:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Baharatlı Tavuk Salatası
Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı pul biber
* 2 tatlı kaşığı toz kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* tuz
* 4 adet ince tavuk göğüs
* zeytinyağı
* 1 paket dört mevsim salata yeşilliği
* 2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
* 4 adet taze mantar, doğranmış
* 2 adet turp, doğranmış
* 10 adet kiraz domates

Hazırlanması:

1. Bir kabın içinde pulbiber, kimyon, kişniş ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini baharat karışımına bulayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine alıp fırının ızgara ayarında her iki tarafını 4 dakika pişirin. Etleri kesme tahtasına alıp hafifçe soğutun ve verev şekilde kesin.
2. Etleri diğer salata malzemeleri ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Çerkez peynirli Salata
Arkadaşlarım geldiğinde yaptığım bu salata için de yine aynı cafenin farklı bir peynirle yaptığı salatadan esinlendim.
Malzemeler:

* yarım göbek marul, doğranmış
* 1 paket akdeniz salata yeşilliği
* yarım demet roka yaprağı
* bir adet dolmalık kırmızı biber, doğranmış
* bir adet dolmalık sarı biber, doğranmış
* 3 adet taze mantar, doğranmış
* 2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
* çerkez peyniri, küp küp kesilmiş
* tuz
* zeytinyağı

Hazırlanması:

1. Tüm malzemeleri karıştırıp tuz ve zeytinyağı ilavesi ile servis yapın
Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası:
Malzemeler:

* 200gr beyaz peynir
* 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* yarım limonun suyu
* 1 orta boy salatalık, doğranmış
* 1 küçük kırmızı soğan, doğranmış (arzuya göre)
* 2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış
* 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
* 2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış

Hazırlanması:

1. Beyaz peyniri bir kaba ufalayın. Zeytinyağı ve limon suyuyla biraz ezip üzerine karabiber serpin. Yavaşça salatalık, soğan ve otlarla karıştırın. (Ben salatalığı kenarına dizerek servis yapmayı tercih ettim.)
Balzamik Tavuklu Şeftali Salatası
Bu da Good Food'un aynı sayısından bir tarif.
Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı balzamik sirke
* 4 tavuk göğsü fileto
* 2 şeftali
* 100gr körpe ıspanak (ben ıspanak yerine semizotu kullandım)
* 1 avuç fesleğen yaprağı

Hazırlanması:

1. Fırını ızgara ayarına getirin ve fırın teline folyo serin. 1 yemek kaşığı sirkeyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etleri bu sosa bulayın. Tek sıra olacak şekilde folyonun üzerine dizip her iki tarafını 10-12 dakika pişirin.
2. Şeftalileri dilimleyin. Körpe ıspanakları servis tabağına yayın. Etleri şeftalilerle beraber ıspanak yapraklarının üzerine serpiştirin. Üzerine fesleğenin yarısını serpin. Kalan fesleğini kalan sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Arpa Şehriyeli Salata
Malzemeler:

* 1,5 su bardağı arpa şehriye
* 1/3 su bardağı marine domates kurusu, doğranmış
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/4 su bardağı balzamik sirke
* 1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış (ben ayrıca biberli zeytin de ekledim)
* yarım su bardağı dolmalık fıstık, kavrulmuş
* yarım su bardağı taze nane, doğranmış
* yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (ben eski kaşar kullandım)
* 2 diş sarımsak, doğranmış (arzuya göre)

Hazırlanması:

1. Şehriyeleri tuzlu kaynar suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
2. Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın. Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
3. Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpip servis yapın
Ahtapot Salata
Malzeme 500-750 gram ahtapot, 1 kahve fincanı sirke, 4 sap taze soğan, 1 orta boy domates, 2 sivri biber, 1 yemek kaşığı kapari veya doğranmış salatalık turşusu, 1 demet maydonoz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz.
Yapılışı Temizleterek alacağınız ahtapotu yıkayın, bütün olarak düdüklü tencereye koyun, sirkeyi ilave edin, kapağını kapatın, 20 dakika süre ile pişirin. Düdüklü tencereyi su altında soğutup açtıktan sonra bir çatal yardımı ile ahtapotun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Eğer çatal fazla zorlanmadan batıyorsa pişmiş demektir, yoksa kapağı kapatıp bir süre daha pişirmeğe devam edin. Tencereden çıkartıp soğumaya bıraktığınız ahtapotun üzerindeki kırmızıya dönüşmüş deri ve vantuzları musluk altında parmaklarınızla sıyırarak temizleyin, kafa ve kollarını bir salata tabağına 1-2 santim uzunluğunda dilimler halinde doğrayın. Taze soğanın püskülünü atın, dış kabuğunu soyun, 1 santim uzunluğunda halkalar halinde kesin. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın, kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını ve içindeki tohumları atın, yarım santim uzunluğunda doğrayın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Hazırladığınız sebzeleri, zeytinyağını ve limon suyunu ahtapotlara ilave edin, karıştırın, maydanozu üzerine serpin ve sofraya getirin
Nohut Salatası

MALZEMELER
1 su bardagi nohut
1 çay kasigi tuz
1 dis sarmisak
2 orta boy sogan
2 orta boy domates
2 sivri biber
yarim demet maydanoz
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi limon suyu
1 yemek kasigi sirke
karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soguk suda birakin. Bir soganin dis kabuklarini soyun, bütün olarak önceden islatilmis ve süzülmüs nohut ile birlikte bir tencereye yerlestirin. Nohutlarin üzerini üç parmak geçecek kadar soguk su ile bir tatli kasigi tuz ekleyin, yumusayincaya kadar haslayin, süzün, sogani atin. Sogumaya baslamadan üzerine zeytinyagini döküp karistirin. Sarmisagi ayiklayin, çentin. Diger sogani ikiye bölüp yarim ay seklinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun, çekirdeklerini çikartin ve küp seklinde dograyin. Biberlerin saplarini çikartin, tohumlarin bosaltin, halka seklinde dograyin. Maydanozu yikayin, ince ince kiyin.
Salata kabinda yaglanmis nohut, sarmisak, sogan, domates, biber, tuz ve maydanozu karistirin. Üzerlerine limon suyu ve sirkeyi döküp harmanlayin, biraz dinlendirip servis yapin.
Çerkez Salatası
6 kişilik 30 dakika

Malzeme
1,5 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
2 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak (Ezilmiş)
1 adet tavuk eti (Pişmiş, küçük küçük parçalanmış)
500 gr. taze fasulye (Çapraz şekilde kesilip haşlanmış)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet ekmek içi (Islatılıp sıkılmış)
2 adet kırmızı çarliston biber (Kibrit çöpü gibi kesilmiş)
2 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı

Hazırlanışı
• Çukur bir kap içine tavuk suyunu, ceviz içini, ekmeği ve sarımsağı koyup, iyice karıştırın ve sos haline getirin.
• Tavuk etini, fasulyeyi, tuzu, biberi, çarliston biberini ilave edip kaşıkla karıştırın. Lezzetini kontrol edin.
• Servis tabağına koyun ve etrafını arzuya göre süsleyin.
• Diğer bir kapta yağı kızdırıp, üzerine kırmızı biberi ekleyin.
• Renk alınca kaşıkla salatanın üzerinde gezdirerek servis yapın
Afiyet Olsun
MERSİN BALIÄžI SALATASI

Kullanılacak malzeme:
250 gramlık 1 mersin balığı dilimi,
1 marul göbeği, salamurada tutulmuş 5 yeşil zeytinle 5 kalamata zeytini,
5 kırmızı turp,
5 ançüez filetosu,
2 yumurta,
2 kornişon,
2 pancar turşusu,
yeteri kadar zeytinyağıyle limon suyu,
tuz ve kıyılmış maydanoz.

Yapımı: Mersin balığı dilimini iyice yıkadıktan ve süzdükten sonra çok az suyla buğularcasına haşlamalı. Sonra bu haşlanmış balık dilimini soğutup küçük parçalara doğramalı ve salata kayık tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Tabağın çevresine marul göbeği yapraklarını dizmeli. Katı olarak haşlanmış ve kabuğu soyulmuş yumurtaları dilim dilim doğrayıp balık parçalarının üstüne yerleştirmeli. Yeşil ve kalamata zeytinlerini de sağa, sola serpiştirdikten sonra ançüez filetolarını yumurta dilimlerinin yanına rulo biçiminde oturtmalı. Küçük parçalara doğranmış pancar turşusuyle kornişonları da sağa, sola serpiştirdikten sonra bir başka kapta çırpılmış olan zeytinyağlı, limon sulu ve tuzlu sosu salatanın üstüne döküp servis yapmalı.
Dil Salatası

MALZEMELER
250 gr Küçük Taze Fasulye (kılçıkları ayıklanıp haşlanmış)
750 gr Haşlanmış Dil (1,5 cm'lik küpler halinde kesilmiş)
125 gr Küçük Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
6 Küçük Kırmızı Turp (ayıklanıp ince dilimlenmiş)
2 Taze Soğan (ince kıyılmış)
Sosu:
250 gr Acı Krema (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Dereotu (ince kıyılmış)
1 Çay Kaşığı Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve
tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Keskin bir bıçakla, taze fasulyeleri kabaca doğrayıp, büyük bir salata
kasesine koyunuz. Öteki salata malzemelerini de ekleyip, bir kenara
bırakınız.
Küçük bir kasede sos malzemesini tahta kaşıkla iyice karıştırınız.
Sosu, salata kasesindeki malzemenin üstüne döküp, iki büyük kaşıkla
karıştırınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57