:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
canım annem pastası
malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ


üzeri için

2 poşet krem şanti
2 çay bardağı çilekli süt



süslemek için
çeşitli şekerlemeler


hazırlanışı
mikserde yumurta ve şekeri iyice çırpın,sıvı yağ süt un kabartma tozunu ekleyip
boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecelik fırında 25 dk pişirin.keki soğutup ortadan ikiye bölün.derin bir kasenin içine krem şanti ve çilekli sütü 8-10 dk kadar çırparak iyice karıştırın. bu kremayı kekin arasına ve üzerine sürdükten sonra şekerlemelerle süsleyip servise sunun


afiyet olsun
ELMALI PASTA


Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin



HAZIRLANIŞI :
Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın. Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun.
Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin.
Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin. Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.
Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun. Sıcakken içine margarini koyup eritin. Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin. Karıştırarak pişirin.
Aşk Pastası...(Bol Malzeme Gerektiriyo)...
Aşk pastası
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

Yarım su bardağı tozşeker

8 yumurta

125 gr margarin

250 gr bitter çikolata

2 çorba kaşığı un

150 gr dövülmüş fındık krokan
2 su bardağı krem şanti

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı granül kahve

2 çorba kaşığı konyak

10-12 çilek

3-4 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:
* Margarin ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtanın akını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın.

* Çikolatalı karışımı yumurta sarılarına azar azar tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Unu ekleyip iyice yedirin. Karışımı kalp şeklindeki yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika
kadar pişirin.

* Pişen keki ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Sıcak su, granül kahve ve konyağı bir kapta karıştırın. Karışımla kek dilimlerini ıslatın. Krem şantinin yarısını alt dilimin üzerine sürüp spatula yardımı ile düzeltin. Üzerine krokanı yayın. Diğer keki kapatıp kalan krem şanti ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üzerine ve kenarlarına çay süzgeci kullanarak kakao serpin.

* Çilekleri yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına dilimleyin. Pastanın üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabına alıp en az 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Tarçınlı Kek...
malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yada 3,5 su bardağı un(kıvamından belli olur)
1 paket kabartma tozu
1 ya da 1,5 tatlı kaşığı tarçın

yapılışı
şimdi ilk önce şekerle yumurtayı iice çırpıoruz.böle beyaz beyaz köpükler olana kadar..ondan sora yoğurdu ekleyip çırpıoruz.sonra da yağı ekliyoruz,çırpıyoruz.daha sonra unun 3 bardağını bi kaba koyuyorz,kabartma tozunu ve tarçını içine döküp iyice karıştırıoruz onları.(eğer kayısı,üzüm,ceviz falan da koycaksanız unun içine koyun yine aynı şekilde.)daha sonra yavaş yavaş unu hamura ekliyoruz.eğer kıvam yeterince yoğun olmadıysa,önceden bıraktığımız buçuk bardaı da eklioruz.sonra 180 derece fırında pişinceye kadar pişirioruz...


AFİYET OLSUN....
CEVIZLI RULO

HAMURUN MALZEMELERİ

2 veya 3 Su bardağı un
½ Su bardağı şeker
½ Çay kaşığı tuz
½ Paket maya
½ Çay bardağı su
2 Adet yumurta
½ margarin yağ

İÇ MALZEMESİ

2 Su bardağı kıyılmış ceviz
1 Su bardağı toz şeker
1 Adet yumurta
1 Limon kabuğu rendesi
1 Fincan nişasta
1 Paket vanilya

HAZIRLANIŞI

Hamuru yoğurup iki parçaya ayırın 1 cm kalınlığında açıp malzemenin yarısını içine serip hamuru rulo şeklinde sarın hamurun yarısına da aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin dilimleyerek servis yapınız.

AFİYET OLSUN
Üzümlü Kek (8 Kişilik)

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm



HAZIRLANIŞI :
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.
Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine ilave ederek karıştırın.
150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın.


afiyet olsun.
gelin pastası
Malzemeler
1 kg süt,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 paket kakao,
Yarım paket margarin,
2 paket krem şanti,
2 su bardağı süt,
Bol miktarda hindistan cevizi

Hazırlanışı
Sütü yumurta sarısını unu şekeri ve kakaoyu bir tencereye koyup orta ısıda ve bir mikser yardımıyla kaynayana kadar pişiriniz (ancak kaynamaya yakın yarım paket margarinide ilave ederek).Birkaç dakika daha pişirin ve margarini eritin.

Daha önceden hazırlanmış fırın tepsisinin üzerini tamamen hindistan ceviziyle kaplayın ve pişirdiğimiz marmelatı onun üzerine yayıp bir sıpatula yardımıyla düzeltiniz ve dolaba soğumaya bırakınız.

Ayrı bir tarafta da 2 su bardağı ile krem şantiyi mikserle çırpıp onu da dolaba koyunuz.

İkisi de soğuduktan sonra krem şantiyi üzürine sürün, bıçakla kesip rulo haline getirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
elmalı light pasta
Malzemeler
4 Büyük Elma
½ Fincan Un
¼ Fincan şeker
2 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya şekeri
1 Yumurta
1 Tutam Tuz

Hazırlanışı
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın. Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.

Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.

Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün. 20-25 dakika daha fırında pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
viyana keki ....
Malzemeler

4 su bardağı un
15 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ılık süt
1 kahve kaşığı tuz
4 yumurta
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm



Yapılışı

1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın. Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın. Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin. Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın. Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
Reçelli Kolay Kek (8 Kişilik)
Malzemeler:

3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Şeker
3 Yumurta
6 Çorba Kaşığı Çilek Reçeli
1 Çorba Kaşığı Doğranmış Fıstık

HAZIRLANIŞI :

Şekeri ve yumurtayı kabarıncaya kadar çırpın. Daha sonra unu spatula ile yavaş yavaş bu karışıma yedirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökerek 20-25 dakika kadar pişirin.
Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın, üzerine Çilek Reçeli'ni sürün ve doğranmış fıstık serpiştirin. Servise sunun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29