:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Atina Salatası..
Malzemeler:

80 gr domates, 50 gr taze fasulye, 80 gr patates, 50 gr zeytin yağı, 5 gr sirke, 10 gr zeytin, karabiber, maydanoz veya dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Taze fasulyeyi doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Patatsei ufak ufak doğrayın ve haşlayın. Domates ve fasulyeyi ayrı ayrı zeytin yağı, sirke, tuz, biber ile karıştırın. Salata tabağına haşlanmış patates, üzerine doğranmış maydanoz yerleştirin. Etrafına domateslerle fasulyeleri ekleyin. onların üzerine
Rus Salatası
MALZEMELER
1 Baş kuru soğan
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet sarı dolmalık biber
2 Adet domates
1 Adet salatalık
Yarım göbek salata
200 gr.yağlı sert beyaz peynir
1 Çay kaşığı pulbiber
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzuya göre tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak soğanlarımızı ince ince piyazlık doğruyoruz.Daha sonra küp küp renkli dolmalık biberlerimizi doğrayıp,soğanımıza ilave ediyoruz.Aynı şekilde domates,salatalık ve göbek salatamızıda çok ince olmamak kaydıyla küp küp doğruyoruz.Sonra üzerine küp küp doğranmış peynirimizi ekliyor,pulbiber,limon suyu,tuz ve zeytinyağımızıda ilave edip,salatamızı karıştırıyoruz.Afiyet Olsun...
salata psatasi

Malzemeler
- 1 kg patates,
- 2 adet havuç,
- ½ demet maydanoz,
- ½ demet yeşil soğan,
- 2 limon suyu,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 6-7 dilim salam

Hazırlanışı
Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı tuzot ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları haşlayıp püre haline getirin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın. Patates püresini 3 eşit parçaya ayırın. Bir parçasına havuç püresini karıştırıp zeytinyağlı sostan katın. Diğer yarısına kıyılmış soğan, salam ve maydanozu ilave edin. Kalan patateslere zeytin dilimlerini ilave edip her 3 malzemeyi iyice karıştırın. Bir kalıba şeffaf folyo serin. Önce havuçlu, sonra soğanlı, en üste zeytinli püreyi iyice bastırarak yayın. Üzerini kenardan sarkan folyolarla kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyip servis yapın.
Kremalı patates salatası(4 kisilik)
Malzemeler
750 gr patates, ovarak yıkanmış
Tuz
Sos:
150 ml krema
2 yemek kaşığı kapari, dur****ıp süzülmüş
4 taze soğan, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için:
4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane


Yemeğin Tarifi
Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın.
Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın.
Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin.
Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin.
Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın.
HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin. Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 2.5 cm. kalacak şekilde birkaç kesik yapın. Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın.
ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun. Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
antep salatası
4 domates
2 sivribiber
1 salçalık kırmızıbiber
1 demet maydanoz
1 tutam taze nane
1 soğan
1 çay kaşığı sumak
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
kırmızı pulbiber
kuru nane
tuz

Domatesleri ve soğanı soyup çok küçük doğrayın. Kırmızı ve sivribiberleri, maydanoz, nane ve sarımsakları temizleyip kıyın.

Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pulbiber, sumak ve kuru naneyi ilave edip karıştırın. Sumak ekşisi veya nar pekmezi ile birlikte 1-2 kaşık su ilave edip iyice karıştırın. Salata tabağına alıp servis yapın.
keten tohumlu salata
1 adet kıvırcık
1 adet sarı dolmalık biber
10 adet küçük domates veya 2 adet normal domates
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet limon suyu


Kıvırcığın yapraklarını yıkayıp, süzün ve salata kasesine elinizle parçalayarak yerleştirin. ince doğranmış biber ve kiraz domatesleri üzerine aktarın. Bir tasın içinde keten tohumu, sıvıyağ, sirke ve limon suyunu iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
pirinç salatası
imperiaflex00101yi6.jpg


2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tel şehriye
3 arpacık soğan
2 pırasa
2 havuç
4 çay bardağı su
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

Sos için:
2 konserve salçalık kırmızıbiber
1 limonun suyu
6 çorba kaşığı üzüm sirkesi
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
* Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tel şehriyenin üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.

* Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.

KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
ekmek sepetinde eylül salatası
imperiaflex0010we0.jpg


KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 yuvarlak köy ekmeği

150 gr haşlanmış taze börülce

3 haşlanmış patates

2 domates

1 salatalık

1 kıvırcık salata

2 taze soğan

1 sarı dolmalık biber

1 kırmızı dolmalık biber

1 yeşil dolmalık biber

1 demet küçük turp

2-3 kırmızı lahana yaprağı

4 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

3 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Hazırlanışı:
* Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Börülceleri 2-3 cm?lik parçalar halinde kesin. Salatalığı soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri ve turpları dilimleyin. Taze soğanları temizleyip halka halka doğrayın. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit şerit doğrayın. Salata yapraklarını yıkayıp iri olanları ayırın ve kalanları ince şeritler halinde doğrayın. Hepsini bir kapta harmanlayın.

* Ekmeğin üst kısmını kapak şeklinde kesip içini çıkarın. Kırmızı lahana ve ayırdığınız salata yapraklarıyla ekmeğin içini kaplayıp hazırladığınız karışımı doldurun.

* Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Sarımsakları soyup ezin ve sosa ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Körili ve elmalı karides salatası
imperiaflex00102sh9.jpg


Körili ve elmalı karides salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


200 gr karides

2 yeşil elma

1 soğan

1 küçük salçalık kırmızıbiber

120 gr konserve mısır tanesi

2 çay bardağı su

2 çay kaşığı köri

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.

* Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin.

* Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
soya filizli ve tavuklu roka salatası
jdgv2.png

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 demet roka

2 havuç

50 gr soya filizi

100 gr tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuyunca küp küp doğrayın. Rokayı temizleyip doğrayın. Havuçları temizleyip jülyen doğrayın.

* Rokayı derin salata kâsesine alın. Tavuk, havuç, soya filizi ve cevizi ilave edip harmanlayın.

* Salatayı servis tabağına alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün, servis yapın.


Bu yemeğin 1 porsiyonu 140 kaloridir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57