlanan su içerisinde bir müddet bırakıldıktan sonra servis tabağına alınır, uzunlamasına dilimler halinde kesilir. Zevke göre istif edilir. Üzerine hafifçe tuz serpilir. Kabuğu soyulmuş domateslerle etrafı süslenir. Üzerine birkaç zeytin, kıyılmış maydanoz serpiştirilir.
3. Zeytinyağı, sirke veya limon suyu, biraz da tuz ilavesiyle bir çatalla çırpılır, beyin salatasının üzerine dökülür.
Mandalinalı Avakado Salatası
GEREKLİ MALZEME 5 adet avokado
5 adet mandalina
2 adet domates
Yeşil salata
1 demet maydanoz
Sosun malzemesi:
3 tatlı kaşığı hardal
1,5 çorba kaşığı üzüm sirkesi
8 çorba kaşığı ay çiçek yağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
1. Avokadoları uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin.
2. Mandalinaları soyun. Üzerindeki deriyi alın.
3. Domatesleri ince olarak kesin.
4. Büyük bir servis tabağına ya da tek kişilik salata tabaklarına önce yeşil salata yaprakları, üstüne domatesleri dizin. Avokado ve mandalina dilimlerini dizin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Mor Dünya Salatası
MALZEMELER
1 adet kırmızı lahana
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 kaşık sirke
1 kase süzme yoğurt
tuz ve maydonoz
tuzot



HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rendeleyin,2-3 kaşık sirke ile iyice elimizle eziyoruz.Daha sonra içine tuzot atıp tekrar elinizle ezmeye devam ediyoruz.Diger taraftanda 1 kase yoğurdu geniş bir kaba alın ve2 kaşık yağla iyice karıştırıyoruz.(Yani yoğurdu iyice açmamız lazım)Sonra elimizle lahanayı sıkıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Maydonozuda ince kıyıp bu karışıma ekliyoruz.Bütün istenilen baharatları koydukdan sonra 2 kaşık yardımı ile şekil verip servis tabağına alıyoruz.Kenarlarını maydonoz ve pulbiberle süslüyoruz.Şimdiden afiyet olsun
Muammara
MALZEMELER
4 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
2 Dal Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Tahin
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Limon suyu
Karabiber, Kırmızı Tozbiber, Tuz



HAZIRLANIŞI
1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın.
Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57