:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
kaya pasta
malzemeler

3 yumurta
1 pkt margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
kabartma tozu-vanilya
1 su bardağı toz şeker
limon kabuğu rendesi
alabildiği kadar un

yapılışı

bütün malzemeleri karıştır.hamur yap.hamurdan gelişi güzel parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye diz üstü pembeleşene kadar pişir. afiyet olsun...
BROWNİ
200 gram margarin
1/2 bardak kakao
2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak un
2 yumurta
1/2 bardak ceviz

Yapılışı Margarin ve kakaoyu bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

Unu tencereye eleyerek alın. Karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın. Dövülmüş cevizleri ekleyin.

Dikdörtgen şeklinde, yüksek kenarlı bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Kek kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
Rokoko
5 yumurta beyazı

100 gr.toz şeker (1 çay bardağı)

1 paket toz krem şanti

200 cc. süt (1 su bardağı)

200 gr. beze

100 gr. savoy büsküvisi kedi dili

100 gr.kırılmış badem veya fındık

3 yemek kaşığı kakao

Yeterince hindistan cevizi tozu

Hazır karamel veya kakao sosu






Toz krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımı ile iyice çırparak koyu bir kıvama getirerek buzdolabına koyun.
Yumurta beyazlarını sarılarından ayırıp, içine toz şekeri de katıp, yine mikser yardımı ile çırparak kar beyaz hale getirin.(Kalan yumurta sarıları ne olacak demeyin; sarıları içine 2 tane daha, beyazı ile birlikte yumurta kırıp, 1 kahve fincanı süt de katarak çırpınız ve omlet yapın.)
Bu aşamada krem şantiyi tahta kaşıkla yumurtalı şekere karıştırıp, iyice yedirin. Dikdörtgen, derin bir kabın içine, kenardan taşacak şekilde ince folio döşeyin.
Bu kap pasta kalıbı olabileceği gibi, borcam da olabilir.
Folio döşenmiş kabın dibine rende badem veya fındığı döşeyin.Üzerine hazırlanmış rokokonun yarısını koyarak düzeltin. Bezeleri kırarak üstüne yayın. Kalan krema içine kakaoyu ilave edip, yine mikserle karıştırdıktan sonra, bunu da kırık bezeler üzerine dökün. En üstede çevrilerek forma kabından çıktıktan sonra taban olması için savoy büsküvilerini yerleştirin.
Forma kabındaki rokokoyu bu şekli ile derin dondurucuya koyun ve 24 saat bekletin. Bir gün sonra buzdolabından çıkarılan rokokoyu, ters olarak servis tabağına yerleştirip, kabdan ayrılarak servis tabağına düşmesini bekleyin. Kabı üzerinden alıp rokokoyu tekrar derin dondurucuya koyun. Servisten önce buzluktan çıkarılan rokokonun üzerine, bolca hazır karamel veya kakao sosu dökün 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi serpdikten sonra, servise yapın.
Sıcak Çikolata Soslu Parfe
6 yumurta (beyazı ile birlikte)

½ su bardağı toz şeker

2 poşet şantiye

2,5 bardak süt

2 çorba kaşığı nescafe

1 çorba kaşığı kakao

300 gr şekerleme

2 paket bitter çikolata (160 gr.)

50 gr. margarin

1 bardak süt (çikolata sosun kıvamına göre daha az olabilir.)






Yumurtaları beyazıyla birlikte, toz şekerle mikserde iyice çırpın. (Rengi beyaza yaklaşmalı ve hafif koyulaşmalı.)
Başka bir kapta, 2 poşet şantiyi 2.5 bardak süt ile mikserle iyice koyulaşana kadar çırpın. İyice koyulaşsın. İçine 2 kaşık nescafe ile bir kaşık kakao ilave ederek çırpmaya devam edin.
Karışımlardan birini, diğerine tahta kaşıkla azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Dikdörtgen forma kalıbının içini kolayca çıkması için ıslayıp, yağlı kağıt döşeyin. Karışım fazla gelirse iki kalıb kullanın. Görünüm ve lezzet için ufak parçalara doğranmış; incir, portakal, kiraz şekerlemelerini kalıba dökülmüş parfeye ilave edin. Hazırlanan parfeyi, en az 12 saat derin dondurucuda bırakın. Dondurucudan çıkarılıp, ters çevirerek, tabağa düşmesi 5 dakika bekleyin. Gerekirse, kenarlarından bıçakla yardım edin. Üzerindeki kağıdı atıp, servis tabağına alarak, tekrar derin dondurucuya kaldırın.
Çikolatalı sos için, çikolata ve margarini iyice yedirerek beraberce eritin. (Benmari usulü veya Microwawe kullanın.) Üzerine belirli miktar süt ilave ederek biraz inceltin.
(Servis esnasında çikolata sosu sıcak olmalıdır.)
Derin dondurucudan çıkarıp, 1,5 cm.kalınlığında dilimler halinde keserek ve tabaklara koyun ve üzerine 1 büyük kaşık sıcak çikolata sosu koyarak servis yapın.
Aşk pastası
Aşk pastası
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:
# Yarım su bardağı tozşeker
# 8 yumurta
# 125 gr margarin
# 250 gr bitter çikolata
# 2 çorba kaşığı un
# 150 gr dövülmüş fındık krokan
# 2 su bardağı krem şanti
# 1 su bardağı sıcak su
# 1 çay kaşığı granül kahve
# 2 çorba kaşığı konyak
# 10-12 çilek
# 3-4 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:
* Margarin ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtanın akını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın.

* Çikolatalı karışımı yumurta sarılarına azar azar tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Unu ekleyip iyice yedirin. Karışımı kalp şeklindeki yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

* Pişen keki ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Sıcak su, granül kahve ve konyağı bir kapta karıştırın. Karışımla kek dilimlerini ıslatın. Krem şantinin yarısını alt dilimin üzerine sürüp spatula yardımı ile düzeltin. Üzerine krokanı yayın. Diğer keki kapatıp kalan krem şanti ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üzerine ve kenarlarına çay süzgeci kullanarak kakao serpin.

* Çilekleri yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına dilimleyin. Pastanın üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabına alıp en az 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Çikolatalı lezzet topları
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:
# 1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı
# Yarım kahve fincanı (30 gr) tozşeker
# 90 gr bitter çikolata
# 1 çay bardağı ince çekilmiş (40 gr) fındık
# 1 yumurta sarısı
# Birkaç damla rom (veya likör)
# 1 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:
* Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Tozşeker ilave edip bir kâsede iyice çırpın.

* Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fındık, yumurta sarısı ve romu ekleyip katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin.

* Ellerinizi kakaoya bulayın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.
FIRINDA SÜTLAÇ

Malzemeler :
- 3 1/2 bardak süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı nişasta
- 3 adet yumurta sarısı
- Tuz


Hazırlanışı :
Pirinci bol suyla üç-dört kez yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip bir saat dinlendirin ve süzün. İçine bir tutam tuz atılmış 2 1/2 bardak sütü kaynatın. Pirinci ilave edip ağır ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Nişastayı 1 bardak süte yedirin. Kaynamakta olan süte azar azar yedirerek katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırınınızı iyice kızdırın ve küçük bir kapta 3 adet yumurta sarısını çırpın. Ilınmaya yüz tutan sütlaçtan bir kaç kaşık alıp yumurta sarılarına yedirin. Daha sonra bu karışımı tekrar sütlaca katıp karıştırın. Sütlacı payrex bir kaba boşaltın, kızgın fırına sürüp üzeri yanıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Ligt Elmalı Pasta
MALZEMELER

4 Büyük Elma
½ Fincan Un
¼ Fincan şeker
2 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Ya,ğsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya şekeri
1 Yumurta
1 Tutam Tuz


HAZIRLANIŞI

Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Viskili Kek
MALZEMELER
4 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı viski
3 kahve fincanı şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemesi :
2 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya
4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Sos malzemesi ve süt haricinde kalan diğer malzemeyi yoğurup, pişirin. Piştikten sonra üzerine soğuk süt dökülüp üç saat kadar bekletin. Daha sonra sos malzemesini de karıştırıp biraz daha pişirin. Kek dilimlerinin üzerine bu sostan döküp, servis yapın.
Ağlayan Pasta
Malzemeler:
3 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket limon jölesi
2,5 su bardağı sıcak su
2,5 su bardağı soğuk su


Hazırlanışı:

Yapılışı Süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin. Limonu rendeleyip suyunu sıkın. Toz şeker ve limon suyunu şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynayan suda limon jölesini eriyene kadar karıştırıp miksere alın. Şekerli limon suyu ve krem şantiyi de ekleyip çırpın. Kenarları yüksek dikdörtgen cam kaba dökün. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29