:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
ekolojik pasta
pastaekolojikbvl2.jpg
Malzemeler
Kek için;
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı margarin (erimiş)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 su bardağı soğuk süt

Krem şanti için;
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti (toz)

Yemeğin Tarifi
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın. Kakao ve kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyin. Erimiş margarin ve sütü de katarak, 5 dakika daha çırpın.

Yağlanmış kek kalıbına koyarak, 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Pişen keki ılınınca servis tabağına ters çıkarın, üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirin. Krem şantiyi sütle beraber katılaşıncaya kadar çırpıp, buzluğa alın.Donmaya yakın sıkma torbasına doldurup, keki süsleyin.

Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

uzatmaliasikbvm4.jpg
Malzemeler
250 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
1 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Öncelikle çikolatayı orta boy bir tencerede eritin. Tereyağı ve şekeri de ilave ederek karıştırmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek, 3-4 dakika daha karıştırarak, pişirmeye devam edin ve daha sonra soğumaya bırakın.

Soğuttuğunuz bu karışıma, yumurta sarılarını yavaş yavaş katarak, karıştırın. Öte yandan yumurta beyazlarını bir çay kaşığı tuz ile çırpın ve yumurta sarılarını eklediğiniz çikolatalı karışıma ekleyerek, hepsini birlikte robottan geçirin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalanını 25 cm çapındaki, yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.

Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, 20-25 dakika pişirin (ortası yumuşak kalacak). Pişer pişmez kalıptan çıkarıp, bir servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız 1 bardak sosu dökün ve soğuduktan sonra şekerlemelerle süsleyerek servise sunun.
keşfediLmemiş pasta
ke25fefedilmemi25fe20paxo9.jpg
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı süt

İçi için:
2 su bardağı kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

Yemeğin Tarifi
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta 7addfbf7f1.jpg


Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta
Kek Malzemeleri:
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı hazır kahve
8 yumurta
8 kahve fincanı tozşeker
6 kahve fincanı un
1 çay kaşığı vanilya
Sos Malzemeleri:
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
1 su bardağı frambuaz reçeli
Kahveli krema için:
2.5 su bardağı taze krema
310 gram beyaz çikolata
3.5 çorba kaşığı hazır kahve
Hazırlanması
Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin.
Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin.
Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin.
Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın. (isteğe göre fazladan üzerine kakao+nesquik de serpebilirsiniz)
Vişneli-damla çikolatali Yaş Pasta...
Malzemeler;

1 adet hazır kakaolu pastaban
1 adet vanilyalı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı cekirdeksiz vişne
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı file antep fıstığı
3/4 su bardağı süt ile hazırlanmış 1 paket kremşanti

Kekini ıslamak için:
8-10 çorba kaşığı vişne suyu

Yaplışı:

Her iki patayı 4-5 er kaşık vişne suyu ile ıslatın.
Pasta kremasını 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu ile çırpalım.
Birinci patayı servis tabağına alalım ve 2-3 kaşık krema ile kaplayalım. Kremanın üzerine vişne tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin üzerine serpin.
Ikinci patayı üzerine kapatın. Kalan tüm kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin.
Son olarakta kremşanti, file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
aLacaLı kek Malzemeler

3 su bardağı un
yarım su bardağı karışık meyve şekerlemesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 40 dk
6 kişilik

Yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini ilave edip çırpın. Karışımı ikiye ayırın. Birine kakao, diğerine meyve şekerlemelerini ilave edin.
Fırın kalıbını yağlayıp önce meyve şekerli karışımı dökün. Üzerine kakaolu hamuru ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.


Mutluluk İksİrlİ Pasta...
Malzemeler;
1 adet hazır kalp şeklinde pandispanya
1 su bardağı kayısı suyu
1 kg kuru incir
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine 1 paket hazır tart jölesi
Kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı;
Incirleri küçük doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tozşeker, süt, vanilya koyup, incirler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen incirli sütü blendırdan geçirin. Tekrar tencereye koyup, mısır nişastasını ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın. Krema haline getirin.

Ocaktan alınca, ceviziçi, tarçın ilave edip karıştırın. Pandispanyayı ikiye ayırın. Ilk parçasını kayısı suyu ile ıslatın. Kremayı ikiye bölün. Yarısını, ilk parçanın üzerine taşırarak sürün. Diğer parçayı da kayısı suyu ile ıslatın. Kremalı kekin üzerine kapatın. En üste, kalan kremanın tamamını
dökün. Taşırarak, her tarafını krema ile kaplayın. Tart jölesini, gıda boyası ile birlikte, jölenin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerini kaplayın...Buzdolabında 3-4 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın...

Kayısılı brownie...!!!
Malzemeler:


300 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı

1.5 su bardağı tozşeker

4 yumurta

2 su bardağı un

Yarım paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

300 gr taze kayısı

Hazırlanışı:
* Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kâseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.

* Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.

* Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın...


not:Kayısılı brownie'deki kullanacağınız taze kayısı yerine kuru kayısı ile de deneyebilirsiniz...

AŞk Pastasi...
Malzemeler:


Yarım su bardağı tozşeker

8 yumurta

125 gr margarin

250 gr bitter çikolata

2 çorba kaşığı un

150 gr dövülmüş fındık krokan

2 su bardağı krem şanti

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı granül kahve

2 çorba kaşığı konyak

10-12 çilek

3-4 çorba kaşığı kakao...

Hazırlanışı:
* Margarin ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtanın akını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın.

* Çikolatalı karışımı yumurta sarılarına azar azar tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Unu ekleyip iyice yedirin. Karışımı kalp şeklindeki yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

* Pişen keki ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Sıcak su, granül kahve ve konyağı bir kapta karıştırın. Karışımla kek dilimlerini ıslatın. Krem şantinin yarısını alt dilimin üzerine sürüp spatula yardımı ile düzeltin. Üzerine krokanı yayın. Diğer keki kapatıp kalan krem şanti ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üzerine ve kenarlarına çay süzgeci kullanarak kakao serpin.

* Çilekleri yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına dilimleyin. Pastanın üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabına alıp en az 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın...



muzlu yaşpasta
mutfaksihiri01042007001fy9.jpg

MALZEMELER:

-4 yumurta

-4 fincan şeker

-4 fincan su

-1 paket kabartma tozu

-limon rendesi

-2 fincan süt

-4,5 fincan un

KREMASI

-1 paket kremşanti

-8 su bardağı süt

-1,5 su bardağı şeker

-50 gr sanayağ

SÜSLEMEK İÇİN:

-1 adet muz,çikolata,minik inciler,pasta süsü

YAPILIŞI:

İlk olarak yumurtayı köpürene kadar cırpalım ardında şekeri ilave edip devam edelim çırpmaya sonrada su süt ekleyip unu ve kabartma tozunuda katalım tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.Yuvarlak fırın kabına döktüm pişdikten sonrada ılıkken ip yardımıyla 2 ye böldüm.Arasına muzları ve hazırlammış olduğum kremayı sürdüm.üzerinide kremşantiyle kapadım ve süslerle böle birşey yaptım afiy
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29