:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Piyaz


1 adet konserve kuru fasulye (540 ml)
2 domates, kucuk dogranmis
4 taze sogan, kucuk dogranmis
1 carliston biber, kucuk dogranmis
1/4 kirmizi sogan, dilimlenmis

Sos:
50 ml zeytinyag
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber

Susleme:
3 haslanmis ve dort parcaya kesilmis yumurta
4-5 siyah zeytin

Kuru fasulyeleri yikayin ve suzun. Butun malzemeleri karistirn, servis tabaginiza koyun. Sosun malzemelerini karistirip uzerine dokun. Yumurta dilimleri ve zeytin ile susleyin
Patlican Salatasi



1 patlican
2 dis sarimsak, dovulmus
1 orta boy domates, cekirdekleri cikarilip, kucuk dogranmis
1 yemek kasigi zeytinyag
2 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi limon suyu veya 2 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi beyaz peynir, ufalanmis
Tuz
Karabiber

Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Sonra firin tepsisine koyup grilde (broil) yaklasik 35 dakika kozleyin. Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz. Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin. Kararmamasi icin limonlu suyun icine koyun (2 kap su, 1/2 limon suyu). 10-15 dakika kadar icinde birakin. Sonra suyunu suzun ve kucuk parcalar halinde kesin. Geri kalan butun malzemeleri icine ilave edip, kasik ile karisitirip servis tabagina koyun.

Eger kozlemeye vaktiniz yok ise, 350 gr civarindaki kavanozda satilan Kozlenmis Patlicana geri kalan malzemeleri ekleyerek salatayi yapabilirsiniz.
Soslu Ispanak Salatasi

1 kap kucuk domates
1/3 kap kirmizi sogan, ince dogranmis
1/2 kap beyaz peynir, kub seklinde kesilmis
1 yemek kasigi maydanoz, ince dogranmis
1/2 limonun suyu
1/2 zeytinyag
1 cay kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
Karabiber

Butun malzemeleri karistirin. Cukur bir salata tabaginda servis yapin.
Ançüezli salata

MALZEMELER

- 2 su bardağı Amerikan Pirinci

- Konserve edilmiş 3 adet ançüez

- 1 adet kuru soğan

- 4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı

- 1 kaşık sulandırılmış hardal

- 1 çorba kaşığı soya yağı

- Sirke, pul biber ve tuz



HAZIRLANIŞI

Pirinci diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Önceden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Bir kabın içinde soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırıp iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin orta kısmına alıp üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Mısır Salatası

MALZEMELER

- 1/2 limon

- 1 demet dereotu

- 250 gr mayonez

- 3 çorba kaşığı sirke

- 1 tatlı kaşığı hardal

- 1 kutu konserve mısır

- 1 kahve fincanı pirinç

- 1 kahve kaşığı karabiber

- 250 gr Ayşe kadın fasulye

- 5 adet orta boy salatalık turşusu

- 1 kahve kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.
Zeytin Piyazı

MALZEMELER

- 2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin

- 1 demet taze soğan

- 1 demet maydanoz

- 1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kırmızıbiber

- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

- 2 çorba kaşığı zeytinyağı

- ½ su bardağı tanelenmiş nar



HAZIRLANIŞI

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Yoğurtlu Salata

MALZEMELER

- 3 adet salatalık

- 2 yaprak kereviz

- 2 diş sarımsak

- 250 gr yoğurt

- birkaç dilim şalgam

- sirke

- sıvı yağ



HAZIRLANIŞI

Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarımsakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün
Tavuklu pirinçli salata

MALZEMELER

- 1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü

- 1 adet göbek salata

- 2 adet turp

- 1 adet haşlanmış yumurta sarısı

- 2 yemek kaşığı soya yağı

- Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Tahinli Patlıcan Salata

MALZEMELER

- 1 kg patlıcan

- 4 diş sarımsak

- 4 su bardağı su

- 1/2 limonun suyu

- 3/4 su bardağı tahin

- 200 gr süzme yoğurt

- tuz

- 6 Kişilik



HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarımsak ve tuz koyup, iyice çırparak karıştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.
Pembe salata

MALZEMELER

- Kırmızı lahana

- 3 çorba kaşığı yoğurt

- 2 çorba kaşığı mayonez

- 2 diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57