:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
SOSIS - PEYNIRLI SALATA

MALZEMELER

parmezan peynir
marul
kaşar peyniri
haşlanmış sosis
domates
mayonez
limon
salata
yoğurt
salatalık


HAZIRLANIŞI

Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayırıp salata, limon ve mayonezle karıştırın. Buna bir miktar yoğurt ilave edin. Doğranmış salatalık ve domatesi marulların üzerine yerleştirip, tereyağlı ekmekle servis yapın.
ŞEF SALATASı

MALZEMELER

1 kişilik
½ yeşil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haşlanmış tavuk göğsü
2 dilim dil füme
2 adet zeytin
½ küçük domates
½ haşlanmış yumurta
Sos için:
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu
yeşil zeytin
bir tutam kırmızı biber



HAZIRLANIŞI

Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin.
TAHIN SALATASı

MALZEMELER

250 gr tahin
4 diş sarmısak
4 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
zeytinyağ
salata


HAZIRLANIŞI

Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın.
TAHINLI PATLıCAN SALATA

MALZEMELER

1 kg patlıcan
4 diş sarmısak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
3/4 su bardağı tahin
200 gr süzme yaoğurt
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.
TAHINLI PATLıCAN SALATASı

MALZEMELER

4 adet patlıcan
4 diş sarmısak
1/2 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını da attıktan sonra püre haline getirin. Sarmısakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarmısak ekleyin. İyice karıştırın servise hazırdır.
TAVUK SALATASı ( kolay yapım)

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü haşlanarak didilir.Cevizler dişe gelecek şekilde dövülür.Sarımsak ezilir.Yoğurt ve mayonezle birlikte hepsi karıştırılır.
TAVUK SALATASı ( yapımı zor )

MALZEMELER

3 adet tavuk göğsü
1 adet küçük kavanoz mayonez
100 gr ceviz
mayonez ile aynı ölçüde yoğurt
5-6 adet kornişon turşu
birkaç diş sarımsak
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayıp didikleyin, turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. Sarmısakları dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diğer malzemeler ile hepsini karıştırın üzerini kırmızı toz biber ile süsleyin.
TAVUKLU DIYET SALATA

MALZEMELER

250 gr taze fasulye yada börülce (haşlanmış)
200 gr diyet göğüs (haşlanmış)
2 adet yumurta
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet yeil biber
6 adet yeşil yada siyah zeytin
2 çorba kaşığı zetinyağı
karabibr
tuz
limon suyu


HAZIRLANIŞI

Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün.
Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin.
Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın.
Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın.

NOT: Bir porsiyon yaklaşık 207 kalori.
TAVUKLU PATATES SALATASı

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin.
TAVUKLU PIRINÇLI SALATA

MALZEMELER

1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet göbek salata
2 adet turp
1 adet haşlanmış yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57