:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Lahana Salatası

1 adet kiloluk lahana
1 adet orta boy havuç
yarım tatlı kaşığı tuz
yzrım kahve fincanı sirke
1 kahve kaşığı toz hardal
çeyrek kahve kaşığı karabiber
yarım su bardağı mayonez

Lahanayı dörde böldükten sonra sapını ve sert damarlarını ayırın. Havucu temizleyip rendeleyin, lahanayı ince ince kıyın, tuz ve sirkesini ilave ederek iyice ovun, sonra 2 avucunuzda sıkarak bir kaba alın. Biber hardal ve mayonezi ilave edip karıştırın.

Afiyetler
Mayonezli Tavuk Salatası
Mayonezli Tavuk Salatası

MALZEMELER
2 adet tavuk gögsü
7-8 yaprak marul
2 adet domates
Yarim demet dere otu
1 kasik kasar peyniri rendesi
1,5 kasik mayonez
1/2 kasik yogurt
1 adet limon
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögsü tuzlu suda haslanir, soguduktan sonra didilir. Marullar iyice yikandiktan sonra bir parmak eninde dogranir. Domatesler soyulup küp küp dogranir. Mayonez ve yogurt küçük bir kapta iyice karistirildiktan sonra içerisine ince kiyilmis dere otu ilave edilerek tekrar karistirilir. Ince didilmis tavugun içerisine marul ve domates konarak 1 limon suyu dökülür ve karistirilir ve servis tabagina alinir
YUMURTALI FÜME BALIK SALATASI

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
100 gram füme balık,
3 yumurta,
500 gram patates,
1 kök yeşil salata veya marul,
1 demet maydanoz,
1/2 limon,
1 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar karabiber ve tuz.

Yapımı: Patatesleri bol suda yıkayarak kabuklarını soymadan bir tencereye koyun.
Üzerlerini örtünceye kadar soğuk ve tuzlu su doldurarak ateşe oturtun. Haşlanınca ateşten indirin, suyunu süzün ve ılımaları için bir kenara bırakın. Beri yanda yumurtaları katı oluncaya kadar haşlayın, sonra bir süre soğuk suyun içinde tutup kabuklarını soyun ve iyice soğumaları için bir kenara bırakın. Yeşil salatanın veya marulun üstündeki kalın ve bozuk yaprakları ayıkladıktan sonra yaprak yaprak ayırın ve bol akarsuda teker teker yıkayıp sularının süzülmesi için bir süzgece koyun.
Suyu süzülmüş salata veya marul yapraklarını hafif çukur olan büyük bir salata tabağının dibine 'döşeyin. Soğumuş olan patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın ve yeşil yaprakların üzerine dökün. Yumurtaları da yuvarlak dilimler halinde keserek patateslerin üzerine dizin. Sonra füme balığın (eğer ayıklanmamış olarak alındıysa derisini çıkartın, kılçıklarını ayıklayın) yarısını dilim dilim keserek patateslerin üzerine dizin, öbür yarısını kıyarcasına doğrayarak salatanın, üzerine serpin.
Beri yanda bir porselen kâsenin içine 1/2 limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber koyarak çatalla iyice çırpın. Sonra bir eli. nizle çırpmaya devam ederken öbür elinizle 1 bardak kadar zeytinyağını azar azar içine katın ve bunları birbirlerine ye-dirinceye kadar çırpmaya devam edin. Sonra ayıklanmış, yıkanmış ve kıyılmış maydanozlu sosun içine katarak karıştırın. Sos hazırlanınca bunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. İsterseniz sosu bir kâseye koyup salatanın yanısıra da servis yapabilirsiniz.

İsteyenler haşlanmış yumurtalardan birinin sarısını alıp çatalla iyice ezdikten sonra bu sosun içine de katabilirler. Bu salatayı bir mayonezle hazırlamak da mümkündür. O vakit 2 yumurtanın sarısı, bir çimdik tuz, 1 bardak zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla bir mayonez hazırlayın. Mayonez iyice kabardıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin.
Buz dolabından çıkarttıktan sonra 50 gram füme balığı kıyarak mayonezin içine katın ve salatanın üzerine dökün. Sonra bunu salata veya ordövr yerine servis yapın.
Soya Filizi Salatası
Malzemesi

* 1 kutu soya filizi
* 1 demet dereotu
* 1 demet maydanoz
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı limon sirkesi
* 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 3 adet minik kırmızı turp
* yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

* Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır. Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür.
Taze Börülce Salatası
Malzemesi

* 200 g. taze börülce
* 1 demet dereotu
* 1 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı limon sirkesi
* yeteri kadar sarmısak, limon, sızma zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı

* Börülceler yıkanır, kılçıkları ayıklanır, ortalarından ikiye bölünür. Kaynayan tuzlu suda, yumuşayıncaya dek haşlanır. Yumuşayan börülceler soğuk sudan geçirilir. Ötede sarmısak tuzla dövülür, limon ve sirke eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile birlikte börülcelerin üzerine dökülür. Zevke göre, dilerseniz üstüne sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz.
Zeytinli pirinç salatası
Malzemeler:
1 su bardağı Pirinç
Yarım su bardağı su
1 su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı yeşil zeytin
1/2 demet maydanoz
1 limonun suyu
1/2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı soya yağı
Süslemek için domates

Yapılışı:
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayın ve suyunu süzün. Zeytinlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bir kasenin içine haşlanmış pirinci, zeytinleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. İçine 1 limonun suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirip servis yapın.
Fava
Malzemeler:
- -1 paket kuru bakla,
- -1 demet dereotu,
- -2 adet soğan,
- -1 çorba kaşığı şeker,
- -1 adet limon,
- -Yarım limon suyu,
- -Yarım su bardağı zeytinyağ,
- -4 su bardağı su,
- -1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:
Baklaları on iki saat öncesinden ıslatın. Tencereye dereotu hariç tüm malzemeleri koyun. Düdüklü tencerede 10 dk. normal tencerede ise 35 dk. süreyle pişmeye bırakın. Baklaları süzgeçten geçirip blendırda püre haline getirin. Önceden ıslattığınız bir kalıba püreyi boşaltın. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartın. Favayı limon dilimleriyle ve dereotuyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Cevizli Beyaz Peynir Salatası
Malzemeler:
- 200 gr. Beyaz peynir
- ¼ bardak zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 orta boy kıvırcık marul
- 1 bardak ceviz (pişirilmiş)
- tuz ve biber

Yapılışı:
Peynir, sirke, yağ, tuz ve biberi mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı doğranmış marul ve ceviz parçalarının üzerine dökün ve karıştırın
Zengin Çoban Salatası
Malzemeler:
- 2 adet iri domates
- 1 adet orta boy salatalık
- 6 adet yeşil sivri biber
- 100 gr. taze mantar
- 150 gr. haşlanmış mısır
- Yarım bağ taze soğan
- Yarım bağ taze nane
- 3 diş sarımsak
-
- Sos için malzeme:
-
- 1 adet iri limon
- 1 çay kaşığı hardal
- Sızma zeytinyağı
- Pul kırmızı biber
- Tuz

Yapılışı:
Önce taze soğanı ayıklayıp halka halka doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına kesin. Ve, ince kıyın. Salatalık ile domatesleri ise, küp küp doğrayın.

Beri yanda, maydanoz ile taze naneyi ince kıyın. Haşlanmış mısırı katıp hepsini karıştırın. Derince bir salaya tabağına alığ bir kenarda, dinlenmeye bırakın.

Ayrı bir kâsede, havanda dövülmüş sarımsaklar, hardal, zeytinyağı, limon, kırmızı pul biber ve tuzu karıştırıp çırpın. Salatanın üzerinde gezdirin.

Gene beri yanda, şişe taktığınız taze mantarları ızgarada az kızartın. Sonra, halka halka doğrayıp salatayı süsleyin.
Yoğurtlu Diyet Salata
Malzemeler:
- 1 adet amerikan göbek salata,
- 100 gr diyet beyaz peynir,
- 2 adet salatalık,
- 100 gr diyet yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 diş sarımsak

Yapılışı:
Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin. Üzerlerine beyaz peynir rendeleyin. Sarmısakları ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu karışımı salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57