:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Semizotlu salata

Malzemeler ; 2 kişi için Semizotlarını temizleyip, yaprak yaprak ayırın. Salata kasesine alın.

Yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve hardalı çırpın. Rendelenmiş sarmısak, limon suyu, tuz ve pulbiberi ekleyin. Iyice karıştırıp, semizotlarının üzerine gezdirin.



½ kg semizotu
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
3 diş rendelenmiş sarmısak
Yarım limon
Yogurtlu Patlican Salatasi

Malzemeler:
2-3 adet parlican
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
1 kahve fincani zeytinyagi
Tuz
Yapilisi:
1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz.
2- Tahta uzerine incecik kiyiniz.
3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz.
4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz.



Yeni Yil Salatasi

Malzemeler:
10 yaprak yesil marul
1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar
2 greyfut
2 avokado
6 kasik siviyag
2 kasik sirke
1 dis sarimsak
1 cay kasigi hardal
tuz, karabiber
4 portakal
50gr. toz seker
4 kasik su
Yapilisi:
1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir.
2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur.
3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir.
Pirinçli Hindi Salatası

Malzemeler:
225gr. kahverenk pirinc
50gr. beyaz pirinc
2 kirmizi elma
115gr. taze uzum
45ml. limon veya portakal suyu
150ml. mayonez
350gr. haslanmis hindi eti
tuz, karabiber
5 adet marul yapragi
Yapilisi:
1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur.
2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir.
3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir.


Ton Balığı Salatası

Malzemeler:
2 adet ton konserve
3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze sogan (ben soğansız yapıyorum)
2 kasik mayonez
Yapilisi:
1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir.
3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.
Çoban Salatası

Malzemeler:
2 büyük domates
1 tatli sogan
3 orta boy tatli biber
1 orta boy salatalik
1/2 demet maydanoz
Zeytinyag, limon, tuz
Yapilisi:
1) Sogani dilim dilim kesin. Domatesleri küçük küp biçiminde kesin. Biberlerin saplarini ve çekirdeklerini çikarip küçük dograyin. Maydanozu kabaca kiyin. Hepsini birbirine katin. Tuz, zeytinyagi ve limonla çesnilendirin




Cacık

Malzemeler:
500 gr. yogurt
2 orta boy salatalik
1 t.k. tuz
2-3 sap dereotu
1 t.k. kuru nane
1 dis dövülmüs sarimsak (istege bagli)
2 y.k. zeytinyagi (isteye bagli)
Yapilisi:
1) Salataliklarin kabuklarini soyun ve küçüçük parçalara dograyin. Üzerlerine tuz serpip birakin. Yogurdu bir kaseye koyun. Sürekli çirparak azar azar bir bardak soguk su katin. Salatalik parçalarini ve dövülmüs sarimsagi katin. Üzerine kiyilmis dereotu ve kuru nane serpin, zeytinyaini gezdirin. Çok soguk servis yapin.
Meyve Salatası

Malzemeler:
2 adet elma
2 adet armut
2 adet muz
2 adet portakal
2 adet mandalina
4 çorba kasigi pudra sekeri
1 adet limon
1 finca likör
Yapilisi:
1- Meyveleri ayiklayip, yikayip kabuklarini soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyiniz.
2- Dogradiniz bütün meyveleri karistirip, porselen bir kaseye koyunuz.
3- Üzerlerine pudra sekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz.
4- Bu süre sonunda bir fincan herhangi bir likörü serpip, meyveleri birer kisilik kaserlere koyup. servis yapiniz
Pancarlı Patates Salatası

Malzemeler:
6 orta boy patates
3 bas taze sogan
1 demet maydanoz
6 bas pancar
8 corba kasigi zeytinyagi
4 corba kasigi uzum sirkesi
1 kasik hardal
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapilisi:
1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir.
3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir.
4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur.
5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir
Amerikan Salatasi

Malzemeler:
Mayonez 2 adet patates
1 adet limon
1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
1 adet kucuk kirmizi turp
2 adet havuc
2 adet haslanmis yumurta
3-4 adet salatalik tursusu
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1- Sebzelerin hepsini haslayiniz.
2- Haslanan sebzeleri kucuk kucuk dilimlere dograyiniz.
3- Tursuyu yumurtayi da ayni buyuklukte dograyiniz.
4- Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz.
5- Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz.
6- Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, uzerini kalan mayonez ile kapatiniz. (Sebzeler gozukmeyecek sekilde olsun)
7- Uzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havucla susleyiniz.
Havuç Salatası

Malzemeler:
2 orta boy havuç
1 küçük kivircik
2-3 çorba kasigi zeytinyagi
1 limon
5-6 zeytin
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1) Servis adedine göre marul yapraklarinin düzgünlerinden birer yaprak salata tabaklarina koyunuz. Havucu rendeleyip fincana sikica doldurup yapragin üzerine ters çeviriniz, üzerine zeytin koyunuz.
2) Marul yapraklarinin geri kalan kismini dograyip havucun etrafina yerlestiriniz. Yemek zamani üzerne sosunu gezdiriniz.
Börülce Salatası

Malzemeler:
1/2 kg. taze körpe bögrülce
1 dis sarimsak
2-3 çorba kasigi zeytinyagi
1/2 limon
1 çay kasigi tuz
6-7 dal maydanoz
Yapilisi:
1) Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparik kilçiklari varsa biçakla kesesrek çikartiniz.
2) Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dögülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çapip börülcelerin üzerinegezdiriniz
Patates Salatasi

Malzemeler:
1 kg patates (haslanmis, soyulmus)
200 gr. domates
150 gr. salatalik
1 tatli kasigi kekik
4 yemek kasigi sivi yag
200 gr. yagli yogurt
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi sirke
50 gr. rendelenmis parmezan peyniri
80 gr. siyah zeytin
150 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1) Patatesleri dilim dilim kesin. Domatesleri 8 parçaya bölün, salataliklari soyun, uzunlamasina kesin. Kasikla çekirdeklerini çikarin ve ince dilimlere dograyin.
2) Zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber, kekik ve parmezan peynirini karistirip mayonezi ilave edin. Yogurdu katin ve tekrar karisitirin.
3) Patates dilimleri, domates, salatalik, çekirdeklerini çikardiginiz zeytin küb seklinde dogradiniz beyaz peyniri hazirladiginiz sosla karistirin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57