:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Zeytinyağlı Kuşkonmaz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
4DD8B365CAD6F7C67DABDEA14A9C79.jpg
Zeytinyağlı Kuşkonmaz



Malzemeler,
12 adet taze kuşkonmaz
1 adet limon
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Büyük boy tencereyi suyla doldurup içine tuz ekleyin.
Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın.
Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın.
Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın.
Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün.
Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Limonları hakle şeklinde doğrayın.
Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın.
Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin.
Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin.
Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin.
1 su bardağı suyu tavaya ilave edin.
Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın.
Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
B75F9C5D44B862E85D8C36444BE72.jpg