:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
marmelatlı krep
611pl1.jpg

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket vanilya
2-3 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Çay kaşığı margarin
İçine mürdüm eriği marmelatı

hazırlanışı
Krep için 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı sütü derin bir kaba aktarın ve çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın.
Sonra sırasıyla 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu, yarım paket vanilyayı, 2-3 adet yumurtayı, 1 tutam tuzu, yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı pudra şekerini ekleyip, malzemeler birbiri ile özleşene dek çırpın (bütün malzemeler karışana dek).
Teflon tavaya 1 çay kaşığı margarini alın ve eridikten sonra 1 kepçe krep hamurundan dökün.
Tavayı sallayarak hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
Tüm malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Krepler sıcakken herbirinin içine bir çorba kaşığı marmelat koyun ve katlayın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
MAKARNA SALATASI

MALZEMELER

1/2 PAKET KELEBEK MAKARNA
1 KÜÇÜK KAVANOZ BEZELYE GARNİTÜR
2 ADET SOYULMUŞ SOSİS
1 YEMEK KAŞIÄžI MAYONEZ
3-4 YEMEK KAŞIÄžI YOÄžURT
1-2 DİŞ SARMISAK
TUZ (ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR)


HAZIRLANIŞI

Bir kasede ezilmiş sarmısak,mayonez,yoğurt,tuz karıştırılır.Bu karışıma haşlanmış olan makarna,bezelye garnitür,yuvarlak dilimlenmiş olan sosis ve mısır katılır.soğuk olarak servis yapılır.
Puf Patateslİ Roket Salatası
PUF PATATESLİ ROKET SALATA






Malzemeler:
- 3 ad patates
- 7 çr kş un
- 1 tatlı kş tuz
Salatası İçin;
- Göbek salata
- 1 ad domates
- 1 ad salatalık
- 1 ad havuç
- 1 çr kş salça
- 1 çr kş yoğurt
- 4 çr kş zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
Patatesleri ezin un ile karıştırın. Ezin hamur haline getirin, hamuru açın küp küp kesin. Patatesleri yağlı tavada kızartın. Göbek salatasını kıyın diğer sebzelerle salata yapın. Kızarttığınız patateslerle servis yapın.
Afiyet olsun.
nvbghhv1.png
[b]Malzemeler
1/2 Göbek Salata
1/2 Enginar1 Çay Kaşığı Mısır
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kuşkonmaz
Sos Malzemesi
1 Çay Bardagı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Sirke, Tuz


Yemeğin Tarifi
Göbek salatayı doğrayın. Üzerine enginarları küp keserek mısır ve kuşkonmaz ile beraber ekleyin. Kaşarı serpin.
Sos malzemelerini blenderda karıştırın salatanın üzerine dökün ve servis yapın.
[/b]
kırmızı saLata
imperiaflex0010gp6.jpg
Kırmızı salata
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


100 gr haşlanmış barbunya

5 küçük kırmızı turp

3 kiraz domates

1 kırmızı soğan

2 yaprak kırmızı lahana
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz hardal

Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Turpları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.

* Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın.

* Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
YENGEÇ SALATASI TARİFİ

1 paket yengeç eti
1 adet göbek salata
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
karabiber
tuz

Yapılışı:2 kaşık zeytinyağına karabiber ve tuz atıp yengeç etlerin 20 dakika kadar bu sosun içinde bekletin.

Göbek salatayı yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirip yeşil ve kırmızı biberlerle süsleyin. Yengeç etlerini ortasına koyun.

Ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün.


AFİYET OLSUN....
x1.gif
mozaik saLata
34ha2.jpg
Malzemeler

Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
1 Adet Göbek Salata
1 Adet Kırmızı Lahana
1 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
1,5 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
6 Adet Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Mantar
1 Su Bardağı Yerfıstığı
1 Adet Limon, Tuz

Hazırlanışı

Göbek salata ve kırmızılahanayı incecik doğrayınız.
Tavuk göğsünü de ince şeritler halinde doğrayınız.
Servis tabağına alınız.
Arpacık soğanların ve 1 su bardağı fıstığın kabuklarını soyun.
Soğanları ve bir su bardağı mantarı ikiye bölün.
Fıstıklarla zeytinyağında çevirin.
Salataya tuz ve limon katın.
Üzerine hazırladığınız fıstıklı sosu gezdirin.
Domates dilimleriyle süsleyip servis yapınız.
Ananaslı Yengeç Salatası
MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
Elmalı Kereviz Salatası
Malzemeler:



1 adet iri kereviz
1\2 çay bardağı portakal suyu
1\2 adet elma
1 tatlı kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı yoğurt
tuz


Yapılışı:



Kerevizi ve elmayı soyup rendeleyin.
Portakal suyunu ekleyip karıştırın, mayonez, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve afiyetle yiyin. (şık bir sunum dilerseniz benim gibi portakalları ortadan kesip içini çıkarın ve salatayı yerleştirin)
Tahin Salatası
Malzemeler:





1 adet marul
3 diş sarımsak
1,5 adet limonun suyu
1\2 su bardağı tahin
1\2 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
tuz-pulbiber


Yapılışı:



Marul yapraklarını kıyın ve tuz serpip elinizle sıkarak ovun. Fazla suyunu sıkıp kenarda bekletin.
Tahin ve suyu karıştırın, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve baharatları ekleyin ve marullarla karıştırıp afiyetle yiyin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57