:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Bezelye salatası

MALZEMELER

- 1 kutu konserve bezelye

- 3 çorba kaşığı mayonez

- 6 adet ufak salatalık turşusu

- 3 dal maydanoz

- 1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek boşaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın.
Patates Salatası
patates_salatasi.jpg
Patates Salatası
  • 10 tane patates
  • 3 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
Yapımı çok kolay. Patatesleri haşlayıp soyuyorsunuz. Diğer malzemeleri pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mutfak robotundan geçiriyorsunuz. Doğradığınız patateslerin üzerine döküyorsunuz. Krem peynir zaten tuzlu bir tat verdiği için ben ayrıca tuz katmadım, isteyen tuz ekleyebilir. Sosun daha koyu olmasını isterseniz biraz daha krem peynir ekleyebilirsiniz.
Salatası:
yaz_salatasi.jpg
.
Yaz Salatası:
Tarifte kullanılan kırmızı soğanlar henüz burada çıkmadığı için kullanmadım, biberlik turşuyu da eklemedim ama onlarla muhtemelen daha da güzel oluyordur.
Malzemeler:
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 küçük diş sarımsak, dövülmüş
  • yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • sekizde bir tatlı kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Salata için:
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 orta boy kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
  • 2 küçük marul, minik minik doğranmış (ben 1 tane kullandım)
  • 1 su bardağı maydanoz
  • 1 kavanoz (240gr) konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu süzülmüş ve uzunlamasına doğranmış
  • 2 kavanoz (180gr) marine enginar veya 4 adet enginar, doğranmış
  • 1 su bardağı zeytin
  • 1 su bardağı biber turşusu
  • 250gr kiraz domates, ikiye bölünmüş
Hazırlanması:
  1. Sos malzemelerini bir kaseye alıp çırpın ve bir kenara kaldırın.
  2. Taze enginar kullanıyorsanız bir tencereye su ve bir limonun suyunu koyun. Kaynayınca enginarları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pişince suyunu süzüp ılıtarak doğrayın.
  3. Salata için su, sirke, şeker ve tuzu bir tavaya alıp kaynatın. Kaynayınca soğanları ilave edip 3 dakika pişirin. Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  4. Geniş bir salata tabağına sırayla marulu, maydanozu, kırmızı biberleri, enginarları, zeytini, turşuyu, domatesleri ve soğanları üzerine yayın.
  5. Sosu tekrar çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Yeşil Mercimek Salatas
yesil_mercimek_salatasi.jpg
.
Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 iri kuru soğan
  • 3-4 taze soğan
  • 1 orta boy havuç, rendelenmiş
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet taze nane, arzuya göre
  • 1/2 yemek kaşığı sumak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:
  1. Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar haşlayın. (pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci de yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın.
  2. Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Havucu ekleyip 2-3 dakik. daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
  3. Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.
Arpa Şehriyeli Salata
orzo_salad_1.jpg


Arpa Şehriyeli Salata
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1/3 su bardağı marine domates kurusu, doğranmış
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı balzamik sirke
  • 1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış (ben ayrıca biberli zeytin de ekledim)
  • yarım su bardağı dolmalık fıstık, kavrulmuş
  • yarım su bardağı taze nane, doğranmış
  • yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (ben eski kaşar kullandım)
  • 2 diş sarımsak, doğranmış (arzuya göre)
Hazırlanması:
  1. Şehriyeleri tuzlu kaynar suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
  2. Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın. Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
  3. Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.
Peynirli kırmızı biber salatası
kirmizi_biber_salatasi.jpg


Peynirli kırmızı biber salatası
Malzemeler:
  • 8 adet kırmızıbiber
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1,5 su bardağı sert beyaz peynir,rendelenmiş
  • 1 su bardağı ceviz, irice doğranmış
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
  1. Biberleri fırın telinin üzerinde altlarında bir tepsi ile diri kalacak şekilde közleyin. Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli iç hazırlayın.
  2. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
  3. Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp 3 parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin.
  4. Yaprak sarması gibi sarın. Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin.
  5. Biberleri taze soğanlarla bağlayın. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin
Kereviz salatası
kereviz_salatasi.jpg
Kereviz salatası
Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kereviz
  • 4 adet ince havuç
  • 15 adet küçük arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3-4 adet portakalın suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 220 gr konserve mısır
  • üzeri için: kereviz yaprakları
Hazırlanması:
  1. Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun.
  2. Havuçların kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
  4. Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın.
  5. Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin.
  6. 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.
  7. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun.
  9. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
Ispanak Salatası
ispanakli_salata.jpg


Malzemeler:
  • 300gr ıspanak yaprağı, ayıklanmış ve yıkanmış (saplarını kullanmıyorsunuz)
  • 3 adet büyük boy patates, haşlanmış
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* eğer süzme yoğurt yoksa 500gr yoğurdu kağıt havlu serili bir eleğe koyup bir gece buzdolabında süzdürün.
Hazırlanması:
  1. Ispanakları mutfak robotunda kıyın. Haşlanmış patatesleri ezin.
  2. Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Patatesleri ilave edip iyice karıştırın. Kıyılmış ıspanakları karışıma ekleyin.
  3. Tuzunu ve yağını da ilave edip servis tabağına alın. Dilerseniz salatanızı nane yaprağı ile süsleyin.
Bayram Salatası



Malzemeler


5 Adet Orta boy Patates
5 Adet Orta boy Havuç
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Taze Soğan
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Mayonez
10 Kornişon Turşu
4-5 Diş Sarmısak
2 Adet Haşlanmış Yumurta
Kokteyl Zeytin
Tuz


Mutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 7Yöntem


Hazırlanışı

* Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.
* Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.
* Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.
* Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.
* Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.
* Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.
* Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.
* Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.
* Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.
* Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız.
Avokadolu Deniz Mahsulleri Salatası



Malzemeler


2 Adet avokado
150 gr kalamar
10 Adet istiridye
10 Adet iç midye
150 gr beyaz balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Adet yeşil zeytin
2 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber



Mutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


Hazırlanışı

* Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
* Kalamarları haşlayın.
* Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
* Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
* Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
* Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
* Servis yapacağınız zaman avokadoyu ilave edin.
* Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.

Avokadolu Deniz Mahsulleri Salatası yemek tarifleri
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57