:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Hindibağ Salatası
Malzemeler : (4 kişilik)

500 gr. hindibağ
2 l/2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:
Köklerinin sert kısımları kesilip bol suda birkaç kere iyice yıkanmış hindibağını bir tencereye koyup 8-10 bardak su ilave edin ve yarım saat haşlayın. Haşlanan hindibağlarını süzüp salata tabağına alın. Üzerlerine tuz, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı dökün. Hindibağ salatanız servise hazırdır.
-----------------------
İtalyan Salatası
Malzemeler :
3 adet havuç
3 adet patates
250 gr. iç bezelye
8-10 dilim jambon
50 gr. füme dil
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
Tuz



Hazırlanışı:
Havuçların üzerini bir bıçak yardımıyla kazıyın. Bezelye iriliğinde doğrayın. Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın. Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın



AFİYET OLSUN!..
Humuz:

Gerecler:
250gr nohut
1 fincan tahin
2-3 limon
1 cay fincani zeytinyagi
Kirmizi biber, tuz

Islem Basamaklari:
1.) Nohutlari aksamdan ilik suyla islatiniz
2.) Bol su ile tencereye koyup haslayiniz
3.) Suyunu süzüp püre makinasindan veya elekten geciriniz
4.) Icine 1 fincan tahin koyarak yediriniz
5.) Eksi tada gelinceye kadar limon suyu koyunuz
6.) Tuz ve kirmizi biber katiniz
7.) Karistirarak patates püresi kivamina getiriniz
8.) Servis tabagina alip üzerlerine kirmizi biberli yag gezdirip servis yapiniz


Beyin Salatasi:

Gerecler:
3 adet beyin
1 adet sogan
1/2 havuc
1 fincan zeytinyagi
Tuz
2 adet limon
1 dal kereviz

Islem Basamaklari:
1.) Beyinlerin zarlarini soyup haslayiniz
2.) Haslama suyundan soguyan beyinleri cikarip isterseniz dilimlere kesip isterseniz bütün olarak servis tabagina koyunuz
3.) Etrafinda garnitür olarak marul domates haslanmis patates vs koyunuz
4.) Limonlu sosu üzerinden gezdirip servis yapiniz
Ruz Salatasi:

Gerecler:
2 adet havuc
2 adet patates
2 adet haslanmis yumurta
1 limon, kirmizi kücük turp
3-4 adet salatalik tursusu
1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
Tuz, karabiber
Mayonez malzemesi ( Asagida )

Islem Basamaklari:
1.) Sebzelerin hepsini haslayiniz
2.) Haslama esnasinda mayonezi hazirlayiniz (Asagida)
3.) Haslanan sebzeleri kücük kücük küplere dograyiniz
4.) Tursuyu, yumurtayi da ayni büyüklükte dograyiniz
5.) Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup iyice karistiriniz.
6.) Mayonezin yarisini ilave edip iyice yediriniz
7.) Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup üzerine kalan mayonezle kaplatiniz ( sebzeler gözükmeyecek sekilde)
8.) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik turcusu ve haslanmis havucla süsleyiniz.

Not: Bu salata et, balik yemeklerinin yaninda garnitür ve soguk büfelerde ördövr hazirlanmasinda cok kullanilan bir salatadir. Haslanmis sebzelere mayonez konacagi zaman sebzelerin soguk olmasi lazimdir. Aksi takdirde mayonezi bozar.


Mayonez Hazirlama:

Gerecler:
2 taze yumurta
1 limon
500 gr sifir asitli zeytin yagi veya 2 su bardagi kizartma yagi
1 kahve kasigi toz hardal
1 corba kasigi kaynar su

Islem Basamaklari:
1.) Porselen bir kaseye 2 yumurta sarisini, tuzu, hardali koyunuz
2.) Bu karisimi tahta bir kasik veya kücük bir yumurta teli ile karistiriniz
3.) Yagi damla damla ilave ederek bir yöne dogru sür´atle karistiriniz.
4.) Koyulasmaga beyazlasmaga baslayinca yagi cogaltin arada kesilme görürseniz kaynar sudan 1-2 damla koyup yagi yedirinceye kadar karistiriniz.
5.) Eger cok katilasmaga baslarsa kaynar suyu koyup karistiriniz.
6.) Karismaga devam ederek 500gr yagin hepsini, yedirin (cünkü yumurta hacminin 20 misli yagi emer)
7.) Kivami gelince ve yag bitince 1 limon suyunu sikip ilave ediniz.
Istediginiz yerlerde kullaniniz.

Not:
1.) Baslangicta yagi damla damla koyulasmaga basladiginda cok koyabilirsiniz. Yalniz cok cok koymaga baslarken yagi yumurtaya yedirmeden 2nci defa yag koymayiniz, yedikce ilave edin.
2.) Eger mayonez bozulursa bozulan mayonezi atmayiniz, tekrar bir kaseye bir yumurta sarisi, tuz, hardal koyup daha dikkatli ve süratli karistirarak baslayiniz. Bu bozuk mayonezi yedirdikten sonra diger kalan yagi yediriniz.
3.) Bir yumurtaya 1 su bardagi yag lazimdir.
4.) Bozulan mayonez kesik görünülüdür. Yag ve yumurta ayrilmis durumdadir ve sividir.
5.) Bir kasik un veya nisasta 3-4 kasik su ile koyu bir bulamac yapip buna yumurta sarisi ve yagi yedirerek de daha kolay mayonez yapabilirsiniz.
6.) Iyi hazirlanmis bir mayonez koyu un corbasi kivaminda cok beyaz renktedir.
Bugday Salatasi ;

3 su bardagi bugday
6 su bardagi su
taze sogan
taze nane
taze maydanoz
konserve bezelye
konserve misir konserve havuc
karabiber
kirmizi biber
bir tutam kekik
tuz

Yapılışı:
bugdaylar su ile birlikte 1 gece önceden islatilir.

malzemelerin tümü ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir.

Baharatlarda eklenip karistirilir.

Afiyet olsun...


Servis Önerileri:
Malzemeler istege göre, istenilen miktarda konulur.

Salata servisten bir gün önce yapilirsa daha lezzetli olur...
KABAK SALATASI ;

Gereçler:
4 ADET ORTA BOY KABAK
2 ÇORBA KAŞIÄžI ZEYTİNYAÄžI
6 ÇORBA KAŞIÄžI YOÄžURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 DEMET DEREOTU
biraz tuz.
Yapılışı:
kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin.. yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alın.suyu varsa süzün ve soğumaya bırakın.

Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin.
dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin.

AFİYET OLSUN.
Servis Önerileri:
Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına çok yakışır.
sarhoş salatası ;

Gereçler:
yarım demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalık
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
1/2kg.yoğurt
2 diş sarmısak
arzu edildiği kadar zeytinyağı
tuz
pulbiber

Yapılışı:
Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice süzülür.Özellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranır.Domatesler kabukları soyularak doğranır.Sivri biber ve maydanoz eklenir. Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranır.Bütün bu malzemelerin içine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılır.Afiyet olsun.Çok hafif ve lezzetli bir salata. Tavsiye ederim.
Servis Önerileri:
Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece üzerine konabilir.
Karışık Meyve Salatası;

Gereçler:
3 adet portakal
4 adet muz
3 adet mandalina
2 adet elma
1 bardak çilek 1/2 limon suyu
1,5 kahve fincanı likör
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı badem
Yapılışı:
1. Bademleri kaynar suya atarak kabullarını çıkartıp makineden geçirin.

2. Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyarak küçük dilimler halinde doğrayın. Payreks bir tabağa, bir kat meyve, bir kat pudra şekeri ve badem serperek yerleştirin. Kalan meyveleri de üzerine koyup pudraşeker serpin ve likör gezdirin. Dolapta soğutup servis yapın.
Ton Balığı Salatası ;

Gereçler:
1 adet göbek salata
2 adet ton balığı konservesi
1 adet tane mısır konservesi
10 yaprak roka
5 çorba kaşığı mayonez(isteğe bağlı) 5 çay kaşığı soya
3 çorba kaşığı balzemik sos
5 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı zeytin yağı
2 çay limon suyu
tuz
Yapılışı:
ton balığı konservelerinin birini boşaltmak şartı ile ikisinide derin bir salata kasesine boşaltılır.ardından tüm mısır konservesini mayanezide ekleyip karıştırın.göbek salatayı istediğiniz irilikte doğrıyarakilave edin.ilave ettiğiniz her malzemeyi mayonezi karıştıracak şekilde karıştırın.roka yapraklarını ellinizde tutamlar halinde kopararak ekleyin.tuz ilave edin,limon suyu,balzemik sosve zeytin yağını ekleyip üzerine sumak serpin ve mayonez her yerine dağılana kadar karıştırın.
Servis Önerileri:
salatayı kesinlikle beklet meyiniz yaptığınız gün tüketmeye özen gözsteriniz..
afiyet olsun..
Karidesli Salata ;

Gereçler:
200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış. Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
100 gram mayonez
100 gram süt kreması (arzuya tabi)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
5 adet marul yaprağı
tuz
Yapılışı:
Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine bolca tuz serpip ovun. Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın. Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın. Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin. Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Servis Önerileri:
. Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz.

. Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57