:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Reçel & Marmelatlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Erik Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1 Kilo erik
5 bardak şeker
1 kahve kaşığı limon tuzu veya bir limon suyu.

YAPILIŞI
1. Olgun erikler yıkanır, çekirdekleri ile birlikte kevgirden geçirilir. Ezilir, (sert erik çeşitlerinden ise, az suyla haşlayarak yumuşatılır).
2. Kevgirden geçirilip ezilen erik ateşe konur, pişirilmeye başlanır. Pişme sırasında partiler halinde şekeri konur. İndirileceğine yakın limon tuzu katılır veya bir limonun suyu sıkılır. Bir dakika daha karıştırarak pişirildikten sonra ateşten alınır. Sıcak olarak kavanozlara doldurulur. Karışık marmelâtta olduğu gibi işlem yapılır.
NOT:
Ağzı kapatılan marmelat 7-8 gün sonra kavanoz açılarak muayene edilir. Eğer üstü sulanmış ise hiç vakit kaybetmeden tekrar kaynatılmalıdır. Marmelâtlar rutubetli yerlerde saklanmayıp, havadar ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Kontrol maksadıyla mermalatların (bir cinsten olan) hepsini açmamak için bir kavanoz yarı doldurulur ve kâğıtlarla kapatılır. Yalnız yarı doldurulmuş kavanoz açılır, muayene edilir. Sulanmamış ise diğer kavanozlar açılmaz, sulanmışsa hepsi yeniden tekrar pişirilir.
Ayva Marmelatı Tarifi

MALZEMELER

1.200 gr ayva
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI

Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!
NARENCIYE MARMELADı

MALZEMELER

1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker


HAZIRLANIŞI

Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelât kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Zeytin Reçeli
Zeytin Reçeli Tarifi

Malzemeler
1 kg yeşil dolgu kokteyl zeytin
750 gr toz şeker
1 Adet portakal kabuğu
3-4 tane
karanfil
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı su

Yapilis Tarifi
Salamurada işlendikten sonra çekirdeği alınıp satışa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz alınız. Zeytinleri çıkarıp, kırmamaya özen göstererek içini boşaltınız. Bir tencere içinde zeytinleri sıcak su ile haşlayınız. Bir başka tencere içinde,şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatınız. Elma soyar gibi soyduğunuz portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyiniz. İnce köpük kaynamaya başlayınca önceden süzüp kuruladığınız zeytinleri katınız ve limon suyunu dökünüz. Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha kaynatınız.
neyin reçelini istersen var maşallah.teşekkür Smile
Rica ederim ..(:
Afedirsiniz ama ben ACIKDIM ............

Sad
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9