:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
GÖBEK SALATA
MALZEMELER;
1 küçük boy göbek marul
1 b.y. kase dolusu yoğurt
5 kaşık mayonez
yeterice tuz
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI; marullar ince ince doğranıp geriye kalan malzemeler eklenip karıştırılır
daha sonra dolapta biraz bekletilip afiyetle yenilir
Yoğurtlu salata
bir kac dakkada hazırlayabileceginiz cok kolay bi salata


MALZEMELER
3 adet salatalık
2 yaprak kereviz
2 diş sarmısak
250 gr yoğurt
birkaç dilim şalgam
sirke
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün.
AFIYET OLSUN!

olmayanları eleyin koymasanızda olur.
Lahana Salatasi
malzemeler:
1 lahananın göbeği veya 3 kase doğranmış lahana (marketteki minik sert beyaz lahanalar da olabilir)
2 havuç, rendelenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
1-1,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ceviz
süslemek için: mısır, dereotu veya ceviz
*sert lahana ile daha güzel oluyor.

hazırlanması:

lahanaları iyice yıkayıp kıyın. bir kaba alıp ölmeyecek şeklide tuzla ovun.
yoğurt ve mayonezi karıştırın. dövülmüş sarımsak ve cevizi ekleyin.
tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. üzerini mısır veya dereotu ile süsleyip servis yapın.

NOTE:ARkadaslar cok super bir yaz salatasi..harika..gercekden tavsiye ediyorum
kivili salata...

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
Mutfak
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet kivi
1 Adet elma
1 Adet orta boy ankara armudu
1 Adet muz
Yarım portakal
8-10 Adet çilek
8 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çay bardağı muz likörü

Hazırlanışı
Elma ve armudun kabuklarını soymadan küçük küçük doğrayın.
Çilekleri ortadan ikiye kesin.
Portakalın, kivilerin ve muzun kabuklarını soyup, doğrayın.
8 Tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı muz likörünü ekleyin.
Kaselere koyup, isteğe göre krem şanti ile servis yapın
Peynirli roka salatası
Ege'den tüm Anadoluya, buradanda dünyaya açılan rokanın enfes salatası.

homepage_image.jpg

Malzemeler:

200 gr roka
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
1 tutam tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr jambon
200 gr tulum peyniri

Nasıl Hazırlanır:

1) Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın.
2) Jambonu 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da tavadaki yağda kızartıp yağının süzülmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alın.
3) Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. Arzu ederseniz jambonu kızarttığınız yağı da salataya ekleyip öyle servis yapabilirsiniz.
Öneri:
İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsi
AVAKADO VE GREYFURT SALATASI

Malzeme


- Kıvırcık salata
- Kırmızı salata yaprakları
- Firize salata yaprakları
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- 2 adet avokado
- 10 adet tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
- 2 adet greyfurt
- tuz
- 1/2 limon suyu

Hazırlanışı

Zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyu ile iyice karıştırıp tuzunu ayarlayınız. Salata yapraklarını zeytinyağı sosu ile soslayıp servis tabağına arzu ettiğiniz şekilde diziniz.

Kabukları ve hamen altındaki beyaz kısmı çıkacak şekilde greyfurt soyup tekerlek şekilde doğrayınız.

Avokadoyu tekerlek doğrayınız, fakat ortasında sert çekirdek olduğundan dilimlerin ortası delik olmuş olacaktır. Kabuğunu şeklini bozmadan çıkarıp üzerine limon suyu sürüp greyfurt dilimleri ile beraber salata yapraklarının üzerine yerleştiriniz. Kalan zeytinyağ sosunu kırmızı tane karabiber ve kıyılmış nane ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirip servis ediniz.
Prenses salatası..
Malzemeler:
- 3 adet havuç,
- 1 adet yeşil elma,
- 3 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 yemek kaşığı mayonez,
- 1 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı fındak veya ceviz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
- 6-7 adet kornişon turşu.


Yapılışı:
Havuçları kazıyıp rendeleyin. Elmayı soyup rendeleyin. Yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, iri dövülmüş fındık veya ceviz ilave edip karıştırın. Kornişon turşuları ince doğrayıp karışıma ilave edin. Karıştırıp, servis tabağına koyun. Yağ ve kırmızı pulbiberi kızdırıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Afiyet olsun...
Prenses salatası..
Malzemeler:
- 3 adet havuç,
- 1 adet yeşil elma,
- 3 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 yemek kaşığı mayonez,
- 1 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı fındak veya ceviz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
- 6-7 adet kornişon turşu.


Yapılışı:
Havuçları kazıyıp rendeleyin. Elmayı soyup rendeleyin. Yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, iri dövülmüş fındık veya ceviz ilave edip karıştırın. Kornişon turşuları ince doğrayıp karışıma ilave edin. Karıştırıp, servis tabağına koyun. Yağ ve kırmızı pulbiberi kızdırıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Afiyet olsun...
Prenses salatası..
Malzemeler:
- 3 adet havuç,
- 1 adet yeşil elma,
- 3 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 yemek kaşığı mayonez,
- 1 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı fındak veya ceviz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
- 6-7 adet kornişon turşu.


Yapılışı:
Havuçları kazıyıp rendeleyin. Elmayı soyup rendeleyin. Yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, iri dövülmüş fındık veya ceviz ilave edip karıştırın. Kornişon turşuları ince doğrayıp karışıma ilave edin. Karıştırıp, servis tabağına koyun. Yağ ve kırmızı pulbiberi kızdırıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Afiyet olsun...
Avrat Salatasi
YEMEK ADI:AVRAT SALATASI 10.03.2006
MUTFAK:TURK
TURUALATA

MALZEMELER
2 diş sarımsak
1 adet büyük domates
2 adet nar
1 ufak demet maydanoz
2 adet taze soğan
2 adet yeşil biber
2 adet limon
1 çorba kaşığı nar pekmezi
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANISI
Domates, biber, sarmısak ve taze soğanı çok ince, kıyın ve karıştırın. Limonların ve narların suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın. Naneyi de katın. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57