:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
mayonezli_tavuklu_salata_1.jpg
Bugün annemle teyzeme gittiğimizde kendisinden üç yeni tarif öğrendim. Bunlardan ilki mayonezli tavuk salatası.
Annem ve teyzem sohbet sırasında bana dönüp "hala patlıcan mı var sitede, yeter ama!" dedikleri için için birkaç gün siteyi teyzemin tarifleriyle doldurmak farz oldu...

Mayonezli Tavuk Salatası
6-8 kişilik

Malzemeler
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • yarım demet dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Hazırlanması
  1. Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
  2. Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
  3. Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
  4. Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
  5. Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.
Roka Salatası
img_2774.jpg
Roka Salatası
Malzemeler:
  • 1 dal roka
  • 2-3 domates
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış dövülmüş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke/nar ekşisi
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2-3 kornişon turşu.
Hazırlanması:
  1. Rokayı temizleyin. Elinizle ufak parçalara bölüp servis tabağına alın.
  2. Domatesleri soyun, kornişonla beraber küp küp doğrayın. Mısırı, domatesi ve kornişonu rokaların üzerine yayın.
  3. Sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu, sirke (veya nar ekşisini) ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
Semiz otlu patatesli salata
semizotlu_salata.jpg

Semiz otlu patatesli salata
Malzemeler:
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 demet semizotu
  • 200 gr biberli zeytin
  • 200 gr kornişon turşu
  • 5 tane patates
  • 200 gr mısır
Sosu:
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:
  1. Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın. Turşuyu ve zeytini ince dograyın, semizotunu küçük parçalara ayırın. Bütün malzemeyi karıştırın.
  2. Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün.
Sebzeli karışık salata
sebzeli_salata.jpg
Sebzeli karışık salata:
Malzemeler:
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kavanoz közlenmiş kırmızıbiber
  • 1 kavanoz mantar
  • 1 kutu mısır
  • dereotu
  • 250 gr turşulu zeytin
  • istenirse fırınlanmış küp lavaş ekmeği
Sosu:
  • 3 kaşık mayonez
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 kaşık nane
Hazırlanması:
  1. Kabak ve havucu kibrit çöpü gibi doğrayıp az sıvıyağda ayrı ayrı soteleyin.
  2. Diğer malzemeleri doğrayıp sotelenmiş sebzelerle karıştırın.
  3. Sos mazlemelerini karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Gavurdağı Salatası
Malzemeler:
  • 4 adet domates
  • 4 adet küçük salatalık
  • 4-5 adet sivri biber
  • birkaç dal maydanoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
  • bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yeme kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • arzuya göre 1 tutam kuru nane
  • 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:
  1. Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
  2. Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
  3. En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.
Baharatlı Tavuk Salatası:
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • tuz
  • 4 adet ince tavuk göğüs
  • zeytinyağı
  • 1 paket dört mevsim salata yeşilliği
  • 2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
  • 4 adet taze mantar, doğranmış
  • 2 adet turp, doğranmış
  • 10 adet kiraz domates
Hazırlanması:
  1. Bir kabın içinde pulbiber, kimyon, kişniş ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini baharat karışımına bulayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine alıp fırının ızgara ayarında her iki tarafını 4 dakika pişirin. Etleri kesme tahtasına alıp hafifçe soğutun ve verev şekilde kesin.
  2. Etleri diğer salata malzemeleri ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Çerkez peynirli Salata
gloria_peynir.jpg
Çerkez peynirli Salata
Arkadaşlarım geldiğinde yaptığım bu salata için de yine aynı cafenin farklı bir peynirle yaptığı salatadan esinlendim.
Malzemeler:
  • yarım göbek marul, doğranmış
  • 1 paket akdeniz salata yeşilliği
  • yarım demet roka yaprağı
  • bir adet dolmalık kırmızı biber, doğranmış
  • bir adet dolmalık sarı biber, doğranmış
  • 3 adet taze mantar, doğranmış
  • 2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
  • çerkez peyniri, küp küp kesilmiş
  • tuz
  • zeytinyağı
Hazırlanması:
  1. Tüm malzemeleri karıştırıp tuz ve zeytinyağı ilavesi ile servis yapın
Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası
peynir_salata.jpg
Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası:
Bu tarifi BBC Good Food dergisinin temmuz 2004 sayısında yer verdiği basit salatalar konusunda bulmuştum. But tarif özellikle pita ekmeği ile sabah kahvaltılarında çok güzel oluyor.
Malzemeler:
  • 200gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • yarım limonun suyu
  • 1 orta boy salatalık, doğranmış
  • 1 küçük kırmızı soğan, doğranmış (arzuya göre)
  • 2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış
Hazırlanması:
  1. Beyaz peyniri bir kaba ufalayın. Zeytinyağı ve limon suyuyla biraz ezip üzerine karabiber serpin. Yavaşça salatalık, soğan ve otlarla karıştırın. (Ben salatalığı kenarına dizerek servis yapmayı tercih ettim.)
Balzamik Tavuklu Şeftali Salatası
seftali_tavuk.jpg
Balzamik Tavuklu Şeftali Salatası
Bu da Good Food'un aynı sayısından bir tarif.
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 tavuk göğsü fileto
  • 2 şeftali
  • 100gr körpe ıspanak (ben ıspanak yerine semizotu kullandım)
  • 1 avuç fesleğen yaprağı
Hazırlanması:
  1. Fırını ızgara ayarına getirin ve fırın teline folyo serin. 1 yemek kaşığı sirkeyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etleri bu sosa bulayın. Tek sıra olacak şekilde folyonun üzerine dizip her iki tarafını 10-12 dakika pişirin.
  2. Şeftalileri dilimleyin. Körpe ıspanakları servis tabağına yayın. Etleri şeftalilerle beraber ıspanak yapraklarının üzerine serpiştirin. Üzerine fesleğenin yarısını serpin. Kalan fesleğini kalan sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirin
Yoğurt Soslu Patates Salatası
Yoğurt Soslu Patates Salatası
Malzemeler :
5 patates
2 havuç
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
3-4 dal taze nane
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri kaynar suda haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin ve patateslere ilave edin. Tuz, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Patates toplarını servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pulbiber ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57