:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
ÖZGE PASTASı

MALZEMELER

l kutu krem şanti
4 paket kakaolu piknik bisküvi
l paket vanilya
l su bardağı doğranmış kuru kayısı
l su bardağı kuru üzüm
l su bardağı küçük kırılmış ceviz
2 su bardağı süt
Sosu için :
1 paket kakao
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
(bütün hepsi bir tavada karıştırılıp pişirilecek.)


HAZIRLANIŞI

Bisküvilerin hepsi küçük küçük kırılır üzerine l bardak soğuk süt dökülür iyice karıştırılır, daha sonra üzerine kayısı, üzüm, ceviz ve vanilya ilave edilir ayrı bir kapta krem şanti l bardak süt ile hazırlanır. Hazırlanan krem şanti bisküvilerin içine ilave edilir iyice karıştırılıp dikdörtgen bir borcama dökülür üzerini düzeltip buzdolabına konulur pasta buzdolabında l saat kadar bekletilip sosu ılık iken üzerine dökülür istenirse hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında l gece bekletilip servis yapılır.
PAN KEK

MALZEMELER

2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 tutam tuz


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.
PANCAKE

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket paking powder
tuz


HAZIRLANIŞI

Un, tuz, yumurta ve sütü robotta karıştırın. Yağı ve şekeri ilave edip tekrar karıştırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Tavaya çok az yağ döküp bir kepçe hamurdan alıp tavaya dökün ve yayın arkalı önlü bastırarak kızartın. Marmelatla ve reçelle birlikte yemenizi tavsiye ederim.
PAPAZ EKMEÄžI

MALZEMELER

250 gr. şeker
6 yumurta
250 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 fincan (küçük) süt
250 gr. ceviz
250 gr. Üzüm


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın ardından sırasıyla diğer malzemeler ekleyin ve 170 C sıcak fırında pişirin.
PATATESLI KEK

MALZEMELER

250 gr patates
2 su bardağı un
3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı irmik
1 paket maya
1 su bardağı toışeker
1 çaykaşığı toz tarçın
2 yumurta
Hint cevizi (müskat)

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın.
PEYNIR SUFLE

MALZEMELER

1 adet bayat tost ekmeği
250 gr gravyer
2 yemek kaşığı margarin
750 gr süt
4 yumurtanın sarısı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir. Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir. Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır. En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir.

Not: 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir.
PIRINÇLI KEK

MALZEMELER

4 adet Amerikan Pirinçli kek
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 adet ince dilimlenmiş muz


HAZIRLANIŞI

Pirinçli keklerin üzerine fistık ezmesi ile muzları koyun.
Değişiklikler: Pirinçli kekin üzerine eritme peyniri, mandalina veya portakal dilimleri, 1 dilim kivi, 100 gr. çilek koyabilirsiniz.

Her servis 158 kalori, 6 gr. Protein, 8 gr. Yağ, 17 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 80 miligram sodyum içerir.
PIRINÇLI KEK

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı soya yağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 adet yumurta sansı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

Önce bir tencerede pirinci 5 dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Pirincin suyunu süzüp derin bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. İçine soya yağı, süt, un,kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ekleyerek katı bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın. Karışımı hafif yağlanmış bir kek kalıbı ya da fırın kabına alın. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
PIRINÇLI PASTA

MALZEMELER

1 bardak hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr çilek
2 adet pandispanya hamuru
1 paket krem şanti
1 paket çikolata rendesi (süslemek için)


HAZIRLANIŞI

Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz.
PIRINÇLI VE BALLı KEK

MALZEMELER

1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 su bardağı un
1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı bal
1/3 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta (çırpılmış)


HAZIRLANIŞI

Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 202 kalori, 4 gr protein, 6 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 34 miligram kolesterol ve 239 miligram sodyum içerir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29