:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Vişneli Cheesecake
199523325_d2ed4199a8_m.jpg
MALZEMELER
Tabanı için;
1,5 paket burçak bisküvi
75 gram tereyağ
Orta kat için;
2 paket labne peyniri
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Sosu için;
dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

YAPILIŞI
Bisküviler un haline gelene kadar robotta çekilir. Erimiş yağ ile karıştırıldıktan sonra kelepçeli kalıba yayılıp sıkıştırılır.
Labne peyniri, yumurta, şeker ve vanilya beş dakika çırpılıp bisküvilerin üzerine dökülür.
170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Vişneler kekin üzerine konur. Vişne suyu ve şeker kaynatılıp üzerine döküldükten sonra soğuk olarak servis edilir.

Mozaik Pasta
mozaikpasta1vy6.jpgmozaikpasta2cl6.jpg

malzemeler:

1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 kg süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurtanın sarısı
2 paket sade pötibör bisküvi
yarım su bardağı hindistan cevizi
hazırlanması:

1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)

2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.

4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.
ahududulu yoğurtlu pastaSmile)
pastagm2.jpg
Hamur icin
4 adet yumurta
60 gr seker
1 cay kasigi vanilya
60 gr un
cok az tuz

Kremasi icin
250 gr yogurt
1 yemek kasigi vanilya
125 gr ahududu
3 adet yaprak jelatin
1 adet limonun suyu

Yumurtalarin sari ve beyazlarini ayirin.Yumurta beyazlarini cok az tuz ile kar gibi olana kadar cirpin.Yumurta sarilarinida seker ve vanilya ile guzelce cirpin,unu ekleyip karistirin.Yumurta beyazlarini karisima yavasca ekleyin.Firin tepsisine yagli kagit serin hamuru guzelce yayin.200 derecede 10 dakika pisirin.

Buarada jelatini biraz suyun icinde yumusatin.Limon suyu ile pisirin,karisimi ilitin.Yogurt,ahududu ve sekeri karistirin ve jelatinli karisimi yogurda ekleyin.

Pisirmis oldugunuz keke hazirlamis oldugunuz kremayi yayarak rulo haline getirin. En az iki saat buzdolabinda bekletin.Afiyet olsun...
Bademli şeftalili pasta
homepage_image.jpg
Malzemeler:


HAMUR İÇİN

4 yumurta
150 gr yumuşak margarin
Kalıp için margarin
150 gr tozşeker
Tuz
100 gr un
100 gr kıyılmış badem
1 - 2 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam kabartma tozu

İÇ MALZEME

1 paket vanilyalı puding
2 - 3 çorba kaşığı badem likörü
400 gr krem şanti
2 paket krema sertleştiricisi

SÜSLEME İÇİN

500 gr şeftali
100 gr file badem
1 paket tart jölesi
(soğuma süresi: 2 saat)

Nasıl Hazırlanır:


1) Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısını margarin ve 100 gr tozşekerle çırpın. Yumurta akını tuzla katılaşıncaya kadar çırpın. Bu işlem esnasında kalan şekeri de yavaş yavaş ekleyin. Un, nişasta, badem ve kabartma tozunu yumurta sarısına ilave edin. Yumurta akını da ekleyin.

2) Kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamurun üçte birini kalıba alıp 10 dakika kadar fırında pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu yöntemle iki tane daha taban pişirin.

3) İç malzeme için pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Badem likörünü ekleyip pudingi ateşten alın. Puding tenceresini soğuk su ile dolu olan bir başka kabın içine oturtup soğumasını bekleyin. Soğutma işlemi esnasında karıştırın. Kremn şantiyi krema sertleştiricisi ile çırpıp 300 gramını pudinge ekleyin.

4) Bir kek parçasının etrafına kelepçeli kalıbı geçirin. Kremanın üçte birini üzerine sürün. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Son katın krema olmasına dikkat edin. 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

5) Bu arada şeftaliyi soyup dilimleyin. File bademi yağsız tavada kavurun.

6) Şeftali ile pastanın üzerini süsleyin. Tart jölesini hazırlayıp üzerine dökün. Kelepçeli kalıbı çıkarıp kalan kremayı pastanın kenarlarına sürün. Kenarları file bademle süsleyin
Badem ezmeli meyve pastası


Malzemeler:
imperiaflex_0_0_0.jpg

DİKKAT: PASTA 4 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİLMELİ

3 yaprak jelatin
300 ml süt
1 kg karışık meyve
2 yumurta
3 paket vanilya
50 gr tozşeker
200 gr krem şanti
2 pasta tabanı
400 gr badem ezmesi
1 paket jöle

Nasıl Hazırlanır:

1. Jelatini yumuşatıp sütü ısıtın. Meyveleri yıkayıp yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Vanilya ve 2 çorba kaşığı şeker ile çırpın. Sütü ilave edin. Yumuşamış jelatini karışımın içine katıp erimesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Yumurta akını çırpın.

2. Krem şantiyi de artan şeker ile çırpın. Yumurta sarısı jöleleşmeye başladığında yumurta akıyla birlikte krem şantiye ilave edin. 1 pasta tabanını Cenk fırın tepsisine yerleştirin.

3. Meyvelerin üçte birini üzerine dağıtın. Kremayı döküp yayın. Meyvelerin yarısını üzerine dağıtın. İkinci tabanı kapatıp buzdolabında bekletin.

4. Pastayı kalıptan çıkarın. Badem ezmesini hamur açar gibi açıp pastanın üzerine kaplayın. Artan meyveleri pastanın üzerine dağıtın. Jöleyi hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün.
Çikolatalı - kremalı pasta
imperiaflex_0_0_0.jpg

Malzemeler:

HAMUR İÇİN

150 gr un
40 gr tozşeker
1 yumurta
80 gr margarin ve tepsiyi yağlamak için yağ

İÇ MALZEME

3 yumurta
Tuz
150 gr pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya aromalı puding tozu
500 gr tuzsuz süzme yoğurt
250 gr labne peyniri
ÜST MALZEME
125 gr un
100 tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı instant kahve
100 gr margarin
Nasıl Hazırlanır:
1. Un, şeker, yumurta ve margarini karıştırıp yoğurun.

2. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru açıp tepsinin içine yayın. Tepsinin kenarlarını da hamurla kaplayın. Buzdolabında dinlendirin.

3. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Malzemeyi oluşturmak için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını, pudraşekerini, limon suyu ve puding tozunu karıştırın. Yoğurt ve labne peynirini içine katıp krema haline gelene kadar karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpük halini alana kadar çırpın. Karışımı kremanın içine karıştırın.

4. Tartın üstü için; unu kakao, kahve ve şekerle karıştırın. Margarini azar azar ilave edip hepsini el blenderinin karıştırıcılarıyla top top olana kadar ezin. Yoğurtlu kremayı üzerine yayın. Üstüne kakaolu karışımı serpin.

5. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tepside soğumasını bekleyin.
Kayısılı - çikolatalı pasta

imperiaflex_0_0_0.jpg

Malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
2 çorba kaşığı margarin
100 gr mısır gevreği
25 gr soyulmuş badem
5 yaprak jelatin
600 gr kayısı
600 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
100 gr tozşeker
Bir miktar rendelenmiş limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
1 paket tart jölesi

Nasıl Hazırlanır:

1. Çikolataları minik minik parçalara bölüp margarinle kısık ateşte benmari usulü eritin. Eridikten sonra içine badem ve mısır gevreğini de atın. Daha sonra bu karışımı içine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz yuvarlak ve kenarları yüksek olan bir kek kalıbına döküp buzdolabında soğutun.

2. Jelatini soğuk suda eritin. Birkaç kayısıyı süsleme için ayırıp kalanı yıkayıp ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın ve daha küçük parçalara bölün. Peynir, yoğurt, şeker ve limon rendesini karıştırın. Jelatini limon suyu ile kısık ateşte eritin. Jelatine yavaş yavaş önce 3 çorba kaşığı peynir karışımı ilave edin daha sonra ise tamamını ekleyin. Kayısı parçalarını da karışımın içine dökün. Bu karışımı çikolata zemininin üstüne dökün ve en az 4 saat buzdolabında soğutun.

3. Süs için ayırdığınız kayısıları temizleyip ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. İyice soğmuş ve katılaşmış pastanın üstüne belirli aralıklarla dizin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayın ve pastanın üzerine dökün. Katılaşması için biraz daha soğutun. Arzu ediyorsanız melissa yaprakları ile süsleyin.
Kremalı - meyveli pasta
imperiaflex_0_0_0.jpg



Malzemeler:

250 gr un
100 gr tozşeker
125 gr soğuk margarin
1 tutam tuz
350 ml süt
1 kg dondurulmuş karışık meyve
2 portakal
biraz un
200 gr krem şanti
2 paket çikolatalı mousse
1 yumurta
50 gr rendelenmiş çikolata

Nasıl Hazırlanır:

1. 50 gr şeker, tuz, yumurta ve parça parça margarini una ilave edip hamur hazırlayın. Hamuru bir streç folyoya sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Meyvelerin açılması için buzluktan çıkarın.

2. Portakalın suyunu sıkın. Şurup hazırlamak için artan şekeri ilave edip 5 dakika pişirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. fırın tepsisini yağlayın. Hamuru unlu tezgahta açıp tepsiye yayın. Kenarlarını yükseltin. 15 - 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.

3. Meyveleri yıkayıp ayıklayın. Krem şanti ve çikolatalı mousseu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Süte portakal şurubunu ilave edin. Kremayı pişmiş pasta tabanına yayıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Meyveleri pastanın üzerine dağıtın ve çikolata rendesi ile süsleyin.
Acıbademli Vişneli Pasta
Acıbademli Vişneli Pasta
Malzemeler
800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz

Hazırlanışı
· 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
· Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
· Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
· Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
· Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
· Üzerine çatalla delin.
· 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
· Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
· Jelatini soğuk suda ıslatın.
· 400 gr vişneyi püre haline getirin.
· Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
· Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
· Buzdolabına koyun.
· Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
· Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
· Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
· 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
· Üstüne kalan kakaoyu serpin.
Frigo Pasta
Malzemeler:



- 2 poşet çikolatalı toz krem şanti

- 2 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- 2 paket kakaolu bisküvi

- 1 portakal kabuğu rendesi

- 1 muz



Süslemek için:





- Kakao sosu

- Krem şanti



Yapılışı:





Kakaolu büskivileri robotta kıyın.

Çukur bir kaseye toz krem şantileri boşaltın.

Portakal kabuğu rendesi,

ezilmiş muz ve toz şekeri katıp karıştırın.

Bisküvi ve sütü ekleyip iyice karıştırın.

Yuvarlak bir kalıbı strech filmle kaplayın.

Karışımı kaba alıp deep freeze'de dondurun.

Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip strech filmi alın.

Üzerine çikolata sosu ve krem şanti ile süsleyip servis yapın.



Afiyet olsun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29