:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Patlıcan salatası-2-
Malzemeler:
6 iri patlıcan,
1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 baş soğan,
2 domates,
6 yeşil biber,
10 siyah zeytin,
yeteri kadar tuz.


Yapılışı:
Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır.
Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir
Pazı Cacığı
Malzemeler:
½ kg pazı
3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kırmızıbiber


Yapılışı:
Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 5 dakika kadar haşlayın. Sarmısakları dövün, tuzla beraber yoğurda ilave edin. Pazılar soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapın.
Pembe salata
Malzemeler:
Kırmızı lahana
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak


Yapılışı:
Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın.
Peynir Zeytin Salatası
Malzemeler:
300 gr kaşar peyniri
300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin
3-4 adet salatalık turşusu
3-4 adet taze soğan
8-9 tane kırmızı turp
limon ve zeytinyağ


Yapılışı:
Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırlanan sos dökülür.
Peynirli patates salatası
Malzemeler:
4 adet taze soğan
500 gr patates
bir tutam maydanoz
200 gr peynir
arzuya göre marul
2 adet orta boy domates
arzuya göre mayonez

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin.
Kereviz Salatası
Malzemeler:
1 orta boy kereviz
1 kaşık mayonez
yoğurt
sarımsak
dözülmüş ceviz (maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir)

Yapılışı:
Kerevizi soyup rendeleyin. Sarmısaklı yoğurt, ceviz ve bir kaşık mayonezle karıştırın.(maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir.)
Kilis Usulü Kaşık Salatası
Malzemeler:
4 büyük domates
1 büyük baş sogan
3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı


Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrar gibi (ama çok daha ince)kıyın. Sivri biberleri 4'e bölün, ince ince kıyın. Maydanozu da kıydıktan sonra sarmısakları dövün. Derin bir salata kabı içerisine doğradığınız soğanları koyup tuzla iyice ovun, içine biberleri ve maydanozu da koyup ovmaya devam edin. (ne kadar ovarsanız o kadar lezzetli olur, tadını salar.) Bu karışımın içine 2 kaşık biber salçasını, dövdüğünüz sarımsağı ve nar ekşisini ilave edin. Domatesleri yemeklikten daha küçük bir şekilde doğrayın, doğradığınız bu domatesleri de karışımla birlikte bir iki kere ovun. Üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağını dökün. Eğer gavur dağı yapmak isterseniz bu salatanın üzerine yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ekleyin.
Klasik pirinç salatası
Malzemeler:
3 su bardağı haşlanmış Pirinç
1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
1/2 su bardağı tatlı turşu (isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1/4 şeker kaşığı siyah biber
1 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı hardal
4 adet haşlanmış ve doğranmış yumurta (isteğe göre)

Yapılışı:
Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, doğranmış turşu, siyah biber, mayonez, hardal, tuz ve doğranmış ve haşlanmış yumurtaları kanştırın. Dinlenmeye bırakın. Dilerseniz marul yaprakları üzerinde ve kızarmış tavuk ile servis yapabilirsiniz.

(4 kişilik)
Kuru Üzümlü Fasulye Salata
Malzemeler:
yarım limonun suyu
1 adet küçük top salata
30 gr ceviz
300 gr taze fasulye
3 çorba kayığı ceviz yağı
1 çay kaşığı bal
60 gr kuru üzüm
1 çorba kaşığı elma sirkesi
tuz, karabiber

4 KIŞILIK


Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayın, küçük küçük doğrayıp, 2-3 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün ve soğutun. Salatayı yıkayıp, temizleyin, suyunu süzün, parçalara ayırın. Elma sirkesini, tuzu,tuzu, biberi, balı ve ceviz yağını karıştırın. Kuru üzümleri, fasulyeleri üzerine koyup bir daha karıştırın. Tabaklara koyun ve cevizlerle süsleyip servis yapın.
Lahana Salatası
Malzemeler:
4 su bardağı beyaz lahana, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı sarmısak tozu
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı mayonez
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet ekşi elma
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Lahanaları tuzla hafifçe ovun, bol suyla yıkayıp, süzün. Rendelenmiş ekşi elma, mayonez, yoğurt, sarmısak, tuz ve şeker ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini yarım ceviz taneleri ile süsleyin. Üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağ gezdirip, servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57