:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Turp Salatası
1 demet kirmizi turp, saplari kesilmis, yikanmis
1 yk limon suyu
Sumak
Tuz

Turplari ince ince dilimliyerek tabaga dizin. Uzerine limon suyu, sumak ve tuz serpin. Bir saat kadar buzdolabinda bekletin. Her turlu izgara ve kebap yaninda servis yapin.
Cevizli Patlican Salatasi
2 adet buyuk boy patlican
1/2 limon suyu
50 ml sizma zeytinyag
1/2 tk toz kirmizi biber
Tuz
Karabiber
1/3 kap ceviz, parcalanmis

Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Sonra firin tepsisine koyup grilde (izgara) yaklasik 25 dakika kozleyin. (Grili kapamayin) Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz. Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile kabuklarini soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin. Tel suzgecin uzerine koyup fazla suyunu suzun.

Kozlenmis patlicani firina dayanikli bir kabin icine gecirip bicak ile kucuk parcalar halinde kesin. Limon suyu, zeytinyag, kirmizi biber, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin. Uzerini, tumuyle kapliyacak sekilde parcalanmis ceviz ile ortun.

Kabi firinin ustten ikinci rafina yerlestirin, cevizlerin renkleri biraz donene kadar asagi yukari 4 dakika pisirin. Sicak sicak her turlu izgara veya et yemeklerinin yaninda ikram edin.
Domates Salatası
1 kap kucuk domates
1/3 kap kirmizi sogan, ince dogranmis
1/2 kap beyaz peynir, kub seklinde kesilmis
1 yemek kasigi maydanoz, ince dogranmis
1/2 limonun suyu
1/2 zeytinyag
1 cay kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
Karabiber

Butun malzemeleri karistirin. Cukur bir salata tabaginda servis yapin
Kara Lahana Salatası
1/2 mor lahana

Sos:
50 ml zeytinyag
1/2 limon suyu
1 yk ve 1 tk tuz
Karabiber

Once lahananin ortasindaki sert beyaz kismi, ucgen seklinde kesip atin ve ekmek tahtasi uzerinde ince ince dograyin. Buyuk boy kevgirin icine koyun. 1 yk tuzu uzerine serpin, elinizle sikarak lahanayi ovun. Yarim saat kadar kenarda birakin. Bu sekilde lahana yumusayacak ve aci suyunu akiticaktir.

Simdi lahanalari, yikayin ve suzun. Servis tabagina yerlestirin. Sos malzemelerini karistirip uzerine dokun. Soslanmis lahana salatasini en az yarim saat beklettikten sonra servis yaparsaniz daha lezzetli olur.
Baharatlı Tuna Salatası
MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin.
Kırmızı Biber Salatası
Malzemesi

* yarım kilo kırmızı salçalık biber
* 5 diş sarmısak
* 1 demet maydanoz
* yeteri kadar sarmısak, limon, sızma zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı

* Kırmızı biberler közlenir, zarları soyulur, çekirdekleri çıkartılır, ince ince doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır ve biberlerin üzerine dökülür. Sarmısak tuzla dövülür, limon ve sirke eklenir, ince kıyılmış dereotu ile birlikte biberlerin üzerine dökülür
Mantar Salatası
Malzemesi

* 1 kutu mantar
* 1 baş morsoğan
* 1 demet maydanoz
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kapari

Hazırlanışı

* Mantar, bol tuzlu suda yumuşayana dek haşlanır, soğuk sudan geçirilir, ince ince kıyılır. Soğan halka halka doğranır. Sarmısak ve maydanoz ince ince kıyılır, mantar ile birlikte harman edilir. 1 çorba kaşığı kapari eklenir. Sirke ve zeytinyağı ile karıştırılır.
Roka Salatası
Malzemeler:

* 1 dal roka
* 2-3 domates
* 2 diş sarımsak, kıyılmış dövülmüş
* 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı sirke/nar ekşisi
* tuz
* 1 yemek kaşığı konserve mısır
* 2-3 kornişon turşu.

Hazırlanması:

1. Rokayı temizleyin. Elinizle ufak parçalara bölüp servis tabağına alın.
2. Domatesleri soyun, kornişonla beraber küp küp doğrayın. Mısırı, domatesi ve kornişonu rokaların üzerine yayın.
3. Sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu, sirke (veya nar ekşisini) ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
Semiz otlu patatesli salata
Malzemeler:

* 1 tavuk göğsü
* 1 demet semizotu
* 200 gr biberli zeytin
* 200 gr kornişon turşu
* 5 tane patates
* 200 gr mısır

Sosu:

* 3 kaşık yoğurt
* 2 kaşık zeytinyağı
* 1 kaşık mayonez
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:

1. Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın. Turşuyu ve zeytini ince dograyın, semizotunu küçük parçalara ayırın. Bütün malzemeyi karıştırın.
2. Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün.
Sebzeli karışık salata:
Malzemeler:

* 3 kabak
* 3 havuç
* 1 kavanoz közlenmiş kırmızıbiber
* 1 kavanoz mantar
* 1 kutu mısır
* dereotu
* 250 gr turşulu zeytin
* istenirse fırınlanmış küp lavaş ekmeği

Sosu:

* 3 kaşık mayonez
* 3 kaşık yoğurt
* 1 limon suyu
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* tuz
* 1 kaşık nane

Hazırlanması:

1. Kabak ve havucu kibrit çöpü gibi doğrayıp az sıvıyağda ayrı ayrı soteleyin.
2. Diğer malzemeleri doğrayıp sotelenmiş sebzelerle karıştırın.
3. Sos mazlemelerini karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57