:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler
100 gr margarin
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
5 kahve fincanı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
140 gr hurma
85 gr rendelenmiş bitter çikolata
50 gr ceviz içi
Sosu için:
175 gr margarin
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı:
* Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın.

* Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın.

* Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.
Üzümlü krep

Derin bir kapta öncelikle yumurtaları çırpın. Sütü ve unu iyice ilave edip, çırpmaya devam edin. Teflon tavaya bu sıvı hamurdan bir kepçe döküp, arkalı önlü kızartın. İçine kuşüzümü ve konserve vişne koyun. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
Not: Krep hamurlarının kalınlığını küçük ya da büyük çaplı bir tava seçerek ayarlayabilirsiniz. Tavalarınız çok yeni değilse, krepleri pişirmeden önce 2 çay kaşığı kadar margarin koyun. Bu tatlıya çikolatalı sos yapmak istiyorsanız, 100 gram bitter çikolata ve 125 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, hazırlanan kreplerin üzerine dökebilirsiniz.

MALZEMELER
* 7 adet yumurta

* 1 çay bardağı süt

* 1 kahve fincanı un

* 1 avuç kuşüzümü

* 50 gram konserve vişne

* Vanilyalı dondurma
Hindistan cevizli kek

Malzemeler:
4 yumurta,
2 su bardağı şeker
3 bardak un
1 su bardağı ılık su
Kabartma tozu
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 paket hindistan cevizi
3 su bardağı süt
2 yemek kaşık kakao

Yapilis Tarifi
yumurta ve şekeri çırpıp, un, su, kabartma tozu, sıvı yağ karıştırılıp yağlanmış kare tepsiye dökülüp fırına verilir. piştikten sonra kek soğuyunca kare dilimlenir. Bir tarafta süt ile kakao karıştırıldıktan sonra süzgeçten geçirilir, kek dilimleri önce sütlü kakaolu karışıma batırılır, sonra hindistan cevizine bulanıp servis yapılır
Vanilyalı tart

Milföy hamurlarını üst üste koyup, hafif unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında bir tart kalıbına göre açıp, kalıba yayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkartıp, üzerine folyo ya da yağlı kağıt koyun. Kağıdın üzerine kuru fasulye atıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fasulyeleri ve kağıdı hamurun üzerinden alıp, 5 dakika daha pişirin. Yumurta, şeker ve vanilyayı hafif çırpın. Sütü ılınana kadar ısıtıp, yumurtalı karışıma katın. Hazırladığınız karışımı pişirdiğiniz tart hamurunun içine döküp, üzerine muskat serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

* 5 adet milföy hamuru

* 4 adet yumurta

* 1 çay bardağı tozşeker

* 1/2 tatlı kaşığı vanilya

* 2/3 su bardağı süt

* 1/4 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
Çikolata lokması
Un, kakao, kabartma tozu, margarin, süt, şeker, çikolata, krema ve sirkeyi mikser ile düşük devirde yaklaşık 5 dakika çırpın. 22 cm. çapında bir kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yayıp, hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerine çikolata kreması sürüp, bademlerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

* 3 su bardağı un

* 1 su bardağı kakao

* 1 paket kabartma tozu

* 150 gr. margarin

* 1/4 su bardağı süt

* 1/2 su bardağı şeker

* 150 gr. bitter çikolata (eritilmiş)

* 1 su bardağı krema

* 1 çorba kaşığı sirke

* 125 ml. erimiş çikolata kreması

* 1 çay bardağı badem (soyulmuş)
YALANCI KOKO
MALZEMELER
1 KATLI HAZIR KEK
1/2 SU BARDAÄžI SIVI SANA
1 SU BARDAÄžI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAÄžI HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
1)derin bir kasenin içerisinde şekeri ve yumurtayı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
2)daha sonra içine sıvı sana yı karıştırarak ekleyin
3)en son olarak içine vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın
4)sıvı sana ile yağlanmış tepsiye hazır keki koyup üzerine hazırlanan sosu tam ortasından başlayarak dökün
5)daha önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında kekin üstü kızarana kadar 20-25 dk pişirin
6)arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edin
Beyaz peynirli kek

MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dereotu
1 adet (küçük) margarin

HAZIRLANIŞI
Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.


AFİYET OLSUN !
Ahududulu Kek
Malzemeler
15 Adet kepekli bisküvi
Yarım su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ahududu
3 Adet yumurta
Süslemek İçin: Taze ahududu veya böğürtlen
1 Kutu labne peyniri
2 Paket krem şanti
1.5 Su bardağı soğuk süt
1 Su bardağı toz şeker
4 Yaprak jelatin

Yapılışı
* Bisküvileri, iri parçalar halinde kırın.
* 2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın.
* 20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
* Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın.
* Yumurtaları mikserle iyice çırpın.
* ardından Labne peyniri ve tozşekeri ekleyin.
* 2 Paket krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin.
* Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin.
* Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın.
* Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın.
* Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba, bir kat beyaz karışımdan koyun, buzdolabında dondurun.
* Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve tekrar buzdolabına koyun.
* Donduktan sonra üzerine tekrar beyaz karışımdan dökün ve tekrar dondurun.
* Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
* En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın
Muzlu Rulo Pasta
MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

4 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1/2 kahve finnacı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım paket vanilya

İÇİNE:

1 paket muzlu puding,2 muz

ÜZERİNE:

krem şanti

YAPILIŞI:

yumurtalarla şekeri mikserle köpürenedek çırpalım.
su,vanilya,un ve kabartma tozunu ilave edip hamuru yapalım.
yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökelim.5 dk pişirelim..
piştikten sonra üzerine nemli bir örtü örtelim.pudingi tarifine göre pişirelim.
pudingi pastamızın üzerine yayalım muzları uzunlamasına koyalım.pastamızı rulo şeklinde saralım.
üzerini krem şantiyle süsleyip buz dolabında bir-iki saat dinlendirelim...


muzlurulopastamx9.jpg

Servise hazır afiyet olsun
adszjk4.png

krth0.jpg

Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya
2 paket kakaolu creme ole
1 su bardağı nescafeli süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanması:
2 paket creme ole'yi pakete göre (ama bir parmak eksik süt ile) hazırlayıp soğutun.
1 su bardağı toz şekeri teflon tavada karamelleştirip fındık ile karıştırın (ben fındıkları irice kırdım). Sıcakken yağlı kağıda dökün. Soğuyunca küçük parçalara kırın.
Keklerin içlerini nescafeli süt ile ıslatın. Birinci kata kata kremayı sürüp üzerine
krokanın yarısını serpiştirin. İkinci katı üzerine kapatın. Kremanın kalanı ile kekin her yanını kaplayın. Kalan krokanı da üzerine serpiştirin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29