:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
PANDA PASTA
(Afrika Rüyası – Krokanlı Pasta)

Malzemeler ;

2 paket kare kakaolu bisküvi
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
¼ paket margarin
1 su bardağı ceviz
1 avuç yeşil fıstık
Kreması İçin
2 fincan süt
1,5 fincan şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kakao

Yapılışı ;

Krem şanti, süt, kakao, pudra şekeri ve margarin 20-25 dk. mikserle çırpılır. Bisküviler iyice ufalanır.Ceviz ve fıstıkla beraber hepsi karıştırılır. Yuvarlak çukur bir cam kabın içine naylon yayılır. Karışım üzerine dökülür. 1 gece buzlukta bekletilir. Ertesi gün üzerine krema harcı sürülür
ÇİKOLATALI PASTA

5 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
krema için:
1,5 küçük paket margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yapılışı Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Unu ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın.

Fırın tepsisine yağ kağıdı koyun ve üzerine karışımı 2 cm kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Kağıttan çıkarın ve iki veya üç eşit parçaya ayırın.

Aralarına krema sürerek parçaları üstüste koyun. En üstüne ve kenarına tekrar krema sürerek üstünü yeşil fıstık ve çikolata rendesiyle süsleyin.

Kremanın yapılışı: Margarini bir kap içinde elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sonra sütü azar azar ilave edin ve karıştırın.
AFİYET OLSUN
Doğum Günü Pastası Malzemeler
Keki için:
• 4 yumurta
• 4 kahve fıncanı şeker
• 4 kahve fincanı un
• 1 paket 25g lık kakao( 2 çorba kaşığı)
• kabartama tozu ve vanilya
Şerbet:
• yarım bardak soğuk su
• 1 çorba kaşığı sekerli
Kreması için:
• 1 yumurta
• 1 su bardağında 2 parmak eksik şeker
• 3 çorba kaşığı un
• yarım litre süt
• limon kabuğu rendesi
• 65g margarin (nerdeyse margarin paketinin ¼ ü)
• vanilya
Üzerine ve arasına:
• 1 su bardağı reçel. (muz, kivi, şeftali,çikolata parçacıkları)

Yapılışı:
1. Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 26 lık önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
2. Bu arada kreması hazırlanır. Tencereye yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur ve karıştırılır. Yavaş yavaş sütü ilave edilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır.Karıştırılarak ılıştırılır.
3. Fırından kek çıkarılır. İkiye bölünür. Ve yarım bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı sekerli şerbet ile ıslatılır.
4. birinci kekin üstüne kremanın yarısı sürülür. Daha sonra reçelin yarısı üzerine kaşıkla sürülür. Tanelerinide aralıklı dizin.
5. İkinci parca kek üstüne konur. Kalan krema ile kaplanır ve üzerine kalan reçeli çatalla azıcık ezip kaşıkla sürün.
6. 4 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra yiyebilirsiniz


AFİYET OLSUN
Çikolatalı ve Portakallı Brovni 1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş)
115 gr toz şeker
2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış)
30 ml yoğurt
115 gr elenmiş un
25 gr kakao
10 ml kabartma tozu
Üzeri için biraz pudra şekeri

Hazırlanışı
Önce fırını 180 dereceye getirin. Kare bir tepsiyi yağlayın.
Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın.
Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin.
Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün.
Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin.
5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın.
9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...
Doğum Günü Keki Malzeme Listesi:

Kek Malzemesi:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları 1-2 dakika çırpın, diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabınıza (26-28cm) dökün ve 170 derecede 5-6 dakika önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin).

1 paket krem şantiyi ve ya pasta kremasını hazırlayın, kekin arasına ve üzerine kaplamak için kullanılacak. Mevsim meyvelerinden ince dilimler hazırlayın. Kek ılıdıktan sonra keki ikiye ayrırın. Iıyınca ikiye ayırdığınız kekin arasına krem şantiden dökün. Hazırladığınız meyveleri serpin ve kekin ikinci katını da üzerine kapatın.Krem şanti ile üst ve yanları da kapatın.

Pastanın yanlarını süslemek için ince kesilmiş badem dilimleri kullanıldı, siz arzu ettiğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz.

Hatırlatma:
-Bu kek 4 katlı olarak hazırlandı , o yüzden iki ölçü kek malzemesi kullanıldı.

Afiyet olsun...
Yoğun Çikolatalı Kek
Malzeme Listesi:
200 gram bitter çikolata
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
200 gram tereyağı
1/2 (1 tatli kasigi) paket hamur kabartma tozu
Yapılışı:

Tereyağı ocakta kısık ateşte eritin, içine çikolatayı parçalayın ve her ikisinin de erimesini sağlayın, ocak kuvvetli olmasın çikolatanız tencereye yapışabiliyor (isterseniz bu işlemi mikrodalga fırında da yapabilirsiniz)

Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın, kabartma tozunu katın ve ılımış tereyağlı çikolatayı ilave edin çırpın. Unu katın , homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Tabanını tereyağı ile yağladığınız kalıba kek malzemenizi dökün, 170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kalıbı soğuk ve ıslak bezin üzerine koyun 1-2 dakika tutun, kekin kenarlarını kalıptan ayırdıktan sonra servis tabağına ters çevirerek alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

NOT:Bu kek alıştığımız keklerden farklı olarak özellikle çikolata tutkunlarına önerebileceğim bir çeşit.

Afiyet olsun....
ALMAN PASTASI

Pandispanya Malzemeleri:
3 yumurta
3 kahve fincani toz seker
2 cay kasigi kaşığı limon kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Muhallebi malzemeleri:
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Yapılışı:

26-28 cm çapındaki kalıp yağlanır ve yağlı kağıt yerleştirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Kalıba dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, üzeri kızarmıyor ve yaklaşık 30 -35 dakika yeterli oluyor. Pandispanyayı pişirirken muhallebiyi hazirlayin.

Muhallebinin Yapılışı:

Un, şeker, süt karıştırılır, homojen bir karışım elde edilir. Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altı hafif ayara getirilir ve tereyağ ilave edilir. Tereyağı tamamen eridikten sonra ocaktan alınır. Vanilya katılır tekrar karıştırılır.

Pandispanya piştikten sonra 2-3 dakika bekletin kalıptan ve yağlı kağıttan çıkarın. Servis yapacağınız tabağa aktarın ve pandispanyayı tam ortasından (alt-üst) ikiye ayırın.

Muhallebi ılısın, kaşıkla karıştırarak topaklanmış ise açın. Pandispanyanın alt bölümüne yayın, heryere gelecek şekilde düzeltin. 1-2 dakika bekleyin muhallebi biraz yoğunlaşsın (aksi taktirde aradan akabiliyor), üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavasca koyun.

Pastanızın üzerine tel süzgece koyacağınız pudra şekerini serpin, dilimleyerek servis yapın..

Hatırlatma:
Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında , üzerini naylon streç folyo ile örterek (folyo gergin olmamali) ve pudra şekeri koymadan saklayın.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri serpin.
Pudra şekerini tüm pastanın üzerine serpebileceğiniz gibi, pastaya serpmeden herbir dilimin üzerine ayrı olarak da dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Havuçlu ve Tarçınlı Kek Malzeme Listesi:
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:

Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın.

Uyarılar:


Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın.
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun.
Afiyet olsun...
Browni
malzemeler:
200 gram margarin
1/2 bardak kakao
2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak un
2 yumurta
1/2 bardak ceviz

Yapılışı: Margarin ve kakaoyu bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

Unu tencereye eleyerek alın. Karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın. Dövülmüş cevizleri ekleyin.

Dikdörtgen şeklinde, yüksek kenarlı bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Kek kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet Olsun...
çilekli,üzümlü ve kivili kek




3176609818baed9a6acm6qd.jpg

[i][b]malzemeler:
180 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1/2 su bardağı kurutulmuş çilek
1/2 su bardağı kurutulmuş kivi
1 su bardağı kuru üzüm
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 ml süt
HazırlanışıPudra şekeri ve oda sıcaklığındaki margarini pürüzsüz bir hâl alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin.
Küçük parçalara bölünmüş kivi, çilek ve üzümü ekleyin.
Un, kabartmatozu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek takta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.



afiyet olsun[/b][/i]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29