:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Soslu Pasta Malzemeler
4 adet yumurta
2 bardak toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 bardak pirinç unu
1 bardak un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu

---- Krema İçin
2 adet yumurta akı
Yarım su bardağı toz şeker




Hazırlanışı:
Yumurtaları çırpma kabına alalım. Şekeri ilave edelim.Yumurtaları şeker ile birlikte köpük köpük olup beyazlaşana dek çırpalım. Margarini eritip ılıtarak ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Elenmiş unu pirinç ununu kabartma tozu ve kakaoya ilave edip cam tepsiyi yağlayıp hafifçe un ve şeker serpiştirelim.
Hamuru kalıba boşaltalım, 180 derece fırında pişirelim. Bir bardak soğuk süte 2 kaşık şekeri karıştır. Soğuk sütü pişen pastanın üzerine gezdirelim. Yumurta aklarını mikserle kor gibi olana dek çırpalım şekeri az su ile ağdalaşana dek pişirelim.
İyice soğutup yumurta aklarına ilave edelim. Kremayı pastanın üzerine boşaltıp kremanın pastanın üzerinde aldığı şekli bozmadan buzdolabında bekletelim. Dilim çeyrek servis yapalım.Afiyet olsun.
pamuk pasta
Malzemeler:

4 yumurta
3 fincan seker
1 fincan sut
2 fincan un
4 yemekkasigi kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

Krem santi ( sutle hazirlanmis)
Cikolata sosu ( hazirlanmis )

Yapilisi:
Yumurta ve sekeri beyazlayincaya kadar cirpiyoruz.
Sut un kakao ve kabartma tozunu karistirarak kek kivamina gelinceye kadar cirpiyoruz.
Yaglanmis kaba karisimi doktukten sonra kek gibi pisiriyoruz.
Firindan cikardiktan sonra 1 vardak sut dokuyoruz.
Uzerine krem santi ile kaplayip cikolata sosuyla susleyip buzdolabina koyuyoruz.
Soguttuktan sonra servis yapiyoruz
Balkabakli Pasta
Kabak, kabak tatlisi severler icin degisik kullanim alani saglayan tarifte kabagin guzel rengide gida boyasi kullanmadan pastaya sik bir gorunum kazandiriyor.



Malzemeler:

500 gr. kadar kabak (ayiklanip dogranmis)
1 su bardagi tozseker: Iki malzemeyi birlestirip kabaklar suyunu cekip yumusayincaya kadar pirisin.Ilininca robottan gecirip pura haline getirin.

Keki icin

4 yumurta
1 su bardagi seker
1+1/2 su bardagi un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi kabak puresi (onceden pisirmis oldugunuz kabaklardan)

Kremasi:

1 yumurtanin sarisi
7 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday veya misir nisastasi
3 su bardagi sut
bir paket vanilya
1 yemek kasigi margarin yada tereyagi
Arzuya gore limon kabugu rendesi (ozell. meyveli pasta yapilacaksa)
1 paket krem santi
1/2 bardak sut

Yapilisi:

Yumurtalari ve sekeri iyice kabarana kadar mikserle cirpin.
Icine makineden cekip pure haline getirdiginiz kabak puresini ilave edin, karisitirin. (1/2 bardak )
Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin. Dusuk hizda birlesene kadar karistirin.
Yaglanip unlanmis yuvaklak pasta kalibina dokup 170C (350F) derecede kurdan batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin. Soguduktan sonra tirtilli bicakla iki kere enlemesine keserek 3 kat kek elde edin.
Orta buyuklukte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel cirpma aleti ile yada catalla hafifce cirpin.
Un ve nisastayida ilave edin. Sonra soguk sutu koyup karistirin.
Altini acip orta isida koyulasana dek karistirarak pisirin.
Kaynamaya basladiktan 1 dakika kadar sonra altini kapatip vanilyayi, yagi ve arzuya gore limon kabugu rendesini ilave edip sogumaya birakin. Kremanin 1/3'unu ayri bir kaseye alip geri kalanina kabak puresini ilave edip iyice karistirin.
Pastanin duracagi servis tabagina bir kat kek alin. Sutle islatin. Hazirladiginiz kabak pureli kremanin yetecek kadarini ilk kata yayin. (kalani pastanin ustunu kaplayacak)
Ikinci keki koyup tekrar sutle islatin. Ayirdiginiz sade kremayi yayip ucuncu kati koyun. Onuda sutle islatin.
Kabakli kremanin bir cay bardagi kadarini suslemek icin ayirip pastanin hertarafina yayarak kaplayin.
Tercihen onceden sutle cirpip dolapta beklettiginiz kremsantiyi sokma torbasina alin. Yildiz uc gecirip pastayi istediginiz gibi susleyin.
Ayirdiginiz kabakli pure ilede ustune susler yapip dolapta soguttukta nsonra servis yapin.
bisküviLi kiremit pasta
9819nz1.jpg
Malzemeler :
• 1 paket burçak bisküvi
• 1 paket kakaolu bisküvi
• 1 paket kakaolu puding
• 2,5-3 su bardağı süt

Hazırlanışı :
Pudingi paketinin arkasında belirtilenden daha az miktarda süt ile pişirip hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra uzun bir servis tabağını ve 1 kase su hazırlayın. Burçak bisküvinin bir yüzünü suya batırıp puding sürün, tabağa dik bir şekilde koyun. (ilk bisküvi ayakta durmayabilir)

Daha sonra aynı şekilde kakaolu bisküvinin bir yüzünü ıslatın ve puding sürün diğer bisküvinin yanına koyun. Bu şekilde 1 burçak, 1 kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine ve yanlarına sürüp buzluğa kaldırın. 1 gece beklettikten sonra buzdolabına alın. Pastayı dilimlerken 45 derece açıyla keserek servis yapın.
Çikolatalı top Kek Çikolatalı top kek
KAÇ KİŞİLİK: 12
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler:
44 top kek için 3 yumurta
2 su bardağı tozşeker
Yarım paket (125 gr) margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
* Margarini eritip soğutun. Yumurtaları derin bir kaba alıp tozşekeri ilave ederek mikserle iyice çırpın. Margarin ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.

* Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. İyice karıştırıp pürüzsüz ve koyu bir kek hamuru hazırlayın. Hamuru üçe ayırıp her birine damla çikolata, kuru üzüm ve fındık ilave edip yavaşça karıştırın.

* Küçük metal kalıplara renkli kağıt kalıplar yerleştirin. Her birine birer tatlı kaşığı kek hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Seftalili cheesecake
img_show.php?imgid=1866

Malzemeler
500 gr. şeftali
1 paket labne peyniri
350 gr. yoğurt
1 vanilya
1,5 paket burçak bisküvi
100gr. tereyağ
100gr. krema
450gr. seker

Hazırlanışı

Robotta bisküvi ve tereyağını 3 dakika karıştırıyoruz. bunu kelepçeli kalıba döküp kaşıkla ezerek tabanını hazırlıyoruz. robotu temizleyip şeftali ve şekeri çırpıp, labne, yoğurt, vanilya, kremayı ilave edip 10 dakika karıştırıyoruz. bunu kelepçeli kalıba döküp dolapta 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
NOT: kelepçeli kalıbı streç film ile kaplamayı unutmayın.

Pürlen Usulü Köy Mikili Pasta
Servis (Kaç Kişilik): 6 kişi
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 120
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay


yedek10.gif Gereçler: 4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı antep fıstığı
yedek3.gif Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba aktarın.Kaşıkla iyice çırpıp içine eritilmiş margarini dökün ve iyice karıştırın..Daha sonra un vanilya ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup iyice karıştırın.Daha sonra bu malzelemeleri unlu kapta birleştirerek antep fıstığını da içine atıp iyice özdeşleştirin.daha sonra altı yağlanmış fırın tepsisine koyup 20-25 dakika pişirin...Soğuduktan sonra çocukların çok sevdiği miki kalıbına göre keserek servis yapın...çocuklar bayılacaktır..Afiyet olsun...
Buzlu Pasta
MALZEMELER

* 2 paket petibör bisküvi
* 2 bardak süt
* 2 paket krem şanti
* 3 adet elma
* 2 yemek kasığı ceviz veya fındık

HAZIRLANIŞI

Derin bir kabın içine 1 bardak süt ve bir paket krem şantiyi koyup iyice karıştırın. Daha sonra içine 1 paket bisküvi kırın. 3 adet elmayı rendeleyip içine katın. Ceviz veya fındığı da koyduktan sonra hepsini iyice karıştırın.
Bademli Kek
MALZEMELER
1/2 kahve fincanı sirke
5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı su
1 paket vanilya
5 adet yumurta
portakal suyu
likör

Krema malzemesi :
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
badem

HAZIRLANIŞI
iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın
Çilekli pasta

pasta.jpgMalzemeler: 300 gr sauyer bisküvi, 1 su bardağı süt, yarım bardak süt, 300 gr çilek.
Krema malzemeleri: 1 lt süt, 3 kahve fincanı un, 1 su bardağı toz şeker, 125 gr margarin, 1 paket vanilya.
Yapılışı: Margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip ateşten alın. Mikserin yüksek devrinde en az 5 dakika çırpın. Sauyer bisküvileri, derin bir kaba koyduğunuz süte batırın. Yarısını yuvarlak bir servis tabağına yine yuvarlak olacak şekilde bir sıra dizin. Üzerine krema yayın. Üzerine doğranmış çileği dizin. Tekrardan süte batırılmış bisküvi dizip krema ile pastanın her tarafını kaplayın. Üzerini çilekle süsleyip buzdolabında bekletip servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29