:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
SÜTLÜ KEK

MALZEMELER

4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak margarin
1 bardak süt
4,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
3 bardak toz şeker
1 kaşık kakao


HAZIRLANIŞI

Yumurta ile toz şekeri mikserleyin.İçine sütü ve yağları ilave edin. Sonra unu ilave edinve en son kabartma tozunu ilave edin. Üstüne limon sıkın, kabına bosaltıp 45 dakika pişirin. İsteyen ceviz ve üzümde ilave edebilir.
ŞARLOT PASTA

MALZEMELER

1 kg kedi dili(Pastaneden alınacak)
1 paket krem şanti
süt (krem şanti için)
1 su bardağı şekerli süt (kedi dilini ıslatmak için)
1/2 kg muz


HAZIRLANIŞI

Büyük kase borcama kedi dillerini dizin. Şekerli sütle kedi dillerinini uç kısımlarını ıslatın. Sütle karıştırdığınız krem şantiyi sürün ve tekrar süte batırıp ıslattığınız kedi dillerini dizin. Krem şanti sürüp muzları dizin. Borcam dolana kadar bu şekilde dizin ve buzlukta 1 saat bekletin. Çıkarttıktan sonra borcamı ters çevirin üzerine krem şanti ve muzla süsleyin. İçine değişik meyveler koyarak da yapabilirsiniz
TAHINLI KEK

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tahin


HAZIRLANIŞI

Yumurtalar ile şekeri iyice beyazlaşana kadar mikserle cırpın. Yoğurdu, sıvıyağı ve yarım su bardağı tahini de ekleyıp çırpmaya devam edin. En son kabartma tozu ile unu eleyerek çırpma kabına ekleyip cok az çırpıp yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıba döküp 175°C ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kekin üstüne yarım su bardağı tahini iyice dağıtın. Tahinin üstüne hiç boşluk kalmayacak şekilde toz şeker serpip soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.
TAHINLI KEK

MALZEMELER

125 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.


HAZIRLANIŞI

Margarini eritin. Yumurta, şeker, vanilya, yoğurt, tahin ve erimiş yağı sırayla çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın. Yağlanmış tepsiye elde ettiginiz hamuru dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(çabuk pişen bir kek, bıçak batırıp piştiğini anlayın.) Kek piştikten sonra üzerine tahin sürün ve toz şeker serpin.
TRAMISU

MALZEMELER

3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 adet vanilin
1 adet labne peyniri
2 su bardağı süt

Sosu için :

2 çorba kaşığı likör
2 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı şeker
1 adet altın kek


HAZIRLANIŞI

Sosun hazırlanışı :

2 bardak kaynatılmış suyu bir kabın içine koyunuz. İçine 2 tatlı kaşığı nescafe,2 çorba kaşığı likör, 2 çorba kaşığı şeker koyup, karıştırıp soğutmaya alınız.

Kremanın hazırlanışı:

Bir tencerenin içerisine 3 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 1 adet vanilin, 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı şekeri ekleyip, mikserde karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserde karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosla kekin her iki bölümünüde iyice ıslatın. Kekin alt tarafını ıslattıktan sonra hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Islatmış olduğunuz kekin üst tarafını da üzerine ekleyin. Kremanın diğer yarısını da üzerine dökün. Kremayı iyice yaydıktan sonra üzerine nesquik serpiştirip soğutmaya alın.
ÜZÜMLÜ VE BADEMLI KEK

MALZEMELER

8 kişilik
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı badem




HAZIRLANIŞI

Çırpma kabında yumurta, şeker ve yağ ve yoğurdu çırpın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.Kuru üzümü yıkayın ve hafifçe unlayarak kek hamuruna ilave edin, karıştırın. Üzerine bademleri serpin ve 150 dereceli fırında 40 dakika pişirin
VAN PASTA

MALZEMELER

Kek İçin :

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket kabarrtma tozu
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin :

1/2 lt süt
1/2 paket sana
1 paket vanilya
1.5 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı hindistan cevizi.

Sosu İçin :
1 bardak su
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un


HAZIRLANIŞI

Kek pişirilip ikiye bölünür. Kreması hazırlanır ( Krema için verilen malzemelerin hepsi tencereye konulup koyu bir hal alana dek pişirilir). Hazırlanan krema kesilen kekin yarısına dökülür ve diğer parçasıyla kapatılır. Üzerine bir naylon poşet geçirilir buzlukta krema sertleşene kadar brakılır. Sosu için su , kakao, şeker, un koyu kıvama gelene dek pişirilir. Ilık hale gelince kekin üzerine dökülür.
VISKILI KEK

MALZEMELER

4 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı viski
3 kahve fincanı şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemesi :

2 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya
4 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Sos malzemesi ve süt haricinde kalan diğer malzemeyi yoğurup, pişirin. Piştikten sonra üzerine soğuk süt dökülüp üç saat kadar bekletin. Daha sonra sos malzemesini de karıştırıp biraz daha pişirin. Kek dilimlerinin üzerine bu sostan döküp, servis yapın.
VIŞNELI CHEESE CAKE

MALZEMELER

1 paket bisküvi
2/3 yumuşak margarin
1 kavanoz tamek vişne kompostosu
1 krem beyaz peynir
1 küçük paket krema
3 kaşık yoğurt
3 yumurta
3 fincan toz şeker


HAZIRLANIŞI

Bisküvileri iyice ezip un haline getirin. Yumuşak margarin ile yoğurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın. Beyaz krem peyniri, kremayı, yoğurdu, yumurtaları ve toz sekeri 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. Fırında 40-45 dakika pişirin. Vişne kompostosunu 1 kaşik nişasta ile jöle kşvamşna gelinceye kadar kavurmak suretiyle pişirin.Vişneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkardığınız pastanın üstüne dökün. (ikiside ılık olsun) Daha sonra 2-3 saat buzdolabinda bekletip servise sunun.
VIŞNELI KEK

MALZEMELER

2 paket yulaflı bisküvi
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 kutu krem peynir
3 adet yumurta
400 gr vişne


HAZIRLANIŞI

Bisküvileri iyice ufalayın, tereyağı eritip, birlikte bir kalıba yayın. Üstüne vişneleri, eşit aralıklarla yerleştirin. Peynir, yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle krema haline getirin, vişnelerin üzerine dökün. 200 derecelik fırında, 40-45 dakika pişirin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29