:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çorbalar ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
EZME SEBZE ÇORBASı

MALZEMELER

6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 adet küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.
EZO GELIN ÇORBASı

MALZEMELER

1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su


HAZIRLANIŞI

Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
FASULYE ÇORBASı

MALZEMELER

1 soğan
4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
4 bardak su
1 domates, rendelenmiş
150 gr taze fasulye (1 bardak)
5 çorba kaşığı un
1,5 bardak yoğurt
1 yumurta
tuz

6 kişilik


HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.
FRANSıZ USULÜ ıSPANAK ÇORBASı

MALZEMELER

8 kişilik
1 kg ıspanak
1 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan
2 kahve fincanı un
12 su bardağı et suyu
½ çorba kaşığı tuz
az hindistancevizi rendesi



HAZIRLANIŞI

Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.
FRANSıZ USULÜ MERCIMEK ÇORBASı

MALZEMELER

8 kişilik
250 gr kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu



HAZIRLANIŞI

Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın. Mercimeği yıkayın. Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın. Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin. 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın. Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin. Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz. Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin.
GARBÜR ÇORBASı

MALZEMELER

8 kişilik
2 adet iri soğan
2 çorba kaşığı yağ
2 adet iri patates
1 adet iri havuç
1 küçük kereviz
1 adet orta boy kabak
1 küçük kereviz
15 adet ayşe fasulye
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı et suyu



HAZIRLANIŞI

Soğanı piyaz gibi doğrayın. Diğer sebzeleri de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve diğer sebzeleri ilave edin. 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Sonra unu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ilave edip bir saat pişirin. Sonra püre makinasından geçirin. Bu çorbada patlıcan hariç mevsime uyan ne sebze varsa onunla yapabilirsiniz.
HALIM AŞı

MALZEMELER

1 su bardağı nohut
½ kg kemikli et
1 su bardağı buğday yarması
1 adet soğan
6 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI

Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
HAVUÇ ÇORBASı

MALZEMELER

Yarım kilo körpe havuç
2 adet patates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ
6 bardak su
Yeterince tuz
Tatlı kaşığının ucuyla karabiber
Krema (isteğe göre)


HAZIRLANIŞI

Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir. Daha sonra üzerine su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir. Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur.
HAVUÇ ÇORBASı

MALZEMELER

3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.
HAVUÇLU PIRINÇ ÇORBASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane


HAZIRLANIŞI

Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15