:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Ton balikli salata

MALZEMELER
1 adet taze kırmızı biber
100 gr konserve ton balığı
150 gr konserve mısır
2 dilim kaşar peyniri
tuz
kırmızı pul biber
kara biber
limon suyu
zeytin yağı

HAZIRLANIŞI
Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın.
rus salatası
MALZEMELER
100 gr havuç
50 gr turp
50 gr bezelye
60 ml mayonez
sirke

HAZIRLANIŞI
Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin.
Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.
Çin Salatası
Malzemeler

1 Adet orta boy turp
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
* Malzemeyi bir kapta karıştırın.
* Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
* üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
* En üste soya filizini yerleştirin.
* Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
* Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
* NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
* Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
* 1 Porsiyon 35 kaloridir.
Meyve Salatası
Malzemeler

1 Adet elma
1 Adet portakal
1 Adet armut
2 Adet kivi
1 Adet muz

Hazırlanışı

* Elma, portakal, armut, kivi, muzu kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
* Büyükçe bir kabın içinde karıştırdıktan sonra kaselere döküp, servis yapın.
* NOT : Dilerseniz meyve salatasının üzerine portakal suyu dökebilirsiniz.
Patlican Salatası
Malzemeler:

2 Adet patlıcan
1 Adet soğan
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
3 Adet kırmızı biber
4-5 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak patlıcanları ve salçalık kırmızı biberleri ocak ateşinde közleyin.
* Ardından kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları yıkayın.
* Avucunuzda sıkarak sularını süzün.
* Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarın.
* Patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayın.
* Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
* Patlıcan ve biberlere ilave edin.
* Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.
* Diğer yandan sarımsakları dövüz ve tuzunu ayarlayın.
* Sirkeyi incecik akıtarak çırpın.
* İçine sebzeleri ilave edip, karıştırarak servis yapın.
Dilimlenmiş Portakal ve Zeytinli Salata
3 portakal (Soyulmuş)
1 diş sarımsak (Soyulmuş, ince kıyılmış)
30 ml sızma zeytinyağı
2,5 ml kırmızı biber
1,25 ml kimyon
1,25 ml tuz
1,25 ml şeker
Çok az acı biber
175 gr siyah zeytin
30 ml maydanoz (İnce kıyılmış)

Hazırlanışı
Portakalların beyaz kısımlarını soyun.
Sarımsak, yağ, kırmızıbiber, kimyon, şeker, tuz, şeker ve biberi ilave edip, salata kabında iyice karıştırın.
Üzerine portakal parçalarını ve zeytinleri dizin, kaşık yardımı ile biraz karıştırıp, üzerini maydanoz ile süsleyip, servis yapın.
Afiyet olsun...
mercimek salatası
Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
5 kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz
1/2 limon suyu


HAZIRLANIŞI :
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün.
Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz
tavuklu patates salatası
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber
Patatesli Yaz Salatası:

4 orta boy taze patates
2 orta boy domates
2 sivri biber
4-5 taze soğan
1/4 demet maydanoz ve taze nane
6-7 yeşil zeytin

Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
yarım limonun suyu
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı hardal
1 diş ezilmiş sarmısak
yarım çay kaşığı pul biber, tuz.


HAZIRLANIŞI:
Patatesleri yıkayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp üzerlerine soğuk su koyun. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın, küp şeklinde doğrayın. Sivribiberlerin saplarını kesin, çekirdeklerini boşaltın, halka şeklinde doğrayın. Taze soğanın kabuğunu soyun, püskülünü kesin, yuvarlak doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Patatesleri sudan çıkartıp soyun, ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Domates, sivri biber, taze soğan, maydanoz, nane ve yeşil zeytini katın, karıştırın. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon suyu, toz şeker, hardal, sarmısak, pul biber ve tuzu koyun, çatalla iyice çırpın, salataya döküp karıştırın. Bu salataya isterseniz konserve veya salamura balık, haşlanmış et veya tavuk, küp seklinde kesilmiş peynir gibi yiyecekleri ile koyabilir, ayrıca turşu, turp ve marul da ilave edebilirs
Kuskus Salata
Gereçler:
yarım paket kuskus
10 yemek kaşığı yoğurt
2 kaşık mayonez
3 diş sarımsak

2 salatalık
4 sosis
tuz

Yapılışı:
kuskuslar sıcak suda haşlanır.süzülür.soğumaya bırakılır.bir kabın içerisinde yoğurt, mayonez,tuz,küp küp doğranmış sosis ve salatalık,birde rendelenmiş sarımsaklar karıştırılır.bu karışım soğuyan kuskusla karıştırılır.servis yapılır.afiyet olsun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57