:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Pratik fındıklı cheese cake
4130647b3ac3e.jpg

Malzemeler

2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı
fındık (dövülmüş)
3 Adet yumurta
2 paket labne peyniri (yani tuzsuz eritilmiş beyaz peyniri)
1 su bardağı hazır çiğ krema



Yapilis Tarifi

Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek, un haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştıralım ve yoğuralım. Hazırladığımız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak bekletelim.
Diğer yandan, fındıkları havanda dövelim. Başka geniş bir kapta dövülmüş fındıkları, 2 paket labne peyniriyle, 3 adet yumurtanın sarısını iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpalım. Sonra peynirli karışımı, yumurta aklarını ve kremayı karıştıralım. Bu karışımı buzdolabından çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Tekrar buzdolabına koyalım. Mümkünse 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
KESTANELI PASTA

Malzemeler
1 kg kestane
6 adet yumurta
1 paket krem şanti
125 gr sana
150 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra
robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mixerden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat
pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün.

Afiyet Olsun !
Kedi dili pasta
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı margarin
1 paket Krem şanti
250-300 gr kedi dili.

HAZIRLANIŞI
Süt, kakao, nişasta, şeker, margarin hepsini karıştırın, ocağın üstünde muhallebi kıvamında pişirin. Kedi dilinin üstüne krem şanti sürün, diğer kedi dilinin düz olan kısmını üstüne kapatın. Muhallebi bitene kadar aynı işlemi her kedi dili için tekrarlayın.Düz bir tepsiye yan yana dizin. Üzerine yapılan muhallebiyi dökün. Dolap da dinlendirin ve servis yapın.
Rulo Pasta


MALZEMELER


- 5 yumurta

- 8 çorba kaşığı un

- 8 çorba kaşığı şeker

- 1 kabartma tozu

- 1 paket puding (istediğinizden, tavsiyem muzlu)


HAZIRLANIŞI


Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin.

--------------------------------------------------------------------------
Kestaneli Pasta

MALZEMELER


- 1 kg kestane

- 6 adet yumurta

- 1 paket krem şanti

- 125 gr sana

- 150 gr bitter çikolata


HAZIRLANIŞI


Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mikserden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün.
limonlu cheesecake lemoncheesecake4ad9.jpg
Taban Malzemeleri:

1,5 paket bisküvi (1 paket 175gr)
4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
Cheesecake Malzemeleri:

1 paket krem peynir, oda sıcaklığında (250 gr'lık)
1 teneke koyulaştırılmış tatlandırılmış süt (~400gr) *
1/3 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Limonlu Krema Malzemeleri:

1,5 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı limon suyu
1yumurta + 1 yumurtanın sarısı
yarım su bardağından biraz az toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı, küçük parçalara bölünmüş


Hazırlanması:

Bisküvileri kırıp un haline getirin, erimiş yağ ile karıştırıp 22-23 cmlik kalıba yayın. Isınmış fırında 10 dakika bekletip çıkartın.
Krem peyniri mikser yardımıyla yaklaşık 8-10 dakika karıştırın, sonra sütü ekleyip 1-2 dakika karıştırın, sonra da limon suyu+vanilya ekleyip hepsi özleşene kadar karıştırın.
Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün ve en az 2 saat buzdolabında bekletin (bir gece bekletince daha güzel oluyor).
Limonlu krema için limon kabuğunu, limon suyunu, yumurtayı, yumurta sarısını, ve şekeri bir kapta karıştırın. Kabı kaynar su dolu bir kabın içine yerleştirin ve orta ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. (benmari usulü) Yağı ekleyip 7 dakika daha karıştırın. Kabı ateşten alıp en az yarım saat soğutun. Servis yapmadan önce cheseecake'in üzerine yayın.
Mini pasta Malzemeler

6 su bardağı un
1/2 margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

5 su bardağı un ile margarin karıştırılır. sıvı yağ ile beraber 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı, şeker, yoğurt, kabatma tozu ilave edilir. Sonra geriye kalan un ilave edilerek yuvarlak, biraz basık şekil verilir. önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırılır, tepsiye dizilir firıına verilir. Hindistan cevizleri yanık yanık olana kadar pişirilirilik servis yapılır.
Hindistan cevizli pasta


imperiaflex_0_0_0.jpg

Malzemeler:
300 gr ahududu (dondurulmuş)
175 gr kepekli bisküvi
100 gr margarin
8 yaprak jelatin
500 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
150 ml meyve şurubu
(vişne, böğürtlen gibi)
1 - 2 çorba kaşığı pudraşeker
400 ml süt kreması
2 - 4 çorba kaşığı rom
16 hindistan cevizli şekerleme
SÜSLEME İÇİN
Yarım demet taze nane
(soğuma süresi: 2 saat) Nasıl Hazırlanır:
1) Ahududunun açılmasını bekleyin. Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Margarini bir tavada eritin. Bisküvileri ekleyip karıştırın. Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt yayın. Ufalanmış bisküviyi kalıba alıp bir taban oluşturun. Üzerine iyice bastırın. Soğuk bir ortamda bekletin.

2) Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın. Labne peynirini yoğurt, meyve şurubu ve pudraşekeri ile karıştırın. Jelatinin suyunu sıkın ve küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. 2 - 3 çorba kaşığı labne karışımdan ekleyin. Ardından karışımın tamamını ilave edin. Süt kremasını çırpıp rom ve ahududuyu ekleyin.

3) Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın. Pastanın üzerini kapatıp soğuk bir ortamda bekletin. Pasta donmaya başladığında hindistan cevizli şekerlemeleri üzerine yerleştirin. Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz servis yapmadan evvel nane yapraklarını yıkayıp pastayı süsleyin.
Beyaz Çikolatalı Pasta

205ng1.jpg

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 16
Yöntem
Bir miktar sıvı yağ
225 Gr bitter çikolata
9 Adet yumurta
150 Gr tozşeker (10 çorba kaşığı)
125 Gr tuzsuz yağ (8 çorba kaşığı)
1 Yaprak jelatin
400 Gr beyaz çikolata
300 Gr çiğ krema





Hazırlanışı

Kek kalıbını iyice yağlayın.
Bir sos kalıbında çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
Bu arada 5 yumurtaların sarısıyla, şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritip karıştırın.
Krema haline gelince çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız 5 yumurtanın akını da karışıma ilave ettikten sonra karıştırıp kek kalıbına dökün.
Üzerinde küçük kabarcıklar olmaması için bir kaşıkla düzelttikten sonra 190 dereceli fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
2 çorba kaşığı suyun içinde jelatini eritin.
225 gr beyaz çikolatayı eritin.
İçine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı katın.
jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına boşaltıp iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün.
Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin.
Üst kreması için, kalan 175 gr beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritin.
İyice soğuyan keki dikkatlice kaptan çıkartarak hazırladığınız karışımı üstüne ve çevresine sürün.
Üzerini parça çikolata ile süsledikten sonra, bir süre buzdolabında bekleterek servis yapın.
Findikli-vişneli Pasta fv1jh6.jpg

HAMUR: 6 yumurta, 180ml. sıvıyağ (veya 225gr. tereyağ), 200gr. tozşeker, bir paket vanilyalı şeker, 75gr. un, bir paket kabartma tozu, bir fiske tuz ve 300gr. ince çekilmiş fındık.
VİŞNELİ KAT: 4,5 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı şeker, yaklaşık 700ml. vişne suyu veya vişne kompostosu (vişne tanelerini de kullandım ben, 600gr. kadar)
BEYAZ KAT: 500ml. krema + 2 paket krema sertleştirici.
(veya kremşanti)
ÜST KAT: 30 adet pötibör bisküvi ve 50gr. bitter çikolata (çikolata olmadan da olur, yerine çikolatali bisküvi kullanılabilir veya arzuya göre daha minik bisküviler de olabilir)
Fırını 175° C’ye ısıtın, tepsiyi yağlayın. Yumurtaları, şekeri ve vanilyayı kabarana kadar çırpın. Yağı ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve tuzu birlikte eleyin, bir iki kere karıştırın. En son çekilmiş fındıkları ilave edip, spatula veya tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp fırın tepsisine dökün. 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken, nişastayı 7-8 yemek kaşığı vişne suyu ile ezin. Geri kalan vişne suyunu ısıtın. Kaynamaya başlarken, şekerini ve ezilmiş nişastayı ekleyin. Koyulaşınca ateşten alın ve vişne tanelerini hafifçe içine karıştırın. İyice soğutun.

fv2tx0.jpgSoğumuş vişneleri, soğumuş kekin üzerine düzgünce yayın. Kremayı, sertleştirici ile çırpın. Vişnelerin üzerine sürün. En üst kata bisküvileri aralarında azıcık boşluk kalacak şekilde sıra sıra dizin (altlarını tercihinize göre ıslatabilirsiniz, ben ıslatmadan yaptım). Çikolatayi eritip, bisküvilerin üzerine düzensiz zikzak çizgiler yapın.
Buzdolabında en az 6 saat soğutun. Pastayı keserken, kişi başına bir bisküvi gelecek şekilde kolaylıkla kesebilirsiniz.
FRaNSIz MuTFaÄžı (SiYaH ÇikOLaTaLı BRoWNi..) Malzemeler :
-125 gram seker.
-3 yemek kasigi un.
-3 adet yumurta. -200 gram siyah çikolata.
-1 tas kirilmis bisküvi.
Yapılışı:
1) Cikolatayi mikrodalgada 2 dakika boyunca eritiniz. Eriyene kadar, un ve sekeri karistiriniz ve sonradan yumurtalari ekleyiniz, iyice karistiriniz.

2) Cikolata eridikten sonra önceki hazirladiginiz karisima katiniz ve yine tümünü karistiriniz.

3) Hamur çikolatanin rengini aldiktan sonra, içine küçük bisküvi parçaciklarini katiniz ve karistirmaya devam ediniz (isteginize göre bisküvi parçalarinin yerine findik kiriklari veya ceviz tozu koyabilirsiniz).

3) Bir küçük tepsiyi yaglayiniz ve üstüne karisimi dökünüz.



Afiyet olsun!
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29