:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Karışık Mevsim Salatası..afiyet olsun...
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Adet küçük kıvırcık salata
1 Demet roka
Yarım demet taze nane
1 Adet kırmızı soğan
10 Adet küçük turp
2 Adet taze soğan
4-5 Dal maydanoz
4 Adet siyah zeytin
4 Adet yeşil zeytin
1 Kase konserve mısır
Yarım limon suyu
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı hardal
100 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Kıvırcık salata, roka ve nane yapraklarını ayıklayıp tek tek yıkayın.
* Kıvırcık ve rokayı ince şeritler halinde doğrayın.
* Kırmızı soğan ve turpları dilimleyin.
* Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın.
* Hazırladığınız malzemeleri derin bir salata kasesine alıp, karıştırın.
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.
* Mısır ve zeytin dilimlerini salataya ilave edip karıştırın.
* Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve hardalı küçük bir kasede karıştırıp salata sosunu hazırlayın.
* Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın.
* Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün.
* Yavaş yavaş karıştırın.
* Peyniri küp şeklinde doğrayıp salatanın üzerine serpin.
* Nane yaprakları ile süsleyip 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın.
* NOT : Her mevsimde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan salata tarifini ince dilimlenmiş domates, salatalık, taze semizotu ve haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz.
* Hepsi salatanın lezzetine lezzet katmanın yanısıra, besleyici özelliğini de artıracaktır.
Brokolİ Salatasi
MalzemelerZorluk 1Süre 25 dk.Kaç Kişilik 6400 gr brokoli
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Su bardağı mısır
1 Kahve fincanı kapari
Sosu için :
4-5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet limonun suyu
1 Çay kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı

* Brokolileri yıkayıp, demetlere ayırın.
* Buharda yumuşayana kadar haşlayın.
* Çiçek kısımlarını ayırıp, kalanmalrı ufak ufak doğrayın.
* Doğradığınız kısımları derin bir kaseye alıp, içine bezelyeyi ve mısırı koyun.
* Zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, kapariyi ve tuzu salataya karıştırın.
* Yayvan bir salata tabağının kenarına brokoli çiçeklerini dizin.
* Soslu salatayı ortasına yerleştirin ve servis yapın.
Beyaz Kıvırcık
Malzemeler:
1 adet kıvırcık salata
6 adet taze soğan
2 adet badem salatası
10 adet kornişon salata
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
300 gram yoğurt
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı yağ
nane, maydanoz, tuz, karabiber

Yapılışı:
Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt, mayonez, yağ, tuz, nane, karabiber, limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır.
Bezelye salatası
Malzemeler:
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet ufak salatalık turşusu
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın
Bostana
Malzemeler:
2 adet iri domates
6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı pulbiber
1 kahve fincanı su

Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyun, soğan ve maydanozu ile birlikte ince ince kıyın. Salça, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın.
Soslu Ispanak Salatasi

Yarim demet ispanak, yikanmis

Sos:
3 yk yogurt
1 yk mayonez
1 yk zeytin yag
1 limon suyu
1 dis sarimsak, dovulmus
Tuz
Karabiber

Susleme:
3 orta boy mantar, dilimlenmis
1/4 kirmizi sogan, dilimlenmis

Butun sos malzemelerini bir kapta karistirin. Ispanaklari servis tabagina yerlestirin. Sosu uzerine dokun. Mantar ve kirmizi sogan dilimlerini uzerine koyun, et veya tavuk yemeklerinin yaninda servis yapin
Kereviz Salatasi


1 kucuk boy kereviz, veya buyuk bir kerevizin yarisi
1/4 kap beyaz peynir, ufalanmis
1/4 kap maydanoz, ince dogranmis
4 kasik dolusu mayonez (veya ayni miktarda yogurt da kullanabilirsiniz)
1/4 kap kirmizi sogan, piyazlama kesilmis

2 kap su
1/2 limon suyu

Once kerevizin kabuklarini soyun, ince dilimler halinde dograyin. Dilimleri ustuste koyarak, kibrit copu buyuklugunde kesin. Kerevizin beyaz rengini muhafaza etmesi icin, cukur bir tencerenin icine koydugunuz limonlu suyun icine koyun. Ocagin altini acin ve kaynatmaya baslayin. Kaynamaya basladiktan 3-4 dakika sonra kerevizleri suzun.

Kerevizleri suzdukten sonra, orta buyuklukteki bir kabin icinde butun malzemeleri karistirin. Karisimi servis tabagina gecirin. Her turlu et ve tavuk yemeginin yaninda veya kizarmis ekmek dilimlerinin uzerine surerek ikram edebilirsiniz
amerikan salatası nasıl yapılır?
Malzeme
- 1 kutu ****(reklam yasak) salatalık turşulu dereotlu peynirli sandviç sürme
- 1 ½ sb yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- tuz-karabiber
- süslemek için:
- 2 adet yumurta
- ½ demet maydonoz


Hazırlanışı
1. Küçük bir tencereye suyu koyup, kaynattıktan sonra içine tuz ve bezelyeleri ilave edip haşlayın.

2. Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup haşladıktan sonra sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

3. Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin. Derin bir kaseye **** salatalık turşulu dereotlu peynirli sandviç sürmeyi, yoğurdu ve mayonezi bir çatal yardımıyla karıştırın.

4. Daha sonra içine doğranmış patatesleri, havuçları ve haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın.

5. Hazırladığınız amerikan salatasını servis tabağına alıp taze maydonoz yaprakları ve haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis edin.


afiet olsun
Bugday Salatasi ;

3 su bardagi bugday
6 su bardagi su
taze sogan
taze nane
taze maydanoz
konserve bezelye
konserve misir konserve havuc
karabiber
kirmizi biber
bir tutam kekik
tuz

Yapılışı:
bugdaylar su ile birlikte 1 gece önceden islatilir.

malzemelerin tümü ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir.

Baharatlarda eklenip karistirilir.

Afiyet olsun...


Servis Önerileri:
Malzemeler istege göre, istenilen miktarda konulur.

Salata servisten bir gün önce yapilirsa daha lezzetli olur...
KABAK SALATASI ;

Gereçler:
4 ADET ORTA BOY KABAK
2 ÇORBA KAŞIÄžI ZEYTİNYAÄžI
6 ÇORBA KAŞIÄžI YOÄžURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 DEMET DEREOTU
biraz tuz.
Yapılışı:
kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin.. yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alın.suyu varsa süzün ve soğumaya bırakın.

Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin.
dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin.

AFİYET OLSUN.
Servis Önerileri:
Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına çok yakışır
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57