:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
patates salatası

patates_salatasi.jpg

bu tarif de anneme ait. bir kilo patatesi ve üç havucu haşlayın. suyunu süzüp püre makinası ile ezin. (makina olmazsa iyi olmuyormuş) içine iki yemek kaşığı tereyağını eritmeden koyun. pürenin sıcaklığı ile erisin. diğer tarafta maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp püreye ekleyin. tuz, bir limonun suyu ve karabiber ilave edip hepsini bibrbirine yedirin. servis tabağının dibine maydanoz serpin. püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. hepsini tabağa yerleştirin. üzerlerine biraz daha maydanoz serpip servis yapın
nohut salatası

dün akşam çok hızlı yapılabilecek ama aynı zamanda doyurucu olacak birşeyler yapmak için buzdolabını karıştırırken nohut salatası yapmaya karar verdim. eğer buzlukta haşlanmış nohut bulunduruyorsanız bu salatayı yapmak 10 dakika sürüyor. (tarifin aslında 2 adet sarı dolmalık biber ve 4 yemek kaşığı balsamik sirke var ama ben bunları kullanmadım.)

malzemeler:

* 250 gr (1 su bardağı) nohut
* 1 demet roka, ince ince doğranmış
* 2 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin, doğranmış
* 3 domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
* 3 çarliston biber, küp küp doğranmış
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz

hazırlanması:
1. haşlanmış nohut yoksa nohutları bir gece önceden suda bekletin, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.

2. nohutları geniş bir kaba alın. roka, zeytin, domates ve çarliston biber ekleyin.

3. en son zeytinyağını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
havuçlu kereviz salatası

cuma akşamı sibel benim de üyesi olduğum bir mail grubuna annesinin yaptığı bir kereviz tarifini göndermişti. anneme bu tariften bahsedince "tamam salatayı sen yap" dedi. 20 kişilik bir gruba ilk kez deneyeceğim bir salatayı sunacağım için biraz endişeliydim ama sonuçta ortaya çok hafif ve güzel bir aperatif çıktı...
malzemeler:

* 1 kereviz
* 1 havuç
* birkaç diş sarımsak
* yarım kg süzme yoğurt
* 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* dereotu
* ceviz

hazırlanması:
1. sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. kerevizleri üzerlerinde hiç siyah nokta kalmayacak şekilde soyun ve yoğurdun içine rendeleyin. (kerevizler hemen kararabileceği için soyar soymaz yoğurdun içine rendelemeniz gerekiyor. hatta siz rendelerken bir başkası bir yandan yoğurtla kerevizi karıştırabilirse daha iyi oluyor.)

2. havuçları da soyup yoğurda rendeleyin. zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve irice dövülmüş ceviz serpin.

not: sibel'in annesi susam da serpmişti ama ben susamı kullanmadım, bir de zeytinyağını ekstradan ekledim.
kişnişli ve zeytinli kereviz salatası

kereviz

geçen haftalarda bir aperatif yapmak için j.rogers'ın kitabını karıştırırken yazarın daha önceden türkiye'de çalışan bir arkadaşıyla ilgili anılarını anlattığı (yanılmıyorsam tarif de bahsettiği arkadaşına ait) bir tarif buldum. oldukça basit bir tarif ve sonuç da oldukça güzel...

malzemeler:

* 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı su
* 2 silme yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tutam kişniş tohumu
* 1 defne yaprağı
* 2 orta boy kereviz
* 1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* 3-4 büyük marul yaprağı
* yarım su bardağı zeytin

hazırlanması:

1. zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun. şekeri eritmek için karıştırın. ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin.

2. kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin. bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin. kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika). kerevizlerin kararmalarına dikkat edin.

3. tencereyi ateşten alın. limon suyunu ilave edin. kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz. ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir.

4. bir tabağa marulları yerleştirin. kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın.

4 kişilik
domateslere doldurulmuş mayonezli salata

domatese_doldurulmus_salata

annemin dünkü misafirler için yaptığı salata. aslında tarif sadece salataya aitti ama o bu salatayı başka bir yerde gördüğü sunumla birleştirip domateslere doldurmuştu...

malzemeler:

* 3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
* 3 adet patates
* 1 adet havuç
* 2 adet salatalık
* 3 çorba kaşığı mayonez
* 4 diş sarımsak
* tuz
* 15-20 domates

hazırlanması:

1. süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.

2. havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.

3. salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.

4. yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.

5. domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yap
makarna salatası

makarna salatası

kahvaltının menüsünü yazarken 2 hafta önce fotoğrafını çektiğim ama siteye eklemediğim makarna salatasını hatırladım. cumartesi günü annemin yaptığı salata fotoğraftakine göre daha zengindi bu yüzden onun tarifini yazacağım.

malzemeler:

* yarım paket makarna
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* 5-6 kornişon turşu
* 2-3 sivribiber
* yarım demet maydanoz
* 2 salatalık
* 2 havuç
* yarım su bardağı bezelye konservesi
* 3 su bardağı yoğurt
* arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

hazırlanması:

1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.

2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.

3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın.
Meyve Salatası (Diyet)
MALZEMELER
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı bal
2 adet yeşil elma
1 adet kavun,
2 adet kivi
1 adet portakal,
4 adet çilek

Derin bir kabta limon suyu, bal ve bir miktar portakal suyunu iyice çırparak bir sos haline getirin. Daha sonra sırasıyla, önceden yıkanmış ve ayıklanmış tüm meyvaları bu karışımın içine doğrayarak mevsimine göre meyva salatanızı hazır hale getirin. Birkaç kez karıştırıp, 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra meyve salatası servise hazırdır. Soğutulmuş olarak derin bardak veya kaselerde servis edin. Üzerine nane yaprağı koyabilir ve pudraşekeri de ekebilirsiniz. Mevsimine göre seçeceğiniz meyvelerden yapacağınız bu mevsim salatası, her zaman favoriniz olacak.

Bîr porsiyonda; yağ oranı: 1.5 gr. kolesterol: 1. mg.
soya filizli ve tavuklu roka salatası (diyet)
Malzemeler:
1 demet roka
2 havuç
50 gr soya filizi
100 gr tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuyunca küp küp doğrayın. Rokayı temizleyip doğrayın. Havuçları temizleyip jülyen doğrayın.

* Rokayı derin salata kâsesine alın. Tavuk, havuç, soya filizi ve cevizi ilave edip harmanlayın.

* Salatayı servis tabağına alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün, servis yapın
Avakado Salatası (diyet)
malzemeniz.

1 adet olgun avokado
1 adet taze soğan
2-3 sap dereotu
1 tatlı kaşığı doğranmış zeytin
Yarım çay kaşığı köri
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

yapılışı

Avokadoları küp doğrayın. Soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Közlenmiş biberi de kare kare doğrayın. Hepsini diğer malzemelerle karıştırarak servis yapın.
yoğurtlu diyet salata
Malzemeler
1 adet amerikan göbek salata
100 gr diyet beyaz peynir
2 adet salatalık
100 gr diyet yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak


Yapılışı

Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin. Üzerlerine beyaz peynir rendeleyin. Sarmısakları ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu karışımı salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57