:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Tahinli Kek (6 Kişilik)
dilim.jpg
Malzemeler:
2.5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Tahin
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta



HAZIRLANIŞI :
2 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir kasede karıştırın. Kalan malzemeyi mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. Tahinli şekeri şekilli olarak kek hamurunun üzerine gezdirin. Kek piştikten sonra oluşan bu çizgilerden kesmek daha kolay olacaktır.
Keki soğuk fırına yerleştirin. Orta ısıya ayarlayıp 20-25 dakika pişirin.
Not: Bu keki pişirirken fırının soğuk olmasına özellikle dikkat edin
Havuçlu Pasta (8 Kişilik)
imperiaflex_0_0_0.jpg
Malzemeler:
1 kilo havuç
1 bardak şeker
1 bardak su
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin
Hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI :
Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın.
Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alın ve servis tabağına çıkarın.
Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz soğutup tatlının üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.
AÄžLAYAN KEK

MALZEMELER

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

2947783540ed8bda2d8odw3.jpg
HAZIRLANIŞI

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
AHUDUDULU- LIMONLU KEK

MALZEMELER

kek3.jpg

3.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.5 çorbakaşığı tozşeker
2.5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.
Bir kapta 3.5 çorbakaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
ALASKA

MALZEMELER

½ kg süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 vanilya
3 kaşık kakao
12 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin


HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi karıştırın, muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra margarinini ekleyin ve tekrar pişirin. Borcama döküp buzluğa koyun.
BADEMLI KEK

MALZEMELER

1/2 kahve fincanı sirke
5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı su
1 paket vanilya
5 adet yumurta
portakal suyu
likör

Krema malzemesi :
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
badem


HAZIRLANIŞI

iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.


394321986_1d72e18a80.jpg
BALBADEMLI KEK

MALZEMELER

250 gr badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin. 250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun. Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun. Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın. Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın. Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın. 2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın. Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin.


kek9.jpg
BEYAZ ÇIKOLATALı PASTA

MALZEMELER

225 gr bitter çikolata
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çıkolata
9 adet yumurta
1 yaprak jelatin
300 gr çiğ krema

16 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın. Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin. 190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin.
Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında bekletip servis yapın.
BEYAZ ÇIKOLATALı RULO

MALZEMELER

MALZEMESİ :

100 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı kahve
6.5 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
Krema:
25 gram rendelenmiş beyaz çikolata
1,5 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kahve
5 çorba kaşığı margarin
2 muz
6.5 çorba kaşığı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI


Fırını 180° ısıtın ve fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. 2 çorba kaşığı kahveyi 1 çorba kaşığı su ile karıştırdıktan sonra bitter çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle mikserde çırpın. Çikolata ve kahveyi bu karışıma katın. İyice çırpılan yumurta aklarını da ekleyin ve sonra 15 dakika pişirin.
Krema için beyaz çikolatayı eritin. Süt ve kahveyi de ekledikten sonras oğumaya bırakın. Bir kasede pudra şekeriyle yağı çırpın ve beyaz çikolatalı karışıma ilave edin. Soğumuş keki yağlı kağıtlardan ayırın. Kremayı üzerine dökün ve muzları boylamasına yerleştirin, rulo yapın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
BEYAZ PEYNIRLI KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
200 gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dereotu
1 adet (küçük) margarin


HAZIRLANIŞI

Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip, karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir, un ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice kanştın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29