:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Aşk Salatası ;

Gereçler:
1 Adet olgun avokado
300 Gr karides (dondurulmuş)
4 Adet ceviz (kıyılmış)
4 Çorba kaşığı mayonez 1 Çorba kaşığı ketçap
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Avokadoyu boyuna ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın Bir kaşık yardımı ile parçaların içini boşaltıp küçük küçük doğrayın Diğer tarafta mayonez,limon suyu ve ketçabı karıştırarak pembe bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun içine doğradığınız avokadoları, karidesleri ve kıyılmış cevizleri ekleyin Bu malzemeyi içi boşaltılan avokado kabuklarına paylaştırın. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın
Servis Önerileri:
Servis yaparken aşkınızıda tabağa koymayı unutmayın bunu nasıl yapacağınız bilmiyorsanız lütfe kalbinize sorun
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Karidesleri çözülmeleri için bir iki dakika sıcak suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.
Makarna salatası ;

Gereçler:
250 gr makarna
2-3 kaşık yogurt
2-3 kaşık mayonez
1 bardak haşlanmış bezelye
1 bardak haşlanmış havuc

2 salatalık
2 salatalık turşusu
½ limon suyu
2-3 diş sarmisak
Tuz, nane

Yapılışı:
Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp üzerine sıcak su dökün.Bir kasenin içinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karişırın. Bunu makarnalarin üzerine ekleyin. Salatalık, salatalık turşusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle. bezelyeleri de ekle. Hepsini kariştir.
Midye salatası
Malzemeler:
-30 adet midye
-Yarım çay bardağı limon suyu
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 adet küçük soğan
-1 çay bardağı beyaz şarap veya su
-1 demet maydanoz
-Tuz , karabiber

Yapılışı:
Midyelerin kıllarını ayıklayıp, güzelce temizleyin.Küçük bir tencereye şarabı veya suyu koyup kaynatın.İçine midyeleri atıp çok kuvvetli ateşte 4-5 dakika haşlayın.Sonra kevgirle midyeleri çıkartıp, içlerini servis tabağına koyun.Tencerede kalan suyu biraz kaynatarak buharlaştırın.
Bu suyu midyelerin üzerine dökün.
Soğanı ince halkalara kesip , tuzla ovup, yıkayıp midyelerin üzerine koyun.
Limon suyu, zeytinyağını, kıyılmış maydanozu serpip karıştırın.
Limon dilimleriyle süsleyip, servis yapın.
not: midyeleri temizlenmiş halde alırsanız daha kolay olur afiyet olsun..
Cevizli Havuc Salatasi
Malzemeler:
4 adet havuc (orta büyüklükte )
2 su bardagi yogurt
4 dis sarimsak
4 kasik Siviyag
1/2 su bardagi Ezilmis Ceviz Tuz

Yapilisi:
Havucu Rendeleyin. Üzerine Siviyag ve tuz ilave edin, suyunu cekinceye kadar pisirin, 1-2 dakika kizartin.Yogurt ve Sarimsak, tuz karistirin. Havuclarin üzerine sarimsakli yogurt ve ceviz ilave edip karistirin. Soguk Olarak Servis Yapin.
Pancarli Yumurta Salatasi


Malzemeler:
1 adet pancar
4 adet kati yumurta
1 adet marul
mayonez
tuz
karabiber
50 Gr rendelenmis beyaz Peynir
tere
turp

Yapilisi:
Marulun Dis Yapraklarini Cok derin olmayan 1 salata tabaginin kenarlarina dizin. Tabagin Kenarina Yuvarlak kesilmis pancar dilimlerini ve üzerine de 1 dilim yumurta yerlestirin. Geri kalan yumurtayi kücük kücük dograyin. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karistirin. Karisimi tabagin ortasina yerlestirin, üzerine marulun göbegini koyun. Üzerlerine peynir serpin,tere ve turp ile süsleyin.
LaDy Salatasi

Malzemeler:
Kirmizi Lahana
3 Corba Kasigi Yogurt
2 Corba Kasigi Mayonez
2 Dis Sarimsak
1 Steganos

Yapilisi:
Kirmizi Lahanayi Rende Yapin. Icine Dövülmüs sarimsagi yogurt ve mayonezi birazda tuz ilave edin.Icine 1 Steganos dograyin ve Soguk olarak Servis Tabagina alin
Roka Salatası
MALZEMESİ1 demet roka
2 adet domates (rendelenmiş)
2 adet Mihalıç ya da parmesan peyniri dilimi (kibrit kutusu büyüklüğünde)
8-10 adet siyah zeytin

Sos için;
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı sirke ya da balsamik sos
1 çay kaşığı tuz

TARİF
İyice yıkayıp süzdürdüğünüz rokaları, rendelenmiş domates, küp küp doğradığınız peynir ve siyah zeytinlerle birlikte harmanlayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, sirke (ya da balsamik sos) ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
Tunus Salatası..

MALZEMESİ
1 paket kestane mantarı
2 yaprak marul
2 dal tere
2 dal roka
6-7 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
2 tatlı kaşığı tereyağı
l tatlı kaşığı kuru fesleğen
4-5 adet ince dilim Mihalıç ya da parmesan peyniri

SOSUN MALZEMESİHardallı sos için;
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Kestane mantarlarını yıkayıp, dilimleyin ve teflon tavada erittiğiniz tereyağında soteleyin. Mantarlar ılınınca, iyice yıkayıp doğradığınız mevsim yeşilliklerini, dilimlediğiniz zeytinleri, peynirleri ve fesleğeni de katarak, birlikte harmanlayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon, tuz, sirke, hardal ve toz şekeri iyice karıştırarak sosu hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Çamlıca Salatası

MALZEMESİ1 adet göbek marul (atom)
1 adet tavuk göğüs eti
5-6 dilim jambon
1 yemek kaşığı ketçap

SOSUN MALZEMESİ
Hardallı sos için;
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Göbek salatayı iyice yıkayıp, dörde bölün ve sirkeli suda bekletin. Haşlanmış göğüs etini varsa, derisinden ve kemiklerinden ayırın, iri iri didikleyin. Jambonu ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Göbek marulu süzdürüp, servis tabağına alın, bir bıçak yardımıyla marulun ortasını oyun ve tavuk parçalarıyla jambon dilimlerini tam ortaya yerleştirin. Ketçap ve hardal sos gezdirerek, servis yapın.
Sarhoş Salatası
yarım demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalık
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
1/2kg.yoğurt
2 diş sarmısak
arzu edildiği kadar zeytinyağı
tuz
pulbiber


yapilisi

Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice süzülür.Özellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranır.Domatesler kabukları soyularak doğranır.Sivri biber ve maydanoz eklenir. Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranır.Bütün bu Malzemelerin içine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılır.Afiyet olsun.Çok hafif ve lezzetli bir salata. Tavsiye ederim.

Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece üzerine konabilir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57