:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Ahududulu Limonlu Kek

MALZEMELER

3.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)

2 çorbakaşığı pudra şekeri

3/4 su bardağı yağsız süt

1.5 çorbakaşığı tozşeker

2.5 çorbakaşığı un

225 gr ahududu

pudra şekeri

2 yumurta

2 limon

6 Kişilik



HAZIRLANIŞI

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın. Bir kapta 3.5 çorbakaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün. 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
Ağlayan Kek

MALZEMELER

4 yumurta

3 fincan şeker

3 fincan un

1,5 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı süt

1 paket kabartma tozu

kreması :

1 su bardağı süt

1 paket krem şanti

sosu:

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kakao



HAZIRLANIŞI

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
Şeftalili Parfe Pay
________________________________________________

Gereçler:
1 ölçü pay hamuru
1/ 2 paket çilek jöle
1,5 bardak sıcak su 2 bardak vanilyalı dondurma
1 bardak dilimlenmiş şeftali kompostosu
1/ 2 bardak krem şantiy

Yapılışı:
1. Bir ölçü pay hamurunu yarım parmak inceliğinde açıp tart kalıbının içine yerleştirin. Hamurun ortasını, çatalla birkaç yerinden delin. Orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirip soğutun.
2. Çilek jölesini ölçülü sıcak suyun içinde eritin. Dondurmayı bir kaşıkla azar azar jöleye karıştırın. Hafif sertleşinceye dek dolapta bekletin. Sonra da jöleyi süzülmüş olan şeftali kompostosuyla karıştırın ve payın içine boşaltın. Tekrar buzdolabında sertleşinceye dek bekletin.
3. Parfeyi dolaptan çıkartın ve üzerine krem şantiy sıkıp şeftaliyle süsleyin. Dilimlere bölüp bekletmeden servis yapın.
Çikolatalı ve Karamelize Muzlu Kek


Dorie Greenspan’in “Baking: From My Home to Yours” adlı kitabından ilham alınmıştır.


Malzemeler

2 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karbonat
125 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1+1/4 su bardağı şeker
2 yumurta
3 adet olgun muz
3/4 su bardağı kefir (veya süt)
80 gr bitter çikolata, irice doğranmış
Yapılışı

Fırınınızı önceden 175 C’de ısıtın. 28×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Büyük bir kaba unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin, bir kenara ayırın.
Şekerin 1/2 su bardaklık kısmını yapışmaz bir tavaya alın ve orta ateşte kenarları eriyene ve altın rengine dönene kadar pişirin. Arada sırada tavay hafifçe çevirerek şeker karamel rengine dönene kadar pişirmeye devam edin (yaklaşık 6-8 dakika). Muzları ekleyin ve karamelin içinde çevirin ve yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 3-5 dakika). Karamelize edilmiş muzları bir kaba alıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın (yaklaşık 2 dakika). Geriye kalan 3/4 su bardağı şekeri de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Unlu karışımı 3 eşit parçada ekleyip, her eklemeden sonra unu tamamen yedirene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın (çok fazla karıştırmamaya özen gösterin).
Kefiri (ya da sütü) ekleyip tekrar karıştırın. Çikolata parçalarını ekleyip bir kez daha karıştırın.
Bu karışımın yarısını kek kalıbına dökün. Kenarlardan 1-2 santim boşluk kalacak şekilde muz karışımını bu katmanın üzerine yayın. Ardından geri kalan hamur karışımını bunun üzerine dökün.
30 dakika boyunca pişirin, ardından üzerinin çok yanmaması için aliminyum folyoyla kapatıp 40 dakika daha pişirin.
Fırından çıkardığınız keki kalıbından servis tabağına transfer edip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve servis yapın.
Havuçlu ve Ananaslı Kek

Malzemeler:

2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 + dörtte üç su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kutu (~240gr) konserve ananas parçaları
Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin. 22x33cm boylarındaki fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. (büyük boy dikdörtgen borcam da olur)
Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp şekeri, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (mikser kullanırsanız kek çökebilir.) Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip kaşıkla karıştırın.
Karışımı kaba dökün. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıtıp sade olarak veya dilerseniz krema ile servis yapın.
Armutlu ve Cevizli Kek

Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir.

Malzemeler:

3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.
Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
Alacalı Kek:
Malzemeler:

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (veya süt)
yarım su bardağı ceviz içi (miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz)
1 limonun kabuğu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanması:

Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.
Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.)
175 derecelik fırında 45 dakika pişirin
Fındıklı Islak Kek

Hafta sonu The Australian Woman's Weekly Chocolate Cakes kitabından Fındıklı Islak Kek tarifini denemiş, yazmak için de bir türlü fırsat bulamamıştım. Bu sabah kardeşimin en çok istediği bölüm olan Bilkent Uluslararası İlişkileri kazandığını öğrenince hem onun sevdiği bu keki yazayım hem de ileride dönüp okuduğumda bu günü hatırlayayım istedim.

Fındıklı Islak Kek:
Tarifin aslında 150gr tereyağı, 300gr çikolata ve 1,5 bardak kahverengi şeker kullanılıyordu. Ben bu miktarları azaltıp beyaz şeker kullandım.

Malzemeler:

125gr tereyağı
180gr bitter çikolata
1 su bardağı (165gr) toz şeker
4 yumurta, çırpılmış
1 su bardağı (150gr) un, elenmiş
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin. Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün. (ben karıştırma işlemlerini çırpma teli ile yaptım.)
Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
Yoğun Çikolata Dilimleri
The Australian Women's Weekly Biscuits, Brownies & Biscotti kitapçığındaki chocolate fudge brownies tarifini esas alıp malzemelerde ve miktarlarda birkaç değişiklik yaptım.

Malzemeler:

150gr tereyağı, küçük küplere bölünmüş
240gr bitter çikolata, parçalanmış (ben Gusti %70 kakaolu kullandım)
1 su bardağından biraz az toz şeker
3 yumurta, hafifçe çırpılmış
1 paket vanilya
dörtte üç su bardağı un
yarım su bardağı yoğurt
1 paket fındıklı çikolata, parçalanmış (ben Ece kullandım)
Hazırlanması:

Kare borcamı yağlayıp yağlı kağıt serin. (Yağlı kağıt yoksa yağlanmış bir alüminyum folyo da olur.)
Tereyağını ve çikolatayı bir tavaya alın. Düşük ısıda karıştırarak (kaynamasına fırsat vermeden) eritin.
Eriyen çikolata ılınınca şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu eleyin, yoğurdu ve fındıklı çikolatayı ilave edin. (Eğer karışım çok sulu gelirse azar azar un ekleyin ancak kek kadar yoğun olmamasına özen gösterin.)
Karışımı kare bir borcama yayın. Orta sıcaklıktaki fırında batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin. (Tarifte dikdörtgen borcama koyup 40 dak + üzerini kapatıp 20 dak. daha pişirin deniliyordu, benimki 175C fanlı fırında 20 dakikada pişti...)
Yapıp gönderebilecek varsa pm atsın pls
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29