:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı Kuşkonmaz
MaSaL
#1
4DD8B365CAD6F7C67DABDEA14A9C79.jpg
Zeytinyağlı Kuşkonmaz



Malzemeler,
12 adet taze kuşkonmaz
1 adet limon
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Büyük boy tencereyi suyla doldurup içine tuz ekleyin.
Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın.
Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın.
Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın.
Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün.
Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Limonları hakle şeklinde doğrayın.
Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın.
Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin.
Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin.
Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin.
1 su bardağı suyu tavaya ilave edin.
Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın.
Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
B75F9C5D44B862E85D8C36444BE72.jpg
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zeytinyağlı Ispanak.... *TATLI BELA* 1 427 04-13-2022, Saat: 06:15 PM
Son Yorum: wildfang
  Zeytinyağlı Kabak Dolması MaSaL 0 333 09-16-2010, Saat: 11:16 PM
Son Yorum: MaSaL
  Zeytinyağlı Patlıcan MaSaL 0 324 09-16-2010, Saat: 11:16 PM
Son Yorum: MaSaL
  Zeytinyağlı Kuru Fasulye MaSaL 0 277 09-16-2010, Saat: 11:12 PM
Son Yorum: MaSaL
  Zeytinyağlı Enginar Dolması ÐŽeşaren 6 373 08-07-2008, Saat: 07:49 PM
Son Yorum: Firari Fırtına

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 05-05-2024, 01:19 AM