:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çorbalar ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
MANTAR ÇORBASı

MALZEMELER

Yarım kilo mantar
Bir baş soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 kahve fincanı un
Yeteri kadar tuz
Yarım kahve kaşığı pul biber
Bir ufak kutu krema


HAZIRLANIŞI

Derince bir tencerede yağ hafifçe kızdırılır. İnce ince doğranmış soğan, temizlenip yıkanmış ve dörde bölünmüş mantar, un, tuz ve biber 1-2 dakika hızlı hızlı çevrilir. Üzerine yavaş yavaş 1,5 litre su ilave edilir. Bu arada karıştırmaya devam edilir. Kayamaya başlayan çorba 15-20 dakika daha kaynatılır. Ilındıktan sonra krema ilave edilir.

Not: Arzuya göre üzerine taze kaşar rendelenebilir.
MANTARLı PATATES ÇORBASı

MALZEMELER

3 orta boy patates
5-6 adet orta büyüklükte mantar
1 çorba kaşığı tereyağı veya iki kaşık zeytinyağı
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI

Patatesler soyulur, dörde bölünür ve üzerlerini örtecek kadar suyla yaklaşık 20 dak. kadar haşlanır. Mikser yardımı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta yapışmaz bir tencerede tereyağı eritilir ve soyulup ince dilimlenmiş mantarlar bu yağda bir süre kavrulur. Püremiz mantarlı malzemenin üstüne eklenir ve çorba kıvamına gelinceye dek kaynamış su eklenir. Kısa bir süre kaynatılıp dinlendirilir ve üzerine maydonoz yaprakları konarak servis yapılır.
MANTıLı ÇORBA

MALZEMELER

1 su bardağı un
yarım paket margarin
150 gr yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 baş soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı kurü nane
10 bardak su
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber, kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.
Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
MERCIMEK ÇORBASı

MALZEMELER

Yarım paket kırmızı mercimek
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Yarım limon
2,5 litre su (10 su bardağı kadar)
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Kaynamakta olan suya ayıklanmış, yıkanmış, iri iri doğranmış soğan, patates, havuç, yağ ve mercimekler atılır. Yarım saat kadar kaynatılır. Çorba ılındıktan sonra el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman limon suyu ve kuru nane ilave edilir.
MÜLAYIM ÇORBASI

MALZEMELER

3 corba kasigi un
2 cay bardagi siviyag
5-6 bardak et suyu veya su
3 dis ezilmis sarmisak
1 su bardagi yogurt
1 yumurta sarisi
yarim limonun suyu
3 tatli kasigi kuru nane
tuz


HAZIRLANIŞI

1,5 cay bardagi siviyagda unu kavurun.Fazla sarartmadan soyle bir cevrilsin.Uzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarim cay bardagi siviyagi, sarmisaklari ve tuzunu ilave edin. Surekli karistirarak kaynamaya birakin. Diger tarafta, yogurt,yumurta sarisi ve limon suyunu cirparak corbanin terbiyesini hazirlayin. Corba kaynadiktan sonra, once corbadan terbiyeye bes alti kasik ilave edip, karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ilave edin. Bir tasim kaynamaya birakin. Naneyi ilave edip karistirin ve atesten indirin.
NARLı PIRINÇ ÇORBASı

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan pirinci
2 adet nar
5 dal fesleğen
1 su bardağı yoğurt


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede pirinci haşlayın. Narların kabuklarını ayıklayın, mikserden geçirin ve suyunu sıkın.Nar suyunu ve yoğurdu çırpın, haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın. Çorbayı derin bir kabın içine alıp buzdolabında soğutun. Fesleğen ile süsleyip servis yapın.
PAPARA

MALZEMELER

MALZEMELER :

Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI

Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
PATATES ÇORBASı

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay fincanı un
Yeterine tuz-biber
1 adet dolmalık ya da çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Yağ (margarin) tencerede hafifçe eritilir. Yıkanıp küp küp doğranmış patates, havuç, ince doğranmış soğan ve biber yağa atılarak 2-3 dakika çevrilir. Üzerine 6-7 bardak su ilave edilir. Hafifçe bulamaç haline getirilen un ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra yeterince tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hafifçe koyulaşınca ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
PAVURYA ÇORBASı

MALZEMELER

6 adet pavurya
50 gr margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
3-4 adet karabiber, dövülmemiş
3-4 sap maydanoz
3 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
kırmızı biber
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.
PERUSARI ÇORBASı

MALZEMELER

1/2 yağsız kıyma
havuç
patates
1 yumurta
pirinç
et suyu veya 1 tablet et su
1 adet soğan,
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın. Tuzu ve et su tableti de atın. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatın.Biraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın. Sıcak servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15