:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Portakallı Ballı Kek

Malzemeler

350 Gr Un
1 Tatli KaŞiÄži Kabartma Tozu
1 Çay KaŞiÄži Toz Karanfİl
75 Gr TereyaÄž
3 Yumurta
2 Portakal
2 Su BardaÄži Bal

ÜstÜ İÇİn

1 Çorba KaŞiÄži Portakal Suyu
1/2 Çay BardaÄži Bal


HazirlaniŞi

Portakalin KabuÄžunu Rendeleyİp Suyunu Sikin. Un, Kabartma Tozu, Karanfİlİ KariŞtirin. TereyaÄži, Yumurta, 4 Çorba KaŞiÄži Portakal Suyu Ve 1 Çorba KaŞiÄži Portakal KabuÄžunu KariŞtirin. Una İlave Edİp İyİce Çirpin. HazirladiÄžiniz KariŞima Bali Ekleyİp KariŞtirin. Yuvarlak Bİr Kek Kalibinin Dİbİnİ YaÄžladiktan Sonra Portakal Dİlİmlerİyle Kaplayin. Kek Hamurunu Kaliba BoŞaltin. 160 Derece IsitilmiŞ Firinda 1 Saat PİŞİrİn. 5 Dk.soÄžumaya Birakin. Kekİ Servİs TabaÄžina Ters Çevİrerek Çikarin. Portakal Suyu İle Bali KariŞtirin. HazirladiÄžiniz KariŞimi FirÖayla Ilik Kekİn Üzerİne SÜrÜn. Kalanini Kekİn Üzerİne DÖkerek Emmesİnİ SaÄžlayin. Portakalli Balli Kekİ SoÄžuk Olarak Servİs Yapin.
PORTAKALLı KEK

MALZEMELER

250 gr un
100 gr süt
250 gr şeker
3 adet yumurta
200 gr margarin
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğun rendesi


HAZIRLANIŞI

Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın.
Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin.
PORTAKALLI PASTA

MALZEMELER

2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2 adet portakal
1 çay fincanı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin.
PRATIK PROFITEROL

MALZEMELER

1 büyük örgü paskalya çöreği
1 şişe süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 paket kakao
1 yemek kaşığı margarin
Dövülmüş ceviz


HAZIRLANIŞI

Tencerede, süt, şeker, kakao ve un karıştırılır. Ocakta fokurdayıncaya dek pişirilir. İçine margarin katılarak çırpılır ve ılınınca yumurta sarısını eklenir ve yeniden çırpılır. Borcama, paskalya çöreklerini küçük parçalar halinde doğranıp, ceviz içinin bir kısmı serpilir. Hazırlanılan puding dökülür ve karıştırılır. Ceviz içi serpilip, buzdolabında bekletilir. (Hazır puding ile de yapılabilir.)
PUDINGLI PASTA

MALZEMELER

3 petibör büskivi
1 piyale puding
1 şişe süt
isteye göre hindistan cevizi yada ceviz


HAZIRLANIŞI

İlk başta pudingi hazırlamak için 1 şişe sütü tencereye boşaltın ve pişene kadar karıştırın sonra bisküvileri cam kare bir kaba dizin sonra pudingin yarısını boşaltın sonra yine dizin sonra yine boşaltın ve hazır...
RENATA TURTASı

MALZEMELER

100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör




HAZIRLANIŞI

Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.
RO-KOKO

MALZEMELER

MALZEMESI :

1 paket krem şanti
2 paket kakao
1 adet yumurta
1 avuç içi kadar fındık
3 su bardağı süt veya su


HAZIRLANIŞI

Krem şanti üç su bardağı süt veya su ile çırpılır ve katılaşması için buzdolabına konulur. Daha sonra iki paket bisküvi küçük parçalar halinde derince bir kaba kırılır.
Dolaptaki krem şanti yumurta ile biraz daha çırpılır ve kırık bisküvilerin içine fındıkla beraber ilave edilir. Harmanlaşıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve arzu edilen kaba boşaltılarak buzdolabına konulur.
RULO PASTA

MALZEMELER

5 yumurta
8 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
1 kabartma tozu
1 paket puding (istediğinizden, tavsiyem muzlu)


HAZIRLANIŞI

Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin.
SAKıZLı PASTA

MALZEMELER

½ paket margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 adet damla sakızı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz


HAZIRLANIŞI

Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Süt kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yüksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyoyu döşeyin. Üzerine un halindeki bisküviyi yayın ve onun da üzerine muhallebi ve ardından dövülçüş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması için serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. Fındık ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin.
SEVTAP PASTASI

MALZEMELER

2yumurta
250gr margarin
500gr nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık un


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şeker erimiş yağ ile çırpılır.Sonra diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlatılarak yağlanmamış tepsiye dizilr.Beyazken fırından çıkarılır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29