:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Salata/ Bayern
Malzemeler:
- Salatan icin:
- -Marul
- -Domates
-
- Sos icin:
- -6 veya 8 yemek kaşığı yoğurd
- -2 yemek kaşığı Sirke
- -ufak ufak kesilmiş soğan
- -Arzuya göre Tuz / karabiber

Yapılışı:
Salata icin:
-Marulu güzelcene ince ince kesin. Hafif uzun olması gerek.
-Domatesi arzunuza göre kesin.Fakat ufak olması gerekiyor.

Sosu icin:
-bir derin tas alın.
-içine 6 veya 8 kaşık yoğurt koyuyorsunuz.
-Yoğurdun içine 2 yemek kaşığı sirke atıyorsunuz.
-Soğanları ufak doğradıktan sonra
tuz ve karabiberi arzuya göre ayarladıktan sonra bütün sosu karıştırın.Bir çay kaşığıyla tadına bakın. Eğerki bir eksiklik varsa gerekeni yapın.
KRALİÇE SALATASI

Malzemeler:
- 2 orta boy kereviz,
- 2 adet tavuk bonfile,
- 4 yemek kaşığı yoğurt,
- 6 yemek kaşığı mayonez,
- 2 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz,
- 1 yemek kaşığı ketçap,
- 1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı:
Tavuk bonfileyi az su ile haşlayın. Soğutup küçük parçalara ayırın. Çukur bir kapta yoğurt, mayonez, ketçap, tuz ve dövülmüş sarmısağı iyice karıştırın. Kerevizi soyup hemen rendeleyin. Karışıma ilave edin. Kıyılmış cevizi, tavukları salataya ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerini turşu, yeşil zeytin ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
PRENSES SALATASI

Malzemeler:
- 3 adet havuç,
- 1 adet yeşil elma,
- 3 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 yemek kaşığı mayonez,
- 1 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı fındak veya ceviz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
- 6-7 adet kornişon turşu.
Yapılışı:
Havuçları kazıyıp rendeleyin. Elmayı soyup rendeleyin. Yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, iri dövülmüş fındık veya ceviz ilave edip karıştırın. Kornişon turşuları ince doğrayıp karışıma ilave edin. Karıştırıp, servis tabağına koyun. Yağ ve kırmızı pulbiberi kızdırıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Afiyet olsun.
TAVUKLU MAKARNA SALATASI

Malzemeler:
- 1 su bardağı makarna,
- 1 su bardağı havuç rendesi,
- 1 su bardağı haşlanmış mısır,
- 1 su bardağı mayonez,
- 3-4 diş sarmısak,
- 6-7 yemek kaşığı bezelye konservesi,
- 1/2 demet dereotu,
- 1 adet tavuk bonfile,
- Tuz.
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Soğumaya bırakın. Tavuğu az su ile haşlayıp, minik parçalara bölün. Mayonezden 3 yemek kaşığı süslemek için ayırın. Kalanını bir kaseye alın. İçine dövülmüş sarmısak, rende havuç, mısır, kıyılmış dereotu, tavuk, bezelye ekleyip karıştırın. Soğuyan makarnaları ilave edin. Karıştırıp servis tabağına alın. Üzerini süsleyip servis yapın.
Gavurdağı salatası

Malzemeler:

* 4 adet domates
* 4 adet küçük salatalık
* 4-5 adet sivri biber
* birkaç dal maydanoz
* 5-6 adet taze soğan
* arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
* bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
* yarım limonun suyu
* yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1 yeme kaşığı nar ekşisi
* tuz
* arzuya göre 1 tutam kuru nane
* 1 su bardağı irice kırılmış ceviz

Hazırlanması:

1. Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
2. Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
3. En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın
Tavuk Salatası
Malzemeler:
1 tavuğun göğüs eti
6 adet marul yaprağı
1 küçük kavanoz mayonez
6 adet salatalık turşusu
mayonez miktarı kadar (koyu) yoğurt


Yapılışı:
Tavuk etini haşlayın, ufak parçalara ayırıp, soğutun. Yoğurtla mayonezi çırpın buna ufak ufak doğradığınız turşu ve marul yapraklarını ilave edin ,tavuk eti ile birlikte karıştırıp bir kaba koyun. Üzerini turşu ve dereotu ile süsleyip, servis yapın
Tavuklu Patates Salatası
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber

Yapılışı:
Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin.
Taze Kabak Salatası
Malzemeler:
Kabak
sarmısak
yoğurt
zeytinyağ
dereotu

Yapılışı:
Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir.
Ton Balıklı Salata
Malzemeler:
1 konserve ton balığı
mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul
1 konserve mısır
1 büyük baş kırmızı soğan
zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir)
isteyene beyaz peynir
hakiki zeytin yağı
limon
kekik
biraz karabiber
tuz
hıyar turşusu


Yapılışı:
Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin.
Venüs Salatası
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet marul göbeği
4 adet kırmızı turp
1 adet salatalık
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuç
4 baş pancar
üzüm sirkesi
zeytinyağı
karabiber
maydanoz
tuz

6 Kişilik

Yapılışı:
Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57