:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
osmanlı salatası
MALZEMELER
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
1 adet ince dogranmis orta boy domates
100 gr cekilmis ceviz ici
1 adet ince, dogranmis cuska biber
1 çorba kasigi tuz
Sosu için
1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
2 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun.
Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin.
Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
mantarlı kereviz salatası
GEREKLİ SÜRE:30 dakika
Malzeme:
1büyük kereviz
200 g.hafif haşlanmış mantar
1 limon
Zeytinyağı (ayçiçeği yada mısır özü yağı)
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Hafifçe haşlanmış mantarları ince ince dilimler halinde keserek salata tabağına koyun.Soyduğunuz kerevizi iyice yıkayarak limonlu soğuk suya atın.Bir süre bu suda beklettikten sonra süzüp kurulayın ve rendeleyerek mantarlara ilave edin.Çukur bir tabakta bir kaç kaşık zeytinyağı,bir tutam tuz bir tutam karabiberle limon suyunu çırpıp salata tabağındaki kereviz ve mantarların üstüne gezdirin..
sıcak patates salatası
GEREKLİ SÜRE:30 dakika
Malzeme:
1 kg.küçük taze patates
175 g.incecik dilimlenmiş salam
1 küçük çentilmiş soğan
2 çorba kaşığı sirkesi
1çorba kaşığı su
Garnitür için kıyılmış maydanoz
Tuz ve çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
patatesleri iyice yıkayın.Yıkanmış patatesleri tuzlu suda 15 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Patateslerin suyunu iyice süzün.sonra soyarak küpşeklinde ufak ufak doğrayın.salamı bir tavada nar gibi kızartıncaya kadar patatesleri sıcak olarak saklayın.Kızarmış salam dilimlerini bir kağıt peçete üstüne koyarak yağını süzün.Tavada kalan yağın içinde
soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.kaynama noktasına gelince ateşin altını kısarak 2 dakika kadar kaynatın.patateslerle salamı birbirine karıştırın.Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın....
beyaz peynirli domates salatası
GEREKLİ SÜRE:15 dakika
Malzeme:
4 katı domates
300 g.beyaz peynir (yumuşak olmaması gerek)
1çorba kaşığı ince kesilmiş maydonoz
1/2 çay bardağızeytin yağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
4 ançuez filetosu
Birkaç tane siyah zeytin
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Domatesleri yıkayıp keserek servis tabağına yerleştirin.küçük küpler halinde kestiğiniz beyaz peyniri de domateslerin üstüne koyduktan sonra yine küçük parçalara ayırdığınız ançuez filetolarını zeytinleri ve maydonazları da serperek salatayı süsleyin.
Başka bir kabın içinde zeytinyağı tuz ve karabiberi iyice karıştırarak salatanın üzerine döküp servis yapın...
tereyağlı havyar salatası
Malzeme:

100 gram siyah havyar
50 gram tereyağ (2.5 çorba kaşığı)

yapilisi:
1) Küçük bir kâseye, 100 gram havyar ile, yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 2.5 çorba kaşığı tereyağ koyarak, tereyağ havyar içinde görünmez bir hale gelinciye kadar bunları bir tahta kaşıkla karıştırmakdır.
2) Havyar, yağı yiyince, bir tabağa alarak muntazam bir şekilde yaymalı ve servis yapmalıdır.

Not: Havyarın üstüne, gayet ince kıyılmış soğan serpmek suretile servis. yapmak da mümkündür.
Isırgan Otu Salatası Tarifi
MALZEMELER
1 demet ısırganotu
2 adet pırasanın beyaz kısmı
3 yemek kaşığı çökelek
pul biber
tuz
limon
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır
İtalyan Salatası Tarifi
MALZEMELER
250gr macar salamı
300gr salatalık turşu
1 küçük kavanoz kapari
1 büyükboy mayonez

HAZIRLANIŞI
Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarakta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor
Sıcak Sebze Salatası
MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağıe

HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir
Patates PÜre Salatasi
PATATES PÜRE SALATASI

Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo patates,
1 yumurta sarısı,
1 baş küçük soğan,
1/4 demet dereotu,
1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
3/4 kahve fincanı limon suyu veya sirke,
yeteri kadar tuz,
20 - 25 yeşil ve siyah zeytin.

Yapımı: Patatesleri iyice yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suya atıp haşlamalı Patatesler yumuşayınca bunların kabuklarını soy-malı ve sıcak sıcak pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli. Sonra bu püreye zeytinyağını dökerek patatese bunu iyice yedirmeli.
Patates püresi zeytinyağını iyice çektikten sonra buna tuzunu serpip rendelenmiş soğanla yumurta sarısını ve kıyılırcasına ince doğranmış dereotunu katmalı. Limon suyunu da döktükten sonra patates püresini iyice karıştırmalı. Sonra salatayı kayık biçimindeki bir salata tabağına koymalı. Tabağın çevresini çekirdekleri çıkarılmış yeşil ve siyah zeytinlerle süsleyip sofraya çıkarmalı.
Yoğurtlu Yumurta Salatası (4 Kişilik)


Malzemeler
5 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarmısak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
Tuz


Yemeğin Tarifi
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.
Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57