:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
TAVUKLU SALATA

MALZEMELER

1 adet küçük kereviz
1,5 limon
1 tavuk göğsü yada 2 but
6 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8-10 adet zeytin
1/2 demet maydanoz
karabiber(isteğe göre)
tuz(isteğe göre)



HAZIRLANIŞI

Yumurtaları 12 dakika, tavuğu 45 dakika haşlayın. Kerevizi soyun, limonla ovun ve rendeleyip üzerine yarım limon suyu gezdirin. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Kerevizlerle karıştırın, derin bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış yumurtaları dilimledikten sonra salataya karıştırın. Üzerine mayonezi ekleyin. Zeytin ve maydanoz ile süsleyin
TAVUKLU SALATA

MALZEMELER

3 parça tavuk şinitzel
3 çorba kaşığı mayonez
1 göbek salata
2 ya da 3 tost ekmeği


HAZIRLANIŞI

Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış
TAZE KABAK SALATASı

MALZEMELER

Kabak
sarmısak
yoğurt
zeytinyağ
dereotu


HAZIRLANIŞI

Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir.
TOFULU MANTAR SALATASı

MALZEMELER

250 gr. tofu
3 diş sarımsak
Tuz, taze karabiber
250 gr. kuru Cheri
5 yemek kaşığı Soya yağı
1/2 çay kaşığı arnavutbiberi
1 tatlı kaşığı kekik
150 gr. ıspanak yaprağı
100 gr. mantar
1 demet soğancık
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün. Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip kanştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin.
TON BALıKLı MıSıR SALATASı

MALZEMELER

1 adet taze kırmızı biber
100 gr konserve ton balığı
150 gr konserve mısır
2 dilim kaşar peyniri
tuz
kırmızı pul biber
kara biber
limon suyu
zeytin yağı


HAZIRLANIŞI

Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın.
TON BALıKLı SALATA

MALZEMELER

1 konserve ton balığı
mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul
1 konserve mısır
1 büyük baş kırmızı soğan
zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir)
isteyene beyaz peynir
hakiki zeytin yağı
limon
kekik
biraz karabiber
tuz
hıyar turşusu


HAZIRLANIŞI

Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin.
TON BALıKLı SALATA

MALZEMELER

1 kutu ortaboy ton balığı
1 yumurta
100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
1 sert domates
2 sivri biber veya çarliston biber
1 adet salatalık
4 yaprak göbek salata
1 limon
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı)
1 tutam tuz (isteğe bağli)


HAZIRLANIŞI

Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir.

Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz.
VENÜS SALATASı

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet marul göbeği
4 adet kırmızı turp
1 adet salatalık
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuç
4 baş pancar
üzüm sirkesi
zeytinyağı
karabiber
maydanoz
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın.
WALDORF SALATASı

MALZEMELER

500 gr elma
150 gr kereviz
100 gr mayonez
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Elma ve kerevizi rendeleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerine küçük kesilmiş meyvalarla süsleyin.
YAZ MEYVASı SALATASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları


HAZIRLANIŞI

Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57