:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Turp ve kereviz salatası
(4 kişilik)

Malzemeler
1 adet tatlı elma
1 adet küçük boy ince ince kıyılmış sapsız kereviz
250 gr. çok ince dilimlenmiş turp
Tuz ve karabiber
Sos için:
50 gr. krem peynir
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı kahverengi şeker
1 diş dövülmüş sarmısak

Sosun hazırlanışı:
Krem peyniri çukur bir tabakta iyice yumuşayıncaya kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ve sirkeyi de katarak çırpmaya devam edin. Son olarak şekeri ve sarmısağı da ekleyin.

Salatanın hazırlanışı:
Koçanı çıkartılmış elmaları (kabuklarını soymadan) ince ince doğrayın. Kerevizleri, ince dilimlenmiş turpları ve sosu da ekleyip karıştırın. Salata tabaklarına koyacağınız bu karışımın üzerini turp dilimleriyle süsleyerek servis edin
Patlıcan salatası

Malzemeler
6 patlıcan
3-4 domates
3-4 sivri biber
2 kahve fincanı zeytinyağı
1-2 limon
1 avuç maydanoz yaprağı
2-3 diş sarmısak
tuz

Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Küçük doğranmış sivri biber, tuzla dövülmüş sarmısak, zeytinyağı ve limon suyu konup karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilip, domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Kereviz Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler
2 orta boy kereviz
8 yemek kaşığı süzme yoğurt veya suyu iyice alınmış yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Sarmısak (miktarı arzuya göre)
Kırmızı biber
Nane

Sarmısaklar iyice dövülür. Yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılır. Kerevizlerin kabukları soyulduktan ve yıkandıktan sonra rendelenir. Ancak kararmaması için biraz rendelenip bekletmeden hemen yogurtlu karışıma katılır. Tuz ilave edilir. Kırmızı pul biber ve nane ile de süslenir.
Mayonezli Patates Salatası

Malzemeler
2-3 adet patates
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet yeşil soğan
2-3 kaşık mayonez
1 kahve fincanı sirke
Varsa hardal
Tuz

Patatesler iyice haşlanır.Haşlanan patatesler fındık büyüklüğünde doğranır.Yeşil biber ve soğan küçük küçük doğranıp patateslere ilave edilir. Patatesler soğuduktan sonra mayonez, hardal, sirke ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına koyularak servis yapılır.
Mayonezli Tavuk Salatası

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
7-8 yaprak marul
2 adet domates
Yarım demet dere otu
1 kaşık kaşar peyniri rendesi
1,5 kaşık mayonez
1/2 kaşık yoğurt
1 adet limon
Tuz

Tavuk göğsü tuzlu suda haşlanır ve soğumaya bırakılır. Tavuklar soğuduktan sonra ince ince didilir. Marullar iyice yıkandıktan sonra bir parmak eninde doğranır. Domatesler soyulup küp küp doğranır. Mayonez ve yoğurt küçük bir kapta iyice karıştırıldıktan sonra içerisine ince kıyılmış dere otu ilave edilerek tekrar karıştırılır. İnce didilmiş tavuğun içerisine marul ve domates ilave edilerek, 1 limon suyu dökülür ve karıştırılır. Ardından servis tabağına alınır. Mayonez ve yoğurt karışımı bir kaşıkla yada krema şırıngası ile salatanın üzerinde gezdirilerek süslenir. En üste ise kaşar peyniri rendesi serpilir.
Mercimek Salatasi
Malzemeler



2 su bardagi kirmizi mercimek
1/2 demet taze sogan
3 çorba kasigi sirke
1 çay bardagi zeytinyagi
1 demet maydanoz
1 dis sarmisak
1 havuç
Tuz, karabiber
Yapılışı


Kirmizi mercimek ayiklayip yikayin ve süzün. Bir tencereye koyup ve üzerini dört parmak geçene kadar soguk su doldurup atese koyun. Ardindan tekrar tencereye koyup üzerini dört parmak geçene kadar soguk ekleyip 20-25 dakika kaynatarak pisirin. Soguk suyla soguttuktan sonra süzgeçten geçirin ve iyice süzülmesini saglayin. Taze sogani, maydanozu temizleyip ince ince dograyin. Havucu soyduktan sonra rendeden geçirin. Sarmisagi ise soyun ve iyice dövün. Iyice süzdügünüz mecimege maydanoz, sogan, tuz ve havuç ilave edin. Sirke, zeytinyagi, sarmisak, tuz ve karabiber karisimindan elde ettiginiz sosu salataya döküp karistirin. Salata yapragiyla süsleyebilirsiniz.
Meyve Salatasi
Malzemeler



200 gr çilek
100 gr ahududu
8 yaprak taze nane
1 su bardagi su
1 su bardagi seker
1 limon
2 portakal
5 erik
1 greyfurt
3 kivi
200 gr kiraz
7 muz
2 elma
2 armut
2 seftali
Likör
Yapılışı

Bir kasrolda su, seker ve bir adet limonun suyunu karistirin ve kaynatin. Bir dakika kaynattiktan sonra hemen sogumasini saglayin. Kabuklu meyvelerin tümünü soyup küçük parçalara kesin. Çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini çikartin ve küçük parçalara bölün. Tüm meyveleri bir kaba yerlestirin ve üzerine sogumus surup ve liköri ilave edip karistirin. Kabin üstünü streç filmle kapatip buzdolabinda sogumaya birakin.
Kraliçe Salatası
Malzemeler:

2 orta boy kereviz,
2 adet tavuk bonfile,
4 yemek kaşığı yoğurt,
6 yemek kaşığı mayonez,
2 diş sarmısak,
1 çay bardağı kıyılmış ceviz,
1 yemek kaşığı ketçap,
1 çay kaşığı tuz


Yapilisi:

Tavuk bonfileyi az su ile haşlayın. Soğutup küçük parçalara ayırın. Çukur bir kapta yoğurt, mayonez, ketçap, tuz ve dövülmüş sarmısağı iyice karıştırın. Kerevizi soyup hemen rendeleyin. Karışıma ilave edin. Kıyılmış cevizi, tavukları salataya ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerini turşu, yeşil zeytin ile süsleyip servis yapın
Deniz Börülcesi Salatası
Malzemeler:

1 bağ deniz börülcesi
limon suyu
zeytinyağ
sarımsak


Yapilisi:

Deniz börülceleri haşlayin.Biraz ilininca teker teker içindeki sert çöplerden siyirin. Limon zeytinyağ ve ezilmiş sarımsakla karıstirip soguk servis yapin.

*Genelde tuz konmaz, kendisi tuzludur.
*Arzuya göre yogurt da ilave edilebilir.
*Börülcelerin kararmamasi icin cok fazla haslamayiniz
Bahar Dalı Salatası
Malzemeler:

5 kişilik

3 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve nane
4-5 adet salatalık turşusu
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarmısak
Yarım demet dere otu
2 adet orta boy havuç
Yarım kahve fincanı sıvıyağ

Süslemek için:
Dereotu
Zeytin



Yapılışı:

Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Küp kesilmiş salatalık turşusunu, pul biberi, naneyi, süzme yoğurdu, 3 yemek kaşığı mayonezi ve dövülmüş sarmısakları ekleyin. İyice harmanlayıp servis tabağına yayın. Havuçları rendeleyip sıvıyağda soteleyin. Ateşten almadan 1 dk önce tuzunu ayarlayın. Soğuttuktan sonra yarısını patatesli karışımın üzerine yayın. Üzerini ince bir kat sarmısaklı ve mayonezli yoğurt ile kapatın. Dereotunu dal formunda yerleştirin.Havuç sotesini küçük yuvarlaklar halinde hazırlayın. Zeytinlerle patatesin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57