:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Turplu portakal salatası
Büyük bir kasede turp, portakal, fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın. Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın ve salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin. Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın.

66 kalori / porsiyon (6 kişilik)
* 500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
PAŞA PİLAVI (SALATA)


Gereçler:
5 SARI PATETES
1 DEMET TAZE SOÄžAN
4 YEŞİL SİVRİ BİBER
2 YUMURTA 1 LİMON
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAÄžI


TUZ
Yapılışı:
Patetesleri yıkayıp haşlayın.ılınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinda doğrayın.derin ve geniş kaseye alın.yumurtaları katı kıvamda haşlayın.limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın.pateteslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın.maydonuzu kıyın,biberleri ince ince doğrayın.patetesleri salata tabağına alın.taze soğanları ince ince doğrayıp pateteslerin üzerine yayın.yumurtaları soyup halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin.kıyılmış maydanoz serpip sivri biberle süsleyin.kaseye kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Servis Önerileri:
SOÄžUK BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPIN..AFİYET OLSUN
Makarna piyazı
(8 kişilik)
* 1 su bardağı kuskus makarna
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 6 adet siyah zeytin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 adet yumurta (katı pişmiş)
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın.
Erişteli yeşil mercimek salatası
Mercimek, domates, soğan, nane ve maydanozu harmanlayın. Kapaklı bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, sirke ve biberi iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemeye erişte söğüşü katıp, 1 kez karıştırın, üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın.

* 1/2 paket piliç erişte söğüt
* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 adet büyük boy domates (ufak doğranmış)
* 2 adet ufak boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1/2 demet nane (iri doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 kahve fincanı limon suyu
* 1/2 fincan sirke
* 1 çorba kaşığı acı pul biber
KEREVİZ SALATASI ( 4 kişilik )


Malzemeler :
500 gr. kereviz
300 gr. havuç
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
Kıyılmış yeşillik
Toz şeker
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :
Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın.

Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın.
RENKLİ MAKARNA SALATASI


Malzemeler :
200 gr.kelebek makarna
150 gr.iç bezelye
100 gr.mısır (konserve)
100gr.dana jambon
150 gr.yağlı yoğurt
1 adet havuç
3 yemek kaşığı mayanoz
3-4 yemek kaşığı ketçap
5 yemek kaşığı portakal suyu
Kırmızı biber
Tuz



Hazırlanışı :
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.
SOYA FİLİZİ SALATASI
Malzemesi

1 kutu soya filizi
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı limon sirkesi
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 adet minik kırmızı turp
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır. Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür
Ballı hindi salatası

Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp bir kaba alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
* 400 gram hindi biftek

* 3 su bardağı su

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 3 çorba kaşığı limon suyu

* 2 çorba kaşığı bal

* Yarım demet marul

* 1 ufak salatalık

* 1 ufak kırmızı soğan

* 1 ufak havuç

* 1 ufak kivi

* Yarım su bardağı kavrulmuş yerfıstığı

* 1 adet kırmızıbiber
YOÄžURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler:
1 kilo pancar
1 kilo torba yoğurdu
4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Pancarı haşlayın yumuşayınca süzün soğuduktan sonra rendeleyin.Bir tavanın içine pancarı alın zeytinyağında rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.Ateşten alıp soğumaya bırakın o arada bir kase torba yoğurdunu hafif açarak dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesi ile yoğurdu karıştırın
Pancarı ilave edin iyicene harmanlayın derin bir kaseye salatayı dökün üstünü kaşıkla düzeltin.Arzu edilirse üstüne tereyağ kızdırıp toz biber serpip sevis yapın
BAYRAM SALATASI
Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
10 kornişon turşu
4-5 diş sarımsak
2 adet haşlanmış yumurta
tuz,kokteyl zeytin
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Üzerine rendelenmiş havucu,ince kıyılmış dereotunu,küçük doğranmış taze soğanı,2 çorba kaşığı yoğurdu,2 çorba kaşığı mayonezi,küçük doğranmış turşuyu,dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.Derin bir kaseye seffaf folya serin malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırın.Buzdolabında birkaç saat bekletin.Çıkardıktan sonra düz bir sevis tabağına salatayı ters çevirin.Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alın.Birer kaşık ayırdığınız yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün
Haşlanmışyumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin.Salatanın ortasına yumurtanın sarısını,etrafına akını serpin.Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57