:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Yesillik



Maydanoz, yikanmis, suzulmus
Limon, 8 e kesilmis
Kirmizi veya beyaz sogan, piyazlama dogranmis veya 8 e kesilmis
Kirmizi turp, yikanmis
Bir miktar sumak

Duz bir tabaga maydanoz, limon, turp ve sogani yerlestirin. Maydanozun uzerine sumak serpin. Her turlu kebap veya barbeku yanida servis yapin
Havuc Salatasi



2 buyuk boy havuc

Sos:
3 yk zeytinyag
1/2 limon
Tuz
Karabiber

Susleme:
Siyah zeytin

Havuclarin kabuklarini soyun, yikayin ve rendeleyin. Sos malzemelerini uzerine dokun ve karisitirin. Uzerine siyah zeytin taneleri ile susleyip servis yapin.
YUFKA SEPETİNDE HİNDİ SALATASI

Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 1 göbek salata
- 250 gr hindi stroganof
- 8-10 adet kırmızı turp
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 1 limon suyu
- 1 kase mayonez
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuzot
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 top mozerella peyniri


Yapılışı:Yufkaları 4'e katlayıp, ortasına bir kase koyarak bıçakla yuvarlaklar kesin. Sıvıyağı tavada kızdırıp 3 adeti üst üste koyarak ortasına bir kepçe ile bastırarak çanak şeklinde kızartıp kağıt havlu üzerine koyun. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayıp 3 porsiyon hazırlayın. Stroganof etleri minik doğrayın. Tencereye alıp üzerine az su ilave ederek haşlayıp suyunu çektirin. Göbek salatayı ince kıyın. Turpları ince doğrayın. Mayonez, krema hardal, limon suyunu iyice karıştırn. Servis tabağının altına biraz salata yayın. Üzerine yufka sepeti yerleştirin. Bir kasede salatalar, mısırlar, turplar ve hindi stroganofları tuzlayıp karıştırın. Yufka sepetin içine iyice yerleştirip üzerlerine sos gezdirin. Üzerine top mozerella rendeleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
Yoğrulu salata Salata

MALZEMELER

5 adet patates

2 adet salatalik (yıkanmış ve soyulmamış)

3 çorba kaşığı mayonez

3 çorba kaşığı yoğurt

3 diş sarimsak, dereotu, tuz



HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp, bir kaba rendeliyorsunuz, içine soyulmamış çiğ salatalıkları da rendeliyorsunuz. Daha sonra içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, ve dereotunu koyup harmanlıyorsunuz. Uzerini dereotu ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
Waldorf Salatası
MALZEMELER
500 gr elma
150 gr kereviz
100 gr mayonez
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Elma ve kerevizi rendeleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerine küçük kesilmiş meyvalarla süsleyin.
yumurtalı püre salatası
Malzeme:

6 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
3 orta domates
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
2 büyükçe yeşil biber
3/4 kahve fincanı limon suyu
1 miktar tuz
500 gr. sarı patates

yapilisi:

1) Önce patates salatası yapmalı sonra da bunu, yayvanca ve yuvarlak bir tabağa muntazam bir şekilde yaymalı ve bir tarafa bırakmalıdır, (bu patates salatasına soğan ve tereotu katmamalıdır).
2) Diğer taraftan da, bir tencere içinde kaynamakta olan suya 6 adet yumurta atarak bunları ancak 9 dakika kadar haşlamalı sonra da, haşlandıkları suyu dökerek, soğuk suya atmak suretile soğutmalı ve kabuklarını ayıklanmalıdır.
3) Yumurta kabuklarının ayıklanması sona erince, bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli, sonra da kesilmiş bu yumurtaları, yarılarına kadar, içine patates püresi yaymış olduğumuz tabağın kenarlarına, saat rakkamları şeklinde gömmeli, sonra da 1 büyük yeşil biberden, biri uzun, diğeri kısa olmak üzere, yelkovan ve akrep biçiminde iki parça kestikten sonra bunları tam salatanın ortasından, uçları yumurtalara gelmek üzere uzatmak suretile tabaktaki yumurtalara bir saat biçimi verdirmelidir.
4) Kalan biberleri de, kestikten sonra bunları yumurtaların üstlerine oturtmalı, hepsi ayni boyda olmak üzere 2 orta büyüklükteki domatesi de ortalarından ikiye kestikten sonra bunları yarım parmak eninde yarımşar dilimlere kesmeli sonra da bunları, tabağın etrafına sıralamak suretile bir çerçeve vücuda getirdikten sonra saat şeklindeki yumurtayı servis yapmalıdır.
ekşi narlı kış salatası
Kullanılacak malzeme:
Körpelerinden 2 büyük havuç,
orta irilikte 1 karnabahar,
10 adet Brüksellahanası,
4 tane pancar turşusu,
orta irilikte 4 patates,
10 kadar siyah zeytin,
1 çorba kaşığı sumak,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 limonun kabuğu,
2 kahve fincanı ekşi nar suyu,
1.5 kahve fincanı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kekik,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:
Havuçların üzerini kazıyıp akarsu-da yıkamalı. Patatesleri iyice yıkamalı. Karnabaharın çiçek kısmını iri parçalar hâlinde ayırıp bol suda yıkamalı. Derin bir tencereye iki kaşık tuzla limon kabuğu parçalarını koymalı. Bunların üzerine yıkanmış patatesleri, havuçları, Brüksel lahanalarını ve karnabahar çiçeklerini oturtmalı ve üzerlerini örtecek kadar su ilâve etmeli. Tencereyi ateşe koyup içindekileri haşlamalı. Sebzeler haşlanınca tencereyi ateşten almalı. Patatesleri sudan çıkarıp kabuklarını soymalı. Sebzeler soğuyunca karnabaharı salata servis kâsesine yerleştirmeli bunun üzerine dilim dilim kesilecek havucu yaymalı. Brüksel lahanalarını bunların üzerine serpiştirdikten sonra dilimlenmiş pancarları yaymalı. Yuvarlak dilimlere doğranmış patatesleri de düzenli bir şekilde koyduktan sonra zeytinleri ve somağı serpiştirmen. Çukur bir kâseye naneyi, kekiği, yeteri kadar tuzu ve ekşi nar suyuyla zeytinyağını koymalı. Bunları iyice çırpıp birbirlerine yedirdikten sonra salatanın üzerine gezdirerek dökmeli. Sonra kâseyi sofraya götürüp servis yapmalı.
eylerbeyi salatası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik) :
1/2 kilo körpe havuç, 1 kaşık hardal,
1 yumurta sarısı,
1 kaşık sirke,
1/2 fincan zeytinyağı,
yeteri kadar tuz,
2 kaşık süt.

Yapımı :
Havuçların üstünü kazıyıp bol akarsuda yıkadıktan sonra kurulamalı ve rendelemeli. Bir kâseye konmuş tuzu sirkede eritmeli. Buna hardalı ve yumurtayı katmalı. Zeytinyağını da döktükten sonra çırparak karışımı birbirine yedirmeli. Bir mayonez gibi kabaracak olan salçaya damla damla katarak sütü yedirmeli ve bu karışımı rendelenmiş havucun üstüne döküp havuçla harmanlamalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.
patatesli gravyer salatası
Kullanılacak malzeme (5 kişilik) :
Büyükçe 5 patates,
100 gram gravyer peyniri,
1 yumurtanın sarısı,
1 desilitre zeytinyağı,
1 limonun suyu,
1/8 litre krema,
2 damla üzüm sirkesi,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:
Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlamafı. Kabuklarını soymalı ve bir kenarda soğumaya bırakmalı. Gravyer peynirini tavla zarı iriliğinde ve biçiminde parçalara doğramalı. Patatesleri de aynı irilik ve biçimde doğradıktan sonra bunları salata servis kâsesine koyup iyice karıştırmalı. Porselen ve yayvan bir kâseye yumurta sanlarını koymalı. Bunların üstüne iki damla sirke damlattıktan sonra zeytinyağı ve limon suyu katarak bir mayonez hazırlamalı. Çiğ kremayı çırpmalı ve bunu azar azar mayoneze yedirmeli. Sonra bu salçanın yarısını patatesli peynir karışımına dökmeli ve harmanlayarak bunları birbirlerine karış-firmalı. Kalan yarım salçayı da salatanın üstüne yaydıktan sonra kâseyi sofraya götürüp servis yapmalı.
mayonezli kereviz salatası
Malzemeler
1 orta boy kereviz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapilisi:
Kerevizi iyice soyun, rendeleyin, bir limonu sıkın ve içine rendelenmiş kerevizleri koyun. Mayonezi, yoğurdu, sarımsağı, yağı, cevizi, tuzu karıştırın. Limonun içinden kerevizleri alın ve suyunu iyice sıkın, karışıma ekleyin. Üstünü maydanoz ile süsleyin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57