:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Meyveli Pasta

3 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
İçi İçin;
Yaım kg. süt
1 yumurta
1 paket vanilya

Yumurta ve şeker beraberce çırpılır, 2 çay bardağı un, 1 çay bardağı mısır nişastası, yarım paket kabartma tozu eklenerek, 1 dakika daha çırpılır, Yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Ortadan ikiye kesilir. Arasına Yarım kg. süt, 1 yumurta, 1 paket vamilya pişirilerek hazırlanan muhallebinin yarısı sürülür, kalan yarısıda üzerine sürülür, meyve parçaları ile süslenerek servis yapılır
Çikolata ve Kahveli Pasta
Malzemeler :

400 Gr acı çikolata
250 Gr tozşeker
125 Gr un
4 Çorba kaşığı nescafe
50 Gr pudraşeker
4 Çorba kaşığı kakao
3 yumurta

Yapılışı :

Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın aynı zamanda ona söylemediklerinizi de yüksek ses ile haykırın (nasıl çırptığınızın farkında bile olamayacaksınız )
Kahve ve unu ekleyerek çırpma işlemine devam edin
Fırına dayanıklı yüksek kenarlı bir kabı yağlayın
Hazırladığınız karışımı içerisine boşaltın
200 derecede ısıtılmış fırında hem onu hemde hazırladığınız hamuru
25 dakika pişirin
Fırından çıkartıp soğutun
Soğuduktan sonra kalp tamir edici pastayı, yanlamasına keserek üç eşit parçaya ayırın (nasıl, keserken rahatladınız mı?)
Çikolatayı benmari usulü eritin, bir yandanda atıştırın
Diğer tarafta pudra şekeri ve kremayı el mikseri ile çırparak şanti haline getirin, çikolata ile karıştırın (içine parmağınızı batırıp tadına bakın, nasıl olsa kimse görmüyor)
Pişirdiğiniz pastanın her katına bu karışımdan bolca sürün
(bırakın o pişman olsun, sizi terk ettiği için)
Kalan karışım ile pastanın her tarafını kapatın
Küçük bir tel süzgeç ile pastanın üzerine kakao serpiştirin (kalan kakaoyu bir daha ki krizinize kadar dolaba kaldırın)
Hazırladığınız pastayı kendinize bir kadeh konyak ya da kahve ile servis yapın
Çilekli kek
spacer.gif200006959.jpg
Hazırlama süresi 45dakika
6 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram çilek
  • 150 gram tereyağı
  • 100 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilyalı puding
  • süt
  • 200 ml. kremşanti
  • 30 gram antep fıstığı
Hazırlanışı:
Yağı ve 100 gr. toz şekeri krema haline gelene kadar karıştırın.
Sırayla 2 adet yumurta, un ve kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. 26 cm. çapında yağlanmış bir tepsiye yayıp önceden 200ø ısıtılmış fırınını 2. rafında 20-25 dakika pişirin.
Çilekleri yıkayıp temizleyin.
Kremşantiyi 5 dakika çırpın ve soğumuş kekin üzerine sıvayın.
1 paket vanilyalı pudingi paketteki tarife göre hazırlayın ve kremşantinin üzerinden pudingi döküp keki sıvayın.
En üste çilekleri bütün olarak yerleştirin. Antep fıstıklarını iri kıyın ve kekin üstüne serpiştirin. Soğuyunca servis yapın.
Tropik Meyveli Kek
Malzemeler:

- 1 su bardağı kek un
- 1 adet yumurta
- 50 gram margarin
- 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistan cevizi
- 3 dilim ananas
- Yarım muz
- 1/4 mango konservesi


HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin. Yarım muzu dilimleyin. Ananas ve mangoyu da iki küp şeker büyüklüğünde dilimleyin. Bu dilimleri de karışıma katın. 20 cm çapında küçük bir kek kalıbını güzelce yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa keki fırından alın. 5 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Acıbademli Vişneli Pasta

Malzemeler


800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz

Hazırlanışı
  • 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
  • Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
  • Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
  • Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
  • Üzerine çatalla delin.
  • 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
  • Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
  • Jelatini soğuk suda ıslatın.
  • 400 gr vişneyi püre haline getirin.
  • Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
  • Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
  • Buzdolabına koyun.
  • Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
  • Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
  • 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
  • Üstüne kalan kakaoyu serpin.
Ahududu Cake

Malzemeler

15 Adet kepekli bisküvi
2 Çorba kaşığı margarin
3 Adet yumurta
1 Kutu labne peyniri
2 Paket krem şanti
1.5 Su bardağı soğuk süt
1 Su bardağı tozşeker
4 Yaprak jelatin
Yarım su bardağı sıcak su
1 Su bardağı ahududu
Süslemek İçin:
Taze ahududu veya böğürtlen

Hazırlanışı
  • Bisküvileri, iri parçalar halinde kırın.
  • 2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın.
  • 20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın.
  • Yumurtaları mikserle iyice çırpın.
  • ardından labne peyniri ve tozşekeri ekleyin.
  • 2 Paket krem şantiyi 1.5su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin.
  • Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin.
  • Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın.
  • Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba, bir kat beyaz karışımdan koyun, buzdolabında dondurun.
  • Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve tekrar buzdolabına koyun.
  • Donduktan sonra üzerine tekrar beyaz karışımdan dökün ve tekrar dondurun.
  • Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın.
Ahududulu Kremalı Pasta

Malzemeler

Adet kakaolu hazır kek
1,5 Çorba kaşığu ahududu likörü
1,5 Su bardağı ahududu
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı şeker
Yarım kutu diyet labne peyniri
1 Kutu kakaolu pasta kreması
Süslemek için : Ahududu




Hazırlanışı
  • Keki öncelikle ikiye ayırın.
  • Daha sonra iki yarısını da ahududu liköri ile ıslatın.
  • İçine süreceğiniz kremayı hazırlayın.
  • Bunun için un ve şekeri karıştırıp, sütü ilave edin.
  • Muhallebi kavamına gelene dek pişirin.
  • Ocaktan aldığınız kremaya labne peynirini ekleyin.
  • Kremayı soğumaya bırakın.
  • Ahududunu robotta püre haline getirin.
  • Soğuyan krema ile karıştırın.
  • Bu kremayı kekin bir yarısının üzerine yayın.
  • Diğer yarısını da üzerine kapatın.
  • Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Pastanın her tarafını kaplayacak biçimde sıvayın.
  • Üzerini ahududu ile süsleyip, birkaç saat buzdolabında bekletin.
  • Dilimleyip, servis yapın.
Alman Pastası

Malzemeler

Kek için :
1 Paket pandispanya unu
3 Adet yumurta
4 çorba kaşığı su
Kreması için :
2 Su bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı un
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı 416.jpg
  • 1 paket pandispanya ununa 3 adet yumurta ve 4 çorba kaşığı su ilave edin.
  • Mikserle 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp, 170 dereceli fırında pişirin.
  • Şimdi içinin kremasını hazırlayın.
  • Süt, yumurta sarısı ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
  • Ocaktan alınca içine 1 çorba kaşığı margarin ve 1 çay bardağı budra şekerini ilave edip, 4-5 dakika mikserle çırpın.
  • Hazırladığınız keki ikiye kesin.
  • Hazırladığınız kremayı kekin üzerine sürün ve diğer keki de üzerine kapatın.
  • Kekin en üstüne bol miktarda pudra şekeri serperek, mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.
Alman Usulü Cheese Cake

Malzemeler

Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet yumurta
Üstü için :
400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri
150 gr çiğ krema
3 Adet yumurta
3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon
50 gr kuru üzüm
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
  • Fırını 190 derecede ısıtın.
  • Derin bir kalıbı yağlayın.
  • Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.
  • İçine yağı da katarak iyice yoğurun.
  • Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
  • Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.
  • Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.
  • Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.
Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik)
Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik)
MALZEMELER
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın. Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcakken servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29