:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
İsim Salata
isim salata MALZEMELER
Havuç
maydonoz
tuz
yağ
limon




HAZIRLANIŞI
Şimdi havuçlarla ismimizi yazıyoruz havuçlara şekil vererek sonra maydonozla tabağın boş yerlerini dolduruyoruz ve tuz yağı koyuyoruz.
Reyhanlı Tavuklu Salata
Reyhanlı Tavuklu Salata MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 adet göbek salata
1 adet domates
1 bağ reyhan
1 -2 adet limon
Zeytinyağı
(veya)
Ayçiçek yağı
Tuz




HAZIRLANIŞI
Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın.

Beri yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavuk göğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın.

Ayri bir kâsede, zeytinyağı (veya, ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin; ve tekrar karıştırın.
İki Renkli Salata
MALZEMELER
2 adet kabak
2 adet havuç
Zeytinyağı
Yoğurt
Sarmısak




HAZIRLANIŞI
2 adet havucu ve kabağı ayrı rendeleyin. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile havuçları soteleyin. Ardından kabakları soteleyin.Bir yerde kabakları , havucu ve yoğurdu karıştırın.Dilerseniz 2 adet sarmısağıda rendeleyip ilave edin.Afiyet olsun.
Cipsli salata
Cipsli salata MALZEMELER
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 4-5 diş sarmısak
- 4-5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket tırtıklı patates cipsi
- Sıvı yağ




HAZIRLANIŞI
Kabaklarımızı ve havuçlarımızı boyuna uzun şeritler çıkacak gibi rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim ve bunları sıvı yağda sote edelim. Tuzunu da ekleyip ocağın altını kapatalım ve soğumasını beklerken sarmısakları ezerek yoğurtla çırpalım ve soğumuş olan kabak havuç karışımına ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra tırtıklı patates cipslerini ufalayarak salatamıza ekleyelim .
Domatesli Cevizli Salata
Domatesli Cevizli salata MALZEMELER
4 adet salçalık kırmızı biber
100 gr. ceviz
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 kaşık zeytnyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz




HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.Sap kısımlarını ve tohumlarını temizleyin.Maydanozu yaprak yaprak ayırın.Domatesin kabuğunu soyp dörde kesin.Biberleri 2-3 parçaya ayırın.Maydanoz yaprakları ve domates dilimlerini ilave edip parçalayın.Parçalanmış karışımı bir kaba alın.Ceviz içlerini blendırda parçalayıp biberli karışıma ekleyin.Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve pul biber ekleyip karıştırın.Salatanızı tabağa alıp maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Barbunya Fasülyeli Salata
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi
1 demet kıvırcık salata
1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri
1 tutam kuru nane
1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş)
1 fincan soya yağı
1 yemek kaşığı top karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 fincan sirke
1 adet limon
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Fasülye, pirinç, ince kıyılmış kıvırcık salata, dilimlenmiş elma, nane, karabiber, kimyon, sarmısak ve taze soğanı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra limon, tuz ve sirkesini ekleyin. Pirinç ve barbunya fasülyesini de ekleyip üzerini bezelye, nar taneleri ve kuru nane ile süsleyin. Limon ve tuzunu da karıştırıp soğuk servis yapın.
Bezelye Salatası Tarifi
MALZEMELER
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet ufak salatalık turşusu
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın
Buğday Salatası Tarifi
MALZEMELER
1 paket aşurelik buğday
1/2 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı soya sosu
2 adet domates
1 demet taze soğan
4 adet çarliston biber
sirke
limon

HAZIRLANIŞI
1 paket buğday haşlanır. Süzdükten sonra soğutulur. Bir su bardağına soya sos ve sıvı yağ konulur ve buğdayın üzerine eklenip 1 gün buzdolabında bekletilir. 1 gün sonra çıkarılan buğdayın üzerine domatesler, taze soğan, çarliston biberler ufalanarak eklenir. Üzerine limon ve sirke eklenir
Brezilya Salatası Tarifi
MALZEMELER
600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado,
1 porfakal
sıvı yağ
biber, tuz

HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı,fındığı, yağı, limon suyunu, biber ve tuzu katıp, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
Danimarka Salatası
MALZEMELER
300 gr pirinç
300 gr midye
300 gr karides
200 gr bezelye
1 küçük soğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 sap kereviz
maydanoz
sirke
sıvı yağ
un
tarçın

HAZIRLANIŞI
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57