:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
MALZEMELER
1kg semızotu
2 adet domates
3 adet bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı zeytınyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım su bardağı ırı çekılmış ceviz
tuz karabıber
YAPILIŞI
semızotunu yıkadıktan sonra inceince kıyın.bol kaynar suda 5 dk haşlayıp süzün kuru soğanı yemeklık doğrayın sarımsakları kıyın.domateslerın kabuklarını soyup rendeleyın.yayvan bır tavada zeytınyağını kızdırıp içine soğan ve sarımsagı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.sonra haşlanmış semızotunu ılave edıp kavurun.ufaladığınız ekmek içlerini ırı çekılmış cevızı rendelenmış domatesı tuz ve karabıberı ılave edıp ıyıce karıştırın.bır taşım pişirdikten sonra sıcak servis yapın............................
Karnabahar Salatası
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
5-6 adet siyah zeytin
2-3 diş sarmısak
tuz

Tencereye yaprakları soyulmuş karnabaharı koyunuz.Üstünü kaplayacak kadar kaynar su, tuz ve yarım limonun kabuğunu koyup, karnabahar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Bir kaba alıp soğutunuz. Saplarından ayırıp çukur bir tabağa yerleştiriniz. Sıvıyağı, limon suyunu, dövülmüş sarmısağı karıştırınız. Hazırladığınız bu sosu karnabaharların üzerine döküp zeytinle süsleyip servis yapınız.
Domatesli Salata

Malzemeler
2 orta boy domates
2 sap kereviz
½ fincan konserve mısır
1 olgun avokado
1 taze soğan
1 yemek kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
2 çay kaşığı tuz ve karabiber

Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Kerevizleri ceviz büyüklüğünde doğrayın, avakadoları soyup küp şeklinde doğrayın. Taze soğanı kıyıp tüm malzemeyi bir kap içinde karıştırın
Deniz Ürünleri Salatası

Malzemeler
Dondurulmuş; ahtapot
midye
kalamar
karides
deniz tarağı
tuz
karabiber
sarmısak
zeytinyağı
limon suyu
maydanoz

Temizlenmiş ve haşlanmış deniz ürünlerini, bir tencereye alın. Dilediğiniz kadar dövülmüş sarmısak, ince ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber koyun. Yarım saat süreyle pişirin. Salatayı oda sıcaklığında domates ve haşlanmış havuçla süsleyerek servis yapın.
Bademli Pancar Salatası

Malzemeler
4 orta boy kırmızı pancar
30 gr.kuru üzüm
1 su bardağı badem
Tuz
Karabiber (taze çekilmiş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1-2 yemek kaşığı sirke
Kırmızı acı biber
Zencefil
Aluminyum folyo

Pancarları yıkayın, aluminyum folyoya sarın. Büyüklüklerine göre 45-60 dakika 200 derecede, fırının alttan 2. rafında pişirin. Biraz soğuduktan sonra soyun, ikiye bölüp dilim dilim kesin. Üzümleri ince kıyın, bademleri irice döğün. 24 pancar dilimini ayırın, kalanını püre yapın, üzüm ve soyulmuş bademle karıştırıp, tuz, karabiber, limon suyu, sirke, kırmızı biber, zencefil ile tatlandırın. Pancarlı karışımı 3 dakika dinlendirin, sonra bir yemek kaşığının yardımı ile, ayırdığınız pancar dilimlerinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Servis yapana kadar üstü örtülü olarak buzdolabında dinlendirin.
Soyalı Salata

Malzemeler
300 gr. havuç
2 demet taze soğan
125 gr. soya fasulyesi filizi
6 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı limon suyu
500 gr. tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı kuru zencefil
1 yemek kaşığı bal
1 diş sarmısak
100 ml. tavuk suyu
1 tatlı kaşığı nişasta

Havuçları ve taze soğanı temizleyin, yıkayın. Havuçları çubuklar halinde, taze soğanları halka halka kesin. Soya filizlerini ortadan bölün; havuç, taze soğan, soya sosu ve limon suyu ile terbiye edin. Tavuk göğsünü şeritler halinde kesin, tuz ve karabiber ekleyip kızgın yağda iyice kavurun. Eti çıkartıp tavaya zencefil ve bal ekleyin, üzerine sarmısak koyun. Et suyunu katıp nişasta ile bağlayın. Sosa baharat ekleyip sebzelerin üstüne dökün ve etle karıştırın. 15 dakika demlendirip servis yapın.
Patates-Mercimek Salatası

Malzemeler
600 gr. patates
100 gr. kırmızı mercimek
5 yemek kaşığı mayonez
300 gr. yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 yeşil salata
Maydanoz
100 gr. salatalık turşusu
1 ekşi elma
150 gr. dilimlenmiş füme hindi göğüs
(veya tavuk salamı

Patatesleri haşlayın, soyun, ince dilimlere kesin. Mercimekleri ağır ateşte yaklaşık 15 dakika haşlayın, süzün. Mayonezi yoğurtu hardal, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Salatayı ayıklayıp yıkayın, iyice süzün. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın, kıyın. Salatalık turşularını ince ince çubuk halinde doğrayın. Elmaları soyup, çekirdekli kısımlarını kesin ve çubuk çubuk doğrayın. Hindi dilimlerini dörde bölün. Patates dilimleri, mercimek, elma ve salatalık turşusunu karıştırın. İçine yoğurdu, mayonezi, en son da maydonozu katın. Salata yaprakları ve hindi dilimleri ile tabağa yerleştirin.
Portakallı bademli kırmızı lahana salatası
(4 kişilik)

Malzemeler
3 portakal
500 gr. ince kıyılmış kırmızı lahana
Tuz
Karabiber (taze çekilmiş)
50 gr. yaprak badem
150 gr. yağlı yoğurt
Biraz yeşillik

Bir portakalın suyunu sıkın. Kırmızı lahanayı 1 çay bardağı portakal suyu, tuz, karabiber ile karıştırıp 5 dakika ezerek yumuşatın. Kalan portakalları elma soyar gibi derin soyun, böylece beyaz kısımlarını tamamen kesmiş olun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra zarları arasından keserek dilimleyin. Keserken çıkan suyu bir yerde toplayın. Bademleri tavada yağ koymadan pembeleşene kadar kavurun. Yoğurda biraz tuz, karabiber ve portakal suyunu karıştırın. İnce ince kıydığınız yeşilliklerden ekleyin. Kırmızı lahanayı portakal ve bademle karıştırıp tabaklara koyun ve yoğurt sosuyla birlikte servis yapın.
Mantarlı kerevizli salata
(4 kişilik)

250 gr. haşlanmış ve ince ince doğranmış mantar ve 3 adet ince doğranmış kereviz sapını salata tabağına yerleştirin. Salatanızın üzerine dökeceğiniz sos için 150 gr. yoğurdu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın. Sonra da 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin. Salatayla sosu iyice karıştırdıktan sonra üzerine ince ince doğranmış badem serpiştirebilirsiniz
Ton balıklı sebze salatası

Malzemeler
1 küçük kutu ton balığı
1 adet orta boy havuç
400 gr. patates, haşlanıp soyulmuş
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 sap taze sarımsak, ince kıyılmış
3 sap taze soğan, ince kıyılmış
100 gr. mısır
1 çorba kaşığı taze nane, ince kıyılmış
yarım demet dereotu, ince kıyılmış
bir tutam tuz
zeytinyağı

Havucu, patatesleri ve dolmalık biberi küp şeklinde doğrayın. Ton balığını küçük parçalara ayırarak, mısırla birlikte sebzelerle karıştırın. Sarımsak, taze soğan, nane ve dereotunu zeytinyağıyla karıştırarak bu karışıma ekleyin ve servise sunun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57