:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Reçel & Marmelatlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kayisi ReÇelİ
KAYISI REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardağı su
1.5 kilo toz şeker
650 gram kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı Kuru kayısıları 12 su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için 1 gün suda bekletin. Başka bir tencereye 3 su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Sonra cam kavanozlara boşaltın. Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Portakal Marmelati
PORTAKAL MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal

Yapılışı Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Meyveleri bir kaba koyun. Kabuklarını da su dolu başka bir kaba koyun. Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın.

Kabukları, meyveleri ve limonları, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, 15 dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin.

Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.
Portakal ReÇelİ
PORTAKAL REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

1.5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.5 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2,5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1,5 kilo şekeri orta ateşe oturtun. Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın. Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın. Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
VİŞne Marmelati
VİŞNE MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

5 kilo şeker
2 su bardağı su
5 kilo olgun vişne

Yapılışı Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.

Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin. Şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın ve soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.
VİŞNELİ PİRİNÇ MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

2 çorba kaşığı vişne taneleri
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı karanfil
2 su bardağı amerikan pirinci
1 su bardağı vişne marmeladı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı Pirinci 1 bardak suda yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bir kabın içinde pirinç ve vişne marmelatını iyice karıştırın. içine karanfili ekleyin. Karışımı kaselere boşaltın. Üzerini pudra şekeri veya isteğe göre vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.
İncİr Marmelati
İNCİR MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

1 kilo olgun incir
1/2 adet limonun suyu
500 gram şeker

Yapılışı incirleri iyice yıkayın ve 1 su bardağı su ile haşlayıp yumuşatın. Sonra tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz ezmeyi tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave ederek karıştıra karıştıra pişirin.

Ezme, marmelat kıvamına gelmek üzereyken, limon suyunu tencereye boşaltın. Marmelatı 3 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Daha sonra cam kavanozlara boşaltıp, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.
ÜzÜm ReÇelİ
ÜZÜM REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

500 gram şeker
2.5 su bardağı su
1 kilo çekirdeksiz üzüm
60 gram kavrulmuş çam fıstığı
1 adet limon

Yapılışı Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri tane tane koparıp ayırın. 500 gram şeker ile 2,5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın. Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın.

Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın. 25 dakika kadar kaynatın. Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın ve soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Şeftalİ Marmelati
ŞEFTALİ MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

5 kilo şeftali
3.5 kilo toz şeker

Yapılışı Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin.

Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin.

Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.

ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Şeftalİ ReÇelİ
ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

1kilo sert şeftali
1kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yapılışı Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. ince ince dilimleyin. Derin bir tencereye toz şekeri koyun. Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2–3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin. 2–3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın..
Amber Reçeli Tarifi

Malzemeler

1 portakal
1 limon
1 greyfurt
8 bardak su
1.750 kg. toz şeker

Yapılışı portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın. bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın. bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın. hafif ılıkken kavanoza boşaltın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9